Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Recenze (345)

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Ono to fakt spolu reže! Nie je to len prostoduchá ukážka toho, čo sa dá (animácia v hranom filme). Má to dej, sú tam zvraty a celé je to vlastne taká stará temná detektívka (noir?) s hrdinom, ktorého druhé meno je Jack Daniels :D Pritom je to stále vtipné a nájde sa tu aj zopár skutočne kreatívnych nápadov. Chľast, cigary, zbrane a k tomu tá sexy kosť... Toto ozaj nie je večerníček pre deti. NIE: Niektoré scény sú dosť nasilu (vtipné?). Pomerne ľahko sa dá stratiť v súvislostiach: prečo to (=zápletka) vlastne? Navyše sa obávam, že dnes Animákovo nevyrazí dych tomu, kto nevie, v čom bol tento film inovatívny. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu perfektne spojenie hraneho filmu s animakom,vyborna fantasy komedia pre celu rodinu,Robert Zemeckis je pan reziser...:-) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #33” - 33. čtvrteční throwback patřil Zemeckisově kreslenému megahitu Who Framed Roger Rabbit. Ten je technicky na špičkové úrovni i po tolika letechq a na filmu je znát, že se na něm kromě Zemeckise podílelo i Lucasovo trikové studio ILM a Spielberg se svým Amblinem v roli producenta. Příběhově to takové terno nebylo, spíš scénáristé sázeli na nezvyklé spojení noir a toons. Humor na mě moc dojem neudělal, jen tam párkrát padla nějaká vtipnější narážka na Hollywood. Ve filmu se objeví mnoho postaviček z dílen Disney a WB. Vyzdvihnout si zaslouží výkon Christophera Lloyda v roli zlého Judge Dooma. Film se stal v roce 1988 celosvětovým megahitem a dodnes je vnímán jako určitý popkulturní milník. Celkově jsou to 3*. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Zdání může klamat. Kreslené postavičky rozhodně neznamenají, že je to film pro děti - spíše není viz asi nejkrutější scéna v celé kinematografii s popravou němé roztomilé botičky. Tahle scéna nicméně dobře plní svou funkci tj. vykresluje soudce Dooma jako zlovolnou postavu. Ona tu každá scéna má své místo. O celém filmu lze říct, že neplýtvá divákovým časem. Animace byla údajně nesmírně nákladná / náročná a je to vidět. Filmaři si vyhráli, takže kreslouni interagují se skutečnými nekreslenými předměty a i s lidmi. Kreslouni jsou v tomto filmu skuteční. Výsledek je pozitivní, povznášející a inspirující. Je tu všechno - silný příběh a postavy, akce, střílení, honičky, komedie, napětí a to i sexuální. Je krásné, že v lásce mezi dvěma kreslouny je humor víc než povrchní vzhled. Výborná a jedinečná je hudba od Alana Silvestriho (Predátor) a všechny písně. Výjimečně (wholesome) hojivá a blahodárná je "Smát, jen se smát". Povedl se i překlad do českého jazyka → kreslouni, kreslounov, lázeň. Jediný nepřeložitelný vtip je v kresklubu, kde si Eddie objedná "scotch on the rocks" a přinesou mu whiskey a kameny. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Co dodat, tohle a Space Jam...proto miluju animáky, kde jinde můžete najít instatní díru nebo meč, kterej zpívá...náš svět je vlastně dost nudnej, můžem jen litovat, že nejsme kreslený ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se hodně těšil a Robert Zemeckis mě nezklamal. Nejdřívé zkritizuju jedinou věc, která mě u toho nesedla - a to je právě propojení animáku s hraným filmem, které je až moc kontrastní a je jedno, jak to vypadá úchvatně, jak je to dokonalé, jak někdo mohl tak perfektně spojit dvě úplně odlišné věci. Vážně mě to bilo až moc do očí, než abych to dokázal přejít. Jinak ten film nemá chybu - je zábavný, vtipný, překvapivý, dobře napsaný a těží ze svých možností opravdu co to dá.... ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Ak by som tento film musel vidieť ešte raz strhol by som hviezdu. ak znova tak ďalšiu. Takže po štvrtom pozretí sme v mínuse. Stačí vám to?! Proste film je fajn ak ste po opici, nechce sa vám rozmýšľať a nehodláte si film pozrieť niekedy znova. 56% ()

Laca1313 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už několikrát a klidně bych se podíval zas. Opravdu vtipné a parádní souhra reálných a animovaných postav. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

V každom prípade unikátna kombinácia hraného filmu s klasickým animákom, hoci mne až tak nesadla. A v tom je v podstate môj hlavný a jediný problém s týmto filmom - napriek tomu, že námet aj scenár je chytrý, je tu výborný záporák, podarené fóry a spojenie oboch svetov je tu využité v maximálnej možnej miere, tak pre mňa je to jednoducho príliš čudné a detinské. A tak, hoci objektívne sa mi nepáčilo len obsadenie Boba Hoskinsa do hlavnej úlohy, nemôžem ísť s hodnotením na 4 hviezdy. 7-/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Králika Rogera bylo zajímavý sledovat hlavně kvůli (ve svý době) přelomovýmu účinkování hranejch a animovanejch postav ve společnejch scénách. Vyzdvihnout ještě musim obsazení Boba Hoskinse do hlavní role, která mu fakt sedla a originální dabing kreslenejch postav. V době premiéry se snímku určitě dostalo zasloužený pozornosti, mě už ale v dnešní době ničim jinym zaujmout nedokázal. Několikrát jsem se zasmál, často mi však film přišel až moc infantilní, ke konci hodně ujetej a místma i docela nudnej. Dokážu si ale představit, že kdybych Rogera viděl v dětskejch letech, asi bych byl nadšenej. Z pohledu dospéláka však přece jenom pouhej průměr. ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Kombinaci - Spielberg / Zemeckis jsme před tímhle snímkem mohli vidět u prvního dílu trilogie Návrat do budoucnosti. Fungovala tam skvěle. A tady ? No sakra že taky. Jde sice žánrově o něco naprosto jiného. Ale dvojice se toho zhostila dokonale. Boba Hoskinse jsem sice jako herce ještě jmenovitě neznal. Ovšem po tomhle snímku si ho už asi budu pamatovat. Byl vynikající. Christopher Lloyd svou roli doktora vyměnil za chladného zloducha, kterého ztvárnil na výbornou. Celý film je plný klasických kreslounovských hlášek, vtipných scének a jednomu až přechází zrak. Doopravdy. Pak jsem si taky říkal, že mi ta hudba něčím trochu připomíná v těch vážných záběrech Návrat do budoucnosti. No aby ne, když ji dělal ten samý člověk - Alan Silvestri. Co jsem si však celou dobu před shlídnutím tohodle skvostu neuměl představit, byla kombinace kresleného a reality. Přece jen jde o film stejně starý jako já. Ovšem fungovalo to dokonale a nemám tušení, že by se tam kdy ukázala scéna, která by působila.. jak to říct.. uměle. Jasně, asi to zní divně. Ale vzhledem k chování všech herců, máte prostě pocit, že ty kreslouni jsou tam taky a nedostanete jediný důvod o tom pochybovat. Za mě tedy jednoznačně 100%. Ten film má jen a pouze klady. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

4 hviezdy, len za to, prepojenie, animovaného sveta s tým skutočným. Vzhľadom na rok výroby, klobúk dole. Dejovo to už bolo trošku slabšie, ale malo to spád, dobre hlášky. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

"You do!" "I dont." "Do!" "I dont." "You do!" "I dont." "You dont!" "I do." "You dont!" "When I say I do that means I do!" Velmi povedená komedie naprosto bezchybně kombinující klasické animované frašky spolu s béčkovou gangsterkou. Patří jí můj obdiv, neboť na dobu vzniku muselo být nesmírně složité zkombinovat hysterického animovaného králíka spolu s hraným detektivem. Co se ale musí ocenit ještě víc že film nedrží jen tento originální koncept ale i scénář plný humoru, nadsázky a ironie. Roger je génius, Hermana bych s radostí někdy povozil v jeho kočárku a úplně nejradši bych s Jessicou dělal paci paci pacičky. Na závěr ještě malé povšimnutí, že už tehdy se o Mickey Mouseovi vědělo, že je to zmrd. A jaký 😅 ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Úžasná forma, úžasné prevedenie spojenia animovaného a hraného filmu. Úžasná práca s hercami, hlavne však s detektívom v podaní Hoskinsa. Ten musel nahrať pasáže akoby vedľa seba mal parťáka a výsledok je perfektný. Navyše Zemeckis výborne režíruje, svieže nápady ako navzájom prepojiť súvis príbehov, strihová skladba, to všetko hlcem aj keď príbeh je klasická hollywoodská šablóna. A to keď zo záporáka sa v osudových chvíľach stáva lidumil a naťahuje ortieľ až kým mu protivník neutečie z pazúrov, toho som už prejedený. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Toto je kvalitní kinematografie. Obsahuje prakticky vše, co dělá skvělou komedii. Je až smutné, kam se uchýlil dnešní filmy, protože něco takového, by dnes nevyšlo. I kreslené postavičky tehdy, byly naprosto něco jiného než dnes. 100% ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

K animákům obzvlášť těm klasickým Disniovským mám od mala blízko. A v tomhle supr podání v hraném filmu prostě nemají chybu. Na svou dobu vážně supr film. I dnes se na něj vždy ráda podívám. Je to pro mě srdeční záležitost. K tomu supr příběh a vtipní animáci. Paci, paci, paci :-D 88% ()

haroska 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější film mého dětství.Animáci s hranými postavami pohromadě.Originální detektivka,která od začátku až do konce baví.Na tehdejší dobu super zapracovaná animace k hraným postavám.Ultra otravný králík a nabručené soukromé očko vytvořili vzor pro další a další animované filmy (Shrek,Doba ledová,..).Můj největší obdiv patří ale lasičkám,které tvoří opravdu fenomenální "padouchy":-))))) ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad a naprosto revoluční zpracování. Komedie pro děti i dospělé. Zábava se zápletkou, ironická lehká parodie, legrace a klasika. To všechno pro mě představuje můj oblíbený film Falešná Hra s Králíkem Rogerem. Je to takový ten typ filmu který vám už v první scéně vyčaruje úsměv na tváři, který pak už zůstane až do závěrečných titulků. Možná je to spojením tolika dobrých autorů, možná to bylo jen velké štěstí, ale jednoduše, vzniklo něco opravdu zábavného. Všimněte si například jak je Jessica Rabbit sexy! Když jsem byla malá, přála jsem si vypadat jako ona. A ačkoli to jaksi nevyšlo, stále je to velký idol. Bob Hoskins je v roli detektiva naprosto perfektní, a Christopher Lloyd je senzační jako vždy. Zemeckisovi filmy mají vždy své osobní nezaměnitelné kouzlo, a to ať už se mi film líbí nebo ne, on se v tom nezapře. Zkrátka je to pěkný snímek ke kterému se ráda vracím. ()

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama