Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Recenze (345)

dražis 

všechny recenze uživatele

Rok 1988?! To zaslouží respekt. Lepší spojení animáků a herců nenajdete. K tomu všemu je to skvěle zakonponováno do noir detektivky, ve které hlavní roli hraje uprskanej zajíc šlapající si na jazyk. Nejhorší na tom je, že to funguje skvěle. BTW mám rád ty pošahaný lasičky,jsou fakt výborný. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Tak tento animák/reál film som miloval ako decko a milujem ho aj teraz. Scéna, v ktorej sa Doom rozpúšťa v "lázni" ma svojho času dosť desila. Rogera by som z fleku bral do party a jeho ženu, krásne nakreslenú a "nie špatnú" by som (ne)raz pozval do nejakej súčasnej obdoby "kresklubu", či skôr niekde, kde podávajú večeru na striebornom podnose od Tiffanyho. :-) Bob Hoskins je skrátka tiež podarený. Celý tento film je podarený. T-t-t-t-t-to je vše přátelé! ()

ric 

všechny recenze uživatele

Dnes už dialogy a místy lehce infaltilní humor trošku škodí, ale i tak po 20 letech hodně nadprůměrná zábava. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Opět musí mít čeština jiný překlad, než zbytek světa a např. i nám velmi blízká Slovenština ? Je v tom určitá forma hry, ale ne vždy je to dobrá. Falešná hra Králíčka Rogera zní ale hezky. Animovano-hrané, parodie na gangsterky a animáky, počítejte s mým palcem vzhůru pane Zemeckisi ()

nikkittka 

všechny recenze uživatele

Rozkošný mix noiru a warnerácké animované grotesky z dob,kdy se Zemeckis nebál experimentovat a ještě mu to vycházelo. ()

Mr.Lojza 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a vtipné propojení animovaného a hraného filmu. Christopher Lloyd svou zápornou postavou nezklamal a film používá celou dobu chytrý a nelaciný humor, což je další klad pro tento snímek. ()

Liger 

všechny recenze uživatele

Velmi nadčasový a bravurně natočený snímek. I po čtvrtině století téměř nezestárl a stále dokáže pobavit nejen dospělé publiku, které tehdy jako děti hltaly každý okamžik nápaditých obrázků, tak i díky své vyjímečnosti současnou mládež. Doporučeno těm, komu není láska k originalitě cizí. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o možná nejperverznější film, jaký jsem kdy viděl. Uznejte sami: Kreslenému králíkovi zahýbá jeho kreslená žena s živým člověkem, který má očividně animované postavičky rád více, než je zdrávo. Jinak se ale jedná o obyčejnou komedii, která vyniká pouze svým zpracováním - kombinací kreslených postaviček a reálného světa. Nic více, nic méně. Ačkoliv tedy obdivuji snahu tvůrců, kterým musela tvorba tohoto snímku dát extrémní práci, musím hodnotit pouze průměrem. ()

Dixieboy 

všechny recenze uživatele

Film vznikající tři roky, na němž se podílelo obrovské množství velkých lidí a který doposud nebyl a ani nebude překonán. Ruční animace okénko po okénku... stínování... výroba rekvizit... poctivá filmařská práce, která by se dnes zkrátila na pár týdnů s přemrštěným rozpočtem. Postava Rogera je prostě úžasná a neskutečně vtipná (i v nádherném dabingu), Jessica Rabbit je neskutečně sexy, Doom je neskutečný padouch a Bob Hoskins předvedl jeden ze svých dechberoucích výkonů. Za mě plný počet, protože tento film je nesmazatelně zapsán do historie filmu tolika faktory, že je nejde ani všechny vypsat!!! ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Těžko lze v rámci celé kinematografie najít lepší film o propojení animovaného světa s tím skutečným a Who Framed Roger Rabbit si tohle prvenství drží už sakra dlouho a těžko si dokážu představit, že by tomu mělo být jinak. Na svoji dobu nadčasová záležitost v oblasti vizuálních efektů, které mohou závidět i novodobé filmy. Ručně dokreslované postavičky, snímek po snímku, má své osobité a velmi specifické kouzlo. Ta práce za tím vším je těžko uvěřitelná, ale ten výsledek je skvělý. I po tolika letech od doby vzniku působí veškeré efekty neustále perfektně a skutečně. Člověk by řekl, že s příchodem počítačových animací kouzlo tohoto filmu pomine, ale ve skutečnosti tomu tak zdaleka vůbec není a nikdy ani nebude. Herecké výkony zúčastněných, kteří museli celou dobu hrát tzv. naprázdno, lze skutečně těžko rozpoznat a opravdu to celé nabývá dojmu, že ty animované postavičky jsou jednoduše skutečné. Parádní záporná postava soudce v roli Christophera Lloyda. Vtipné, svižné, zábavné, neustále překvapující, nápadité, ohromující a to vše bez slabého či hluchého místa. Po celou dobu si film drží své zběsilé tempo až do konce. Kombinace všech možných animovaných postaviček od různých filmových společností, v dnešní době nepředstavitelné, dává filmu mnohonásobně větší efekt různorodosti a možností, které se v danou chvíli zdají takřka neomezené. Navíc zanesení celého příběhu do 40. let a snaha o přizpůsobení se žánru film-noir je skvělá. Mile mě pobavila narážka na film Harvey, kterou jsem upřímně očekával. Nepřekonatelný film, kterým Zemeckis posunul hranice filmových efektů zase o kus dál. "That's right! A laugh can be a very powerful thing. Why, sometimes in life, it's the only weapon we have." ()

miza 

všechny recenze uživatele

Dokonalé filmařské řemeslo.Hraný film s kresleným.Je to snad poprvé co se tak tyto žánry spojily.Byl to jeden smých prvních filmů na VHS zakoupený na burze.Sice kopie ale užil jsem si jí. ()

Johnysman 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilé Zemeckisovo dílko, které mě překvapilo svou nadčasovostí...tedy samotným prolnutím kresleného a hraného filmu. Některé hlášky mě doslova dostaly. Gradace filmu samotného je také úžasná a to jsem ještě nic neřekl o námětu samotném. Ten mě doslova přikoval k posteli. Zpočátku jsem moc ději nevěřil...a prvních pár minut se mi zdálo neuchopitelných...ale to byl obrovský omyl. ()

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama