Reklama

Reklama

Vstupenka do ráje

  • USA Ticket to Paradise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když vám dcera, která tráví prázdniny na Bali, oznámí, že se tam zamilovala a bude se vdávat, pravděpodobně skočíte na první letadlo a poletíte jí to rozmluvit. Přesně to se stalo Georgi Clooneymu a Julii Roberts v rolích šokovaných rodičů, kteří se rozhodnou zachránit svou dceru Lily před následky letní lásky. V tomto směru mají koneckonců bohaté zkušenosti. Před devatenácti lety se po podobném vzplanutí vzali, před čtrnácti lety pochopili, že to nebyl dobrý nápad, a ukončili to dobrodružství rozvodem. Od té doby se snaží jeden druhému vyhýbat, co to jde, protože vědí, že každé jejich setkání skončí hlasitou hádkou. Teď však vyhlásili dočasné příměří, aby vysvobodili svou dceru „ze spárů“ chytrého, hezkého a podnikavého domorodce, který se živí pěstováním a prodejem mořských řas. V přípravě rafinovaných pastí, jež mají jejich dceři sundat růžové brýle, jsou sice velmi dobří, žádná z nich však nesklapne tak, jak naplánovali. Co je ovšem horší, kulisy mořského ráje začínají probouzet vzpomínky na tu hezkou část jejich společné minulosti. A i když se brání zuby nehty, nebezpečí, že do toho znovu spadnou, doslova visí ve vzduchu. Tahle záchranná operace se zkrátka vyvíjí naprosto nečekaně. (CinemArt)

(více)

Recenze (152)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začíná se blížit podzim, což jsme dneska na počasí silně pocítili a upřimně je to na hovno období co se blíží a o to víc vyniká tenhle biják se svejma luxusníma letníma exotickejma exteriérama, ach bože, ideál se po filmu sbalit, vzít plavky a letět se zazimovat na Bali. Ustřední pár Julie s Georgem má mezi sebou potřebnou chemii pro podobně romantickou komedii, takže když má rozesmívat, tak rozesmívá, když má jít na srdce, jde na srdce. Myslím si, že pro pár co hledá pohodu, zábavu a romantiku je tohle fakt top film. Mně osobně hrozně seděla postava George Clooneyho, humor který praktikovala je přesně v mém stylu a Geroge tohle umí výborně podat, vlastně pořád nemám jasno jestli nejsou tři hvězdy málo, uvidíme možná to tady ještě přehodím. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bývalí manželé George Clooney a Julia Roberts přijíždějí na Bali, aby překazili svatbu své dcery. A během toho zjistí, že se vlastně možná mají pořád rádi. Vstupenka do ráje je hezky vypadající předvídatelná romance, ve které nedojde na vyhrocenější konflikty, překvapení nebo snahu o jakoukoliv inovaci. Na druhou stranu exotické prostředí a dvě stárnoucí herecké hvězdy můžou nenáročnému publiku stačit. A na to náročnější tu očividně nikdo necílí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $60miliónov║ Tržby USA $68,275,985║ Tržby Celosvetovo $169,494,372▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Strašne tuctová sucharina. /40%/ ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Kdy se z dobromyslné péče o dospělé dítě stává kompenzování vlastních minulých chyb? Nad tím by se mohli zamýšlet Julia Roberts a George Clooney v nové romantické komedii, složitá témata ale nakonec raději neotevírají a v tropickém ráji se jen přátelsky pošťuchují. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Hrozně předvídatelné, ale zpočátku až překvapivě příjemné (především díky Robertsové a Clooneymu). V poslední třetině ale téměř zmizí humor a řeší se "seriózní" láska, což je nesnesitelné. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další milá a vtipná komedie se známými, léty prověřenými herci, několika drobnými zvraty, ucházející zápletkou a ne až tak předvídatelným závěrem. Hodnocení je zhruba odpovídající, neboť podobných filmů je již celá řada, ale v každém případě to stojí za shlédnutí. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rom-com, který by jako vypadl z nultých let, jen ti herci jsou o 20 let starší, než si je pamatujeme. George Clooneyho posledních deset let docela sleduji, u Roberts je to tak 50/50, ale v rámci toho, že se zkrátka tyto typy filmů dnes točí málo a ještě míň se posílají do kin, a já tento žánr měl vždycky rád, tak jsem Ticket to Paradise celkem ocenil. Nedostanete žádnou pecku, ale žánrovou jistotu s provařenou leč fungující zápletkou ano a tak k tomu lze přistupovat poměrně přístupně. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vstupenka do ráje je vcelku milým letním překvapením. Obsahuje sice všechna možná klišé, ale zároveň dokáže být vtipná a v klíčových momentech zbytečně nepřehání. Táhne ji hlavně skvělá chemie Clooneyho a Roberts, jejichž konverzace v první třetině filmu jiskří nápady a energií. Jednotlivé „urážky“ jsou kreativní a divák se díky nim usmívá od ucha k uchu. Ptákovin, jakými je útok delfína nebo hadí jeskyně je tady naštěstí jen minimum, takže film není zbytečně bizarní a drží se rozumně při zemi. Je tak škoda, že postupem času musí pochopitelně dojít i na nějaký ten „příběh“. V tomto ohledu už totiž tvůrci ničím moc nepřekvapí a tempo filmu výrazně opadne. Na druhou stranu musím uznat, že i když se v druhé polovině jede dost na jistotu, vztah Clooneyho a Roberts se během ní docela přirozeně transformuje z hláškami nabité podívané v citlivě podaný příběh jednoho neúspěšného vztahu. Celkově jsem tak měl z projekce moc příjemný pocit a ač někde hluboko uvnitř tuším, že ten film není ničím extra výjimečný, mě si získal. Objektivně tak sice trojka, ale za sebe tu čtyřku dám rád. P.S.: Pokud jste fanoušky Standy Lukeše a ptáte se, jestli je ve filmu Bali na Bali nebo Bali na Krétě, tak samozřejmě Bali na Bali. Štáb se totiž obával, že talentovaný herec Standova formátu by mohl v roli otylého burana s kokosovým ořechem zastínit i nikdy nehasnoucí hvězdu George Clooneyho, což prostě nikdo nemohl riskovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já si (hlavně první půlku) vlastně docela dost užil. Stále okouzlující duo George Clooney a Julia Roberts se nenávidí. Bývali manželé, ale i po dvaceti letech do sebe pořád šijí. Když se někde potkají (vesměs kvůli jediné dceři), je překvapením, když se do sebe hned nepustí. Jenže z dcerky je čerstvá absolventka práv s jasně nalajnovanou budoucností, která nicméně před vstupem do „dospělého“ světa vyrazí s kamarádkou za teplem, aby z Bali rodičům napsala, že se zamilovala do pěstitele mořských řas a bude se vdávat. Co udělají rodiče? Spojí síly a pokusí se „nerozvážný“ krok překazit. Zbytek je pochopitelně naprosto průhledný. Rozpory se urovnají sotva vybublají na hladinu, všechno je zalité sluncem a přes jízlivost ústředního dua nekonfliktně uhlazené. Je to hrozně obyčejné (ano, i přes lákavé dovolenkové obrázky), bez překvapení nebo snahy o jakoukoliv inovaci, i tak to ale funguje. Protože Clooney a protože Roberts. Vévodí příběhu, který by dominoval kinům před 30 lety, a ve kterém jsou prostě pořád stejně šarmantní, uvolnění a charismatičtí. Jen je každopádně škoda, že jejich sarkastické šarvátky poměrně brzy skončí… ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nevíte co k večeři? Vezměte nějakou pěknou destinaci, třeba Bali, vražte do toho nějaké dvě známé hvězdy, přisypte pár neznámých tváři, přidejte pár vtípů a máte super zabitý večer. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně takový Clooney mě dlouho chyběl a přesně takového bych si ho přál mít na příštích nejméně 10 let. Životem otřískaného chlapa, který nad sklenkou v baru vypráví svůj životní příběh. Tenhle film mu seslalo samo nebe. Klidně prohlásím že v poslední době nehrál nic kloudného. Nebyl v tom ovšem sám a koho jiného si pro svůj retro comeback vybrat než ikonu z největších Julii Roberts. Těm dvěma to na plátně krásně sluší a za tento jejich společný snímek jsem upřímně hrozně moc rád. Samozřejmě výhrad bych měl spoustu, celé je to nevyrovnané, děsně předvídatelné, ale mě to zkrátka včera stačilo. 60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

George Clooney i Julia Roberts především v posledních letech platí za herecké hvězdy, které si projekty vybírají velmi pečlivě. Už několikrát se na velkém plátně sešli, po letech je to právě v případě romantické komedie v režii Ola Parkera. Sama Roberts poté prohlásila, že čekala na skvělý scénář, který jí připomene Notting Hill či Svatbu mého nejlepšího přítele. Má ovšem Vzpomínka na ráje na to stát se novou komediální romantickou klasikou? Je velmi pravděpodobné, že již při přečtení synopse či zhlédnutí traileru průměrný člověk okamžitě vydedukuje, kterým směrem se děj celého příběhu bude ubíhat. Scénář Daniela Pipskiho v tom ohledu skutečně nepřekvapí, při sledování filmu ovšem sympaticky chybí pachuť toho, že by snad mělo film jakoby vytvořený umělou inteligencí. Už samotné nepovedené záběry při závěrečných titulkách ostatně naznačí, že při natáčení filmu probíhala velmi pohodová atmosféra. A tu se mile dokázalo převést i do výsledného filmu. Vstupenka do ráje působí přesně jako ten prototyp filmu, kde toho nešlo příliš pokazit. Film se totiž nemusí opírat pouze o Clooneyho a Roberts. Kaitlyn Dever se nadále projevuje jako velmi šikovná herečka, Billie Lourd poté i tentokrát projevuje talent na výrazné vedlejší postavy, které si zvládnou ukrást několik momentů pro sebe. Na prostředí ostrova Bali (ve skutečnosti Austrálie) se kouká krásně, má to neskutečně fajn atmosféru a sympaticky v jistých momentech připomene i komedie, které se dnes už jen tak netočí. Pracuje se tu přitom s materiálem, který by klidně mohl sloužit i základ pro drama, které by alespoň Clooneymu a Roberts vystavělo prostor pro větší projevení hereckého nadání. Takhle je ze Vstupenky do ráje jen slušná odpočinková zábava, které skutečně nejvíc podráží nohy její předvídatelnost v rámci žánrových klišé. Taková komedie, která je přeci jen v jistých momentech poměrně dost přitažená za vlasy. Rozvod není dvakrát veselé téma, snaha o věrohodnost toho, že mezi dvěma tak očividně rozhádanými bývalými manžely najednou opět začne řádit jako chemie je přeci jen do jisté míry nevěrohodný. Tady se ovšem pořád hraje v rámci pravidel romantického žánru a je proto snadné nad tímto pochybným zobrazením přimhouřit oko. Stěžejní je poté přistoupit na fakt, že Vstupenka do ráje prakticky ničím dech nevyrazí. Ol Parker jen dokáže po druhém dílu Mamma Mia opět předvést, že má ke kýčovitým látkám ideální čich a i když se humor chvílemi vydává možná až příliš primitivním směrem, celé to zůstává zábavné. Finále je poté ideální sladkou tečkou a tím to vlastně končí. Jako film určený pro rande ovšem Vstupenka do ráje nejspíš bez problému obstojí. Julii Roberts i George Clooneyho by nejspíš kdekdo radši viděl v nějaké náročnější a herecky vděčnější úloze, právě jejich vzájemná chemie ovšem táhne celý film nahoru. Za jeden rok vznikne dost nesnesitelných romantických komedií, Vstupenka do ráje ovšem mezi ně rozhodně nepatří.... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že ho teď nosí všichni chlapi je omyl, původně byl totiž pánský oblek vymyšlen výhradně pro George Clooneyho;  tak jako on oblek neumí nosit ani zebra svoje pruhy. To je asi tak všechno, co k tomu můžu říct. Vstupenku do ráje si, doufám oprávněně, představuju přece jenom trošku jinak. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts a George Clooney jako dávno rozvedení rodiče čerstvé absolventky (Kaitlyn Dever) právnické fakulty, která si na Bali nabrnkla pěstitele mořských řas. A kouká z toho svatba. Přijíždějí na exotický ostrov v rámci rodičovské kontroly, kdy se oba obávají o životní štěstí své jediné dcery. Vše má jeden zásadní háček - jeden druhého nemohou naprosto vystát. Scénář je ale zásadně proti, aby se ve zlém rozešli s naběhnutím závěrečných titulek, tudíž plamen jejich dávné a dávno zaniklé zamilovanosti začne pomalu a jistě doutnat. Obě herecké hvězdy si film svorně produkovaly, takže předpokládám, že je účinkování v tomto filmu bavilo a snad je nikdo do toho nemusel nutit. Clooney dokonce vykazoval herecké a mimické rozparádění, takže z dané dvojice byl rozhodně tím lepším a zábavnějším. Roberts nenabídla ze svého hereckého rejstříku absolutně nic navíc. A s přibývajícím věkem vypadá stále obludněji. Ve filmu se nepovedlo jejich sbližování. Za mě to prostě nefungovalo. Dokud se tedy Clooney komicky ksichtil a Roberts měla sexappeal abatyše, tak to filmu svědčilo. Jakmile se do sebe měli zamilovávat, bylo to útrpné a nikterak svěží. Režisér Ol Parker se spoléhal na dvě herecké hvězdy v hlavních rolích, malebnost ostrova a občasně nenápadnou provokaci v podobě nějakého rafinovaného outfitu od Kaitlyn Dever. Větší zanícení ovšem neprokázal, takže romantika starců to jistí. 6/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Klasická romanťárna se špičkovými herci. Ale stejně nechápu, jak může být Clooney i v jeho věku pořád tak hot. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Od "Ticket To Paradise" som úprimne nečakal absolútne nič. Myslel som, že toto bude klasická romantická komédia, akých sme tu mali milión. Poster v tomto smere pre mňa hovoril za všetko. No keď som sa do toho dostal, nielenže som ostal príjemne prekvapený z toho ako ma film pobavil, no súčasne som si uvedomil, že keď máme spolu v hlavných rolách ľudí ako je Julia Roberts a George Clooney, tak dokážu aj staré a obohrané spraviť minimálne veľmi príjemné na pozeranie. Ich doťahovačky ma neskutočne bavili a rovnako aj snaha sabotovať dcérinu svadbu. Ale hlavne dúfam, že k takémuto bodu v mojom manželstve nikdy nedospejem, lebo tak nejako je pre mňa ťažké pochopiť ako sa môže láska zmeniť na takú nenávisť, ako tu ukazovala naša ústredná dvojica. Ako môžeme zrazu vidieť všetko úplne rozdielne? Viem, že dôvody sú rôzne a film aj nejaké časti príbehu pre nás poskytne, no je to celkom smutné ako sa láska môže vytratiť. Ale nikdy nie je všetko stratené. A tento výlet o tom presvedčí aj tých najzarytejších hejterov. Hodnotenie: B ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Víte co, sladkobolná hovadina odehrávající se v Asii, s Julií Roberts v hlavní roli, s novým dabingem a jmény jako Lucie Kušnírová (to je otřesně otravnej hlas). Asi těžko lze sestavit odpudivější kombinaci. Jenomže tam je Clooney a prý bohužel POSLEDNÍ DABINGOVÁ ROLE JANA KANYZY. A jeho George je skvělý! Pusťte si to, kašlete na děj, soustřeďte se jenom na to, co a jak říká postava Liliina otce. Ten chlap je možná v důchodu, maluje, už nechce hrát a mít s tímhle byznysem nic společného, ale způsob jakým namluvil jednašedesátiletou hollywoodskou ikonu, nám bude zatraceně chybět. Pevné zdraví a nejmíň 30 let ještě, pane Kanyzo! ()

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

Reklama

Reklama