Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

POMO 

všechny recenze uživatele

Režijne slušne odvedné remeslo Roberta Zemeckisa, ale scenáristicky natoľko otrepané thrillerové klišé, až zostáva rozum stáť! A to Silvestriho vykrádanie Herrmannovej hudby zo Psycha je ako päsť na oko! Silvestri so Zemeckisom síce What Lies Beneath zamýšľali ako poctu obľúbenému Hitchcockovi, ale zabudli, aký je rozdiel medzi vzdaním holdu a lacným kopírovaním. Ostuda. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření jak velkou slátaninu si dovolil natočit tvůrce tak zvučného jména, jakým Robert Zemeckis je. Při každé scéně, která měla být údajně strašidelná, jsem dostala nekontrolovatelný záchvat smíchu a z kina jsem odcházela zcela znechucená. Tuhle hrůzu nemohl zachránit ani Harrison Ford. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V přítmí liduprázdného kinosálu a bál jsem se. Naposledy takhle před dvěma lety u Raimiho THE GIFT. Zemeckis je prostě skvělý režisér, který si s divákem hraje jako kočka s myší a ačkoliv duchařinu moc nemusím, tenhle sympatický horůrek jsem si užil. Včetně závěrečné půlhodiny, která mě dostala. Když už člověk čekal, že přišel vrchol zápletky, objevil se další a další a překvapivě vůbec jsem neměl pocit nastavované kaše. Jestli to je pocta Hitchcockovi, nebo jeho kopírování a podobné bla bla bla, to absolutně neřeším....PS: S odstupem let jsem to zhlédl podruhé a už to nemělo takovou sílu. Ale i tak velmi dobrá práce, pane Zemeckis! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ano, je to plné klišé. Ale je to podle mě zručně natočeno, s dobrými herci, sice vykradenou, ale pasující hudbou a místy opravdu strašidelné. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film si vysloužil celkem nepříznivé kritiky, což je pro mne osobně zcela nepochopitelné. Má možná v některých momentech slabší scénář (zklamáním je především "akční" závěr), ale jinak se jedná o filmařsky čistou práci, která dává vyniknout hlavním představitelům a hutné atmosféře... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se dost, ale to je asi proto, že já se vystraším dost snadno :))) Klišé mi naprosto nevadí. A Harrison Ford mi přišel naprosto skvělý. Navíc ta hudba Alana Silvestriho...krucinál, vždyť já vlastně jen reaguju na komentáře ostatních uživatelů!!! No jo, ale co jiného mi zbývá? :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně výborná práce Dona Burgesse, ty nájezdy na detail moc pomáhaly atmosféře a napětí. Michelle Pfeiffer táhne celý film a její výkon je opět tradičně nadprůměrný, kterým dokáže zastínit i svůj kvalitní mužský protějšek v tomto případě to odnesl Harrison Ford i když pravda Mišel pomohl i scénář, který jí dopřál herecky hodně zajímavou postavu. Bohužel celý film podraží finále, když už si myslím, že je konec, přijde další konec, a pak další konec a člověk už čeká, kdy se tam objeví zahradník a hodí se to všechno na něj. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Duchařský horor, který ale není nijak zvlášť vydařený. Chvílemi se sice daří atmosféru vystupňovat docela dobře, ale většina situací je celkem lehce předvídatelná a závěrečná "šokující" pointa asi překvapila jenom úplné naivky. Oba hlavní herečtí protagonisté jsou sice hvězdy, ale tady se tváří tak nějak neosobně a nezúčastněně, což filmu taky dvakrát nepřidá. Je to škoda, šance byly rozhodně větší, než výsledek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $155,464,351Tržby Celosvetovo $291,420,351/videl v kine: 65%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zemeckise miluju, nebýt tohoto filmu, tak jsem se ani jednou nespálil. Napětí je tu budováno jen lacině pomocí "lekaček" a závěr s vanou překročil hranici parodie. Dvě hvězdičky hlavně pro ten stupidní závěr. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní thiller s dobrými herci, slušnou režií, dosti nevyvedeným scénářem a přepísknutou stopáží. Průměr na jedno podívání. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Cože?!!! Jak tohle mohl natočit Zemeckis?!!!!!!!! Z tak debilního scénáře nemohlo vzniknout žádný veledílo, ale stejně to byla hrůza. Připouštím, že ze začátku mě to bavilo a příjemě mě mrazilo v zádech a ještě jsem se stíhal gebit tomu jakej je James Remar kašpar (i když tady to zahrál asi nejlíp). Ale pak už to začalo být jen nudnější, trapnější a debilnější. Samý ujetý a nelogický dějový zvraty no prostě shit. Jedinný co tomuhle filmu ještě mohlo pomoct by byl rychlej konec. Jenže ouha, 130 minutová stopáž!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak tohle se nedělá pane režisére a doufám, že ničeho tak debilního se z vaší strany už nedočkáme děkujeme pěkně. Radši natočtě další trháky typu Forrest Gump nebo Návrat do budoucnosti. Have a nice day. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na Zemeckisovi je nejzábavnější to, že nikdy nevíte, jestli svým příštím počinem sklidí nejhlasitější ovace a očaruje diváka dokonalou filmařinou nebo se v žánrovém ústřelu ztrapní a úcta fanoušků pojednou dostane zející trhlinu. Horror bez atmosféry, s nedomyšleným závěrečným zvratem a několika spíše rušivými lekačkami. Všechno je tu na efekt a bohužel i zcela mimo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď prišiel veľmi zručne (Robertom Zemeckisom – trilógia NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI, SMRŤ JEJ PRISTANE, FORREST GUMP) nakrútený mysteriózny triler POD POVRCHOM do slovenských kín, mal reklamu "hitchcockovského trileru". Rozhodne MÁ zopár šikovných odkazov na majstra (sychravý Vermont, meno Norman, dôraz kladený viac na napätie, než šok). Ale žiadne nadšenie nie je na mieste. Napriek tomu ma prekvapilo, ako dobre všetky klišé fungujú a ako som sa zľakol, hoci som vždy čakal, že sa zľaknem. Z hercov by som vyzdvihol zaujímavý výkon Harrisona Forda, ktorý dáva na frak svojej povesti "v pohode chlapíka z vedľajšej bytovky" (ale aj tak hrať príliš nevie...). Pekná výprava, strašidelná atmosféra, nečakané dejové zvraty a vôbec, stávka na žánrovú istotu s niekoľkými výbornými scénami (vaňa, seansa, ďalekohľad). Kino Považan 2000 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde receno, kdyz jsem si precet, ze film reziroval Zemeckis a hrajou tam Ford s Pfeiffer, tak sem cekal vetsi maso. Co se snimku neda uprit je atmosfera, ta je opravdu hutna, ale spis nez horor bych to zaradil mezi mysteriozni thriller. Problem je, ze film ma dve hodiny a vic nez dve tretiny z toho zabiraj sceny pomalu vysilujici Pfeiffer, ktera se furt dokola mota po baraku a nad necim premejsli a bohuzel mi ani nebyla moc sympaticka. Navic zaver se da docela lehce odhadnout. Nicmene prave diky skvely atmosfere film ani chvily nenudi, obcas se povede nejaka lekacka a Ford s Pfeiffer hrajou paradne, takze to nakonec ty 4* da. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dokonalé manželství Harrisona Forda a Michelle Pfeifferové stále více narušuje duch zemřelé ženy. Zpočátku "manželský" thriller, duchařský prostředek filmu a hororově akční závěr. První část nudí, ale pak děj postupně graduje, ale nevyděsí a bohužel ani moc nepřekvapí. Jediná dobrá scéna je s bezvládnou Pfeifferovou ve vaně plné vody. I přes hvězná jména Zemeckis, Ford, Pfeifferová jde jen o průměrný film, bohužel. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Vm4Fw2QElA4 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy mne příliš nerozhodilo, když mě pronásledovali duchové, bezdůvodně v mé blízkosti praskalo sklo ani když na mne zákeřně vybafnul nějaký paranormální jev. Bubáci mě zkrátka vždy spíše nudili a tak jediným důvodem pro sledování tohoto snímku pro mne byla Michelle Pfeiffer, kterou jsem ochoten zcela zdarma přivést v posteli na jiné myšlenky, ale ani myšlenka na TO mi neumožnila zblajznout nabízenou krmi i s nevěrohodným navijákem. ()

Reklama

Reklama