Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

sepp 

všechny recenze uživatele

Vskutku opravdu neoriginalni film zajimavy jen faktem, ze je v nem zakomponovana ducharina s par efektnimi lekacimi scenami. Nicim jinym film dejove neupouta, Ford je zezacatku nijaky, ale svetlejsi chvilky zaziva aspon v druhe pulce filmu. M. Pfeiffer hraje tradicne vyborne, ale jako celek to proste nefunguje. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Michellce šplouchá na maják a Harrison, coby její manža, musí hormonální výkyvy řešit... definitivně. Mohla bych jít i do plného hodnocení, protože mám ráda dobré thrillery a horory, navíc Ford je prostě sympatický pan herec a Pfeifferka velmi charismatická herečka, k tomu film dovedně pracuje se zvolna houstnoucí atmosférou - takovým tím způsobem a´la King: uspi a udeř. Dvě věci bohužel hodnocení srážejí: přiblblý konec (pořád jsem doufala, že se z toho vyklube něco inteligentnějšího) a lehce přepálená stopáž. Z mého hlediska však stále jde o silný hororový nadprůměr: 75%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Místy napínavá rutina s laciným thrillerovým finále. Připomínalo mi to mix Cold Creek Manor s Téměř dokonalým zločinem, přičemž kvalitativně má Zemeckisův pokus blíže k prvně jmenovanému. Za Michelle Pfeiffer bod plus. 5/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku se daří navozovat napětí téměř po celou svou stopáž. Takové dusno opravdu umí vytvářet jen ti nejlepší z nejlepších. Michelle Pfeiffer je zde skvělá, člověk neví jestli se jí bát, nebo jí fandit. Na druhou stranu, lekačky zde až tak moc nefungují, jsou totiž pro někoho kdo má nakoukaného Hitchcoka naprosto předvídatelné. Rozhodně se však jedná o nadprůměrný thriller. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem sledoval se zájmem a nenudil jsem se, avšak nedokázal mě tak nějak dostat. Jednak jsem brzy prokoukl, o co v ději půjde, a potom se mi moc nezamlouval samotný závěr. Celkově vzato se ovšem jedná o solidní podívanou s perfektním Fordem a Michelle Pfeiffer. Potěší také hudba. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford si asi raz zahral záporáka a rovnako mu to sekne ako vždy. Je vidieť, že dobrý thriller sa dá nafilmovať bez zabijakov, monštier a mimozemšťanov, navyše toto by sa pokojne mohlo stať. Pravda je, že vo vode už to bolo pritiahnuté za vlasy, no, kto toto dielo nevidel, prišiel o veľa. Prvé dve tretiny vynikajúci hororový thriller a to hlavne vďaka skvelej budovanej a postupne hustnúcej atmosfére napätia, ale bohužiaľ typický hollywoodsky záver veľa pokazil. Škoda, mohol to byť absolútne špičkový film. I tak veľmi kvalitný film z kategórie hororov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale k tomu príbehu mi to prišlo až príliš dlhé. Síce mi to prišlo v niektorých momentoch už ohrané a tak trochu predvídateľné, ale napriek tomu ma to bavilo a zároveň chválim Zemeckisovú réžiu a hlavne napätie a atmosféru, ktorú dokazal budovať a aj udržať po celý film. Za kameru, Silvestriho napínavú hudbu, Harrison a Michelle dávam o jednu navrch. 80% - 4* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Konec byl děsný, ale jinak pozvolna se narušující idilické manželství pátráním Claire po podivných úkazech mne celkem bavilo. Hvězdičku dávám za vtipný avšak mrazivý moment, kdy se Norman (Ford) přesvědčuje ponořením ruky do vany ve které se ,,koupe" Claire, zda je teplota vody v pořádku :-)) Škoda, že vanou to pak začlo brát grády a body dolů...Jinak takový lehce strašidelný duchařský thriller na sobotní večer, když venku leje. Proč ne.. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Několik děsivých momentů, jeden opravdu vtipný, Ford v příjemně neobvyklé roli a jedna geniální scéna ve vaně. Zbytek se jeví jako obyčejná duchařina. Podtrženo a sečteno, ujde to! Zemeckis tenhle film natočil jen tak, aby se nenudil, mnoho jiných by to rádo považovalo za své vrcholné dílo. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som čakal len veľmi málo, t.j. hlavne nudu, klišé a otrepaný filmový príbeh - proste nudnú kravinu. Trailer, ktorý som pred filmom videl, mi poskytol o filme takýto nelichotivý obraz. Ale keď sa začal film, úškleb opadol a začal som film vnímať pozitívne. Nie je to nič svetoborného, originálneho, na čo by sa spomínalo s úctou aj po dlhých rokoch, avšak film mal dobré napätie, čiže atmosféru, herci sú dobrí a to hlavne Michelle Pfeiffer. Prekvapili ma (čakal som že vo filme bude poznať ich pokročilí vek – hlavne Harrisona Forda, Michelle je výborná, všade pôsobí tak sviežo). Dobré 3*. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak drtivý obrat, který po slušném začátku zničil celý film, jsem dlouho neviděl...škoda hvězd Fordova formátu, brutální utápění potenciálu a "horrorově" zprzněný film. Škoda...atmosféra na začátku by se dala krájet, možná by byla i hustší, než mlha nad rybníčkem Brčálníkem. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Štandardný triler s mierne mysterióznym pozadím, pri ktorom má divák hádať, či je zlo vo filme materiálne alebo nadprirodzené. V istom bode sa dá pomerne ľahko predvídať, kam príbeh smeruje, čím sú diváci obratí o napätie. Aj preto ma záverečná tretina, v ktorej bolo prakticky všetko jasné, príliš nebrala. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Thrillerová nuda s pár ľakačkami. Myslím, že už výstižnejšie sa tento snímok ani nedá nazvať. Jediné pozitívum vidím v sympatickej hereckej zostave a pár lepších momentoch, ktoré sa skoro všetky (okrem záveru) odohrali výhradne v jednej miestnosti - kúpeľni. Navyše rozuzlenie bolo jasné už na míle dopredu, čo len podporilo už i tak veľkú nudu. Veľmi slabý priemer a aj to musím žmúriť až ma z toho bolia oči. 50/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

k212 

všechny recenze uživatele

No docela strašárna (v kině a s titulkama, podotýkám), ale není žádný důvod vidět tenhle film podruhé, jednoznačně ztrácí efekt, jako řada jiných a podobných (vyjímka se najde jen občas). Dost mi vadilo, že si scenárista nemohl dost dlouho vybrat, zda půjde o duchařinu či o realistický horror. No herci tak průměr, kamená tvář Fordova a vystrašená tvář Michelle Pfeifferové jsou tak akorát na efekt a ozdobu, na nic víc se ani jeden z nich nezmohl, ač by oba asi určitě mohli. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto že natočil Zemeckis? Nie je to chyba v kolonke režisér? Absolútne nevhodný žáner pre tohto režiséra velkofilmov. Prvoplánová pointa nemala v čase vzniku, keď letel Šiesty zmysel, žiadnu šancu. Film ako keby vznikol iba preto, aby ukázal Harrisona Forda v zápornej úlohe a producenti to dávali v propagácii filmu najavo. Pod povrchom sa neskrýva nič. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní horor v hlavní roii s Harrisonem Fordem a Michelle Pfeiffer. Začíná to dost neškodně, ale nakonec se to promění v noční můru. Je tam pár zajímavých zvratů. Některé jsou očekávatelné, jiné méně. Každopádně to má ke konci dost dobrou atmosféru. Vytkl bych leda delší stopáž... Jinak zajímavý kousek. "Nedotýkej se mě!" ()

Reklama

Reklama