Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Recenze (345)

swamp 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda od Roberta Zemeckise. Dodnes si pamatuju ten okamžik, kdy mě táta vyzvedl ze školky a šli jsme domů s novým videopřehrávačem... po jeho zapojení jsem se mohl podívat na jedinou dětskou videokazetu, na které byl nahraný právě tento film. Vybavuju si, že ono skloubení hraného filmu a kreslených postaviček mi nedalo spát. :) A můžu říct, že i po letech se jedná o parádní rodinnou podívanou s kreslouny ve světě lidí. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který ve scénách jen se živými herci nevypadá jako rodinný/dětský, ale jakmile ti kreslouni jdou na scénu… ovšem co působí na první pohled schizofrenně, má svou myšlenku i šarm. Dětská old school groteska, detektivka 40. let a satira bořící mýtus hollywoodského amerického snu v jednom. Na live-action a kreslené postavy působí jiné fyzikální zákony a na tom je svět postaven. Sexuální innuendo extrémně časté a silně explicitní, ale vzhledem k premise na místě. Adrenalinová nostalgie, jaké není rovno! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zemeckis byl vždycky hračička a tentokrát po technické stránce předběhl ostatní v možnostech propojení hrané a animované akce v kombinovaném filmu o pěknou řádku let. Ostatně Oscar za speciální efekty byl na místě. A když ho další následovníci dohnali, většinou jim to stačilo. Příběh a herci zjevně nebyli natolk důležití. A tak pro mne Králík Roger zůstává nepřekonanou klasikou. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zemeckisa pre jeho čuch na dobré látky a chuť experimentovať. Mix hraného a kresleného môže odradiť, ale pod taktovkou schopného filmára nie je priestor na obavy. Okrem samotného príbehu a spracovania potešil anglický DeVito Hoskins. Solídny herecký výkon. Prečo potom "len" tri? Osobne som sa už záverečnou polhodinou začal mierne nudiť. Ľahších 70%. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to být fajn stát se animákem. Z každé rány do hlavy byste vyšli s dočasnou zmateností a nějakými těmi hvězdičkami, které by vám jako bonus zatančily kolem hlavy, ale na druhou stranu by déšť vašim barvičkám zrovna neprospěl a nebo by vás mohl někdo vygumovat. Tak teď babo raď… Technický inovátor Robert Zemeckis si se svým kamarádem Steven Spielbergem ukousli veliké sousto, když chtěli propojit animovaný svět s tim hraným v době, kdy byla ještě počítačová technologie v plenkách a cucala elektronické mléko a povedlo se jim to náramně. Zvlášť když si uvědomím fakt, že je Králík Rodger stejně starý jako já a čas se na něm vůbec nepodepsal, tak se mi to zdá skoro neuvěřitelné. Obrovskou výhodou tohoto snímku je, že nevsadil všechny karty jen na technickou stránku a tak se nám dostalo i dobrého příběhu, který míchá klasické animované grotesky s noirovou detektivkou, kde nechybí detektiv, který chodí spát jedině s Jackem Danielsem a femme fatale, jejíž křivky ale nekreslil šéf nahoře nýbrž šikovný animátor. A k tomu všemu má film úžasného Boba Hoskinse, který se dokázal přizpůsobit nové technologii a vyzkoušel si reagovat na neexistující figurky jak v reálném prostředí tak v prázdném prostoru (scény v Kreslounově). Také mě potěšil šílený Christopher Lloyd. ,,Mam chuť jako padesátiletej a pindíka jako tříletej." ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hravé žánrovky pojící v sobě hraný i animovaný film mám už déle v oblibě díky tvorbě Karla Zemana a snad právě tento prvek mě původně nejvíc nalákal na tuto dodnes svěží pohádkovou crazy komedii z dílny Roberta Zemeckise... a Králík Roger má v sobě nejen opět zcela jiným způsobem využitou kombinaci herců, triků a animací v originálním námětu, ale stejně tak velmi příjemnou retro atmosféru poválečného filmového studia, sympatického neokoukaného herce s vtipným pohledem suchaře v hlavní roli a navrch spoustu vydařených gagů, hlášek, vtipů a jiných skvěle využitých nápadů. Perfektní... Jsem velmi spokojen jako divák skromnější, který se chtěl tentokrát zejména s úsměvem a dobrou náladou pobavit u zábavného, oddechového kousku s napětím i vtipem, a zároveň i jako divák náročnější – očekávající, nacházející i oceňující obrovskou tvůrčí invenci a nápaditost. Docela by mě i zajímalo, jak se Zemeckisovi povedl jeho návrat k fantasy komedii pojící hrané a animované prvky po 30ti letech ve snímku Vitejte v Marwenu (2018), ale tam se vzhledem k zdejšímu hodnocení zatím hodně obávám, že výsledek v tomto případě zdaleka nebude tak skvělý a že podobně kouzelné filmové žánrovky jsou dnes v případě Zemeckise už spíše minulostí... [85%] ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu chválím animaci, která se fakt povedla. Kralík byl zábavný a záporák byl dost hustej. Čistý průměr. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou jsem žral jako dítě a k mému překvapení mě baví i dnes. Skvělé skloubení animovaného a hraného filmu, který není jen sledem situací ale má dokonce slušný kriminální příběh se skvělými nápady. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dá se vidět znova a znova a ať je dnes úroveň animace a počítačových triku jaká chce, toto dílko nezestárne a ve svém retro stylu bude a zůstane dokonalé. ■ "Prstíky došly." ()

packa 

všechny recenze uživatele

Velkolepá zábava! Nestává se mi příliš často, abych se po celou dobu sledování filmu skvěle bavil. Technická stránka ve své době dechberoucí, pro mě jednoznačně ***** ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Zemeckis má prostě comicsové vidění světa a dokáže tím vždycky pobavit. Díky, Roberte, že konečně vím, co to vlastně znamená ACME na všech těch stroječkách z animáků... ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Vskutku hezký pokus o smíchání animovaného světa s realitou. Jako malá jsem měla tento film moc ráda a po letech se změnilo jen to, že už nejsem moc na animované Disneyovské figurky, takže tohle trochu upadá, ale přesto to byl moc oblíbený film, takže to pod 3* dostat nemůže. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Snad po 15 letech znovu vidím tenhle revoluční počin a furt to má koule. Já nejsem špatná, jenom mě takhle nakreslili. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prolnutí animace s hraným filmem je na rok '88 úplně neuvěřitelně dobře zvládnuté, úvodní záběr je šílenost, aluze na 50. noir důkladná a drobné detaily jak odkazy na tehdejší etnické segregace skrze prolnutý svět kreslených a reálných postav v podobném typu snímku příjemně překvapí. Celá ta vize je vlastně zpracována dokonale. Všechno je to pak ale k ničemu, když při příchodu titulního králíka na scénu vás začne fakt šíleně třeštit hlava. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ne žádný vtip, žádný pořádný kraliči příběh žádná zábava co to potom je za volovinu točit něco co němá svět zábavy pro nás. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

I Ljuba Hermanová stárla a já nemám rád přívlastek nestárnoucí… V případě tohoto temného kriminálního thrilleru o falešném obvinění králíka v červených lacláčích, opileckém detektivovi drsné školy, podlém soudci dvojí tváře, hulvátském miminu a lstivých lasičkách, ho neváhám použít. Co dokázal Bobby natočit před čtvrtstoletím je pro mě zcela nepochopitelné. Zároveň jediný film, při kterém mám toužebnou chuť si polaskat melounky kreslené postavičky. Jessica je erotickým snem každého kreslouna, kačera Duffyho nevyjímaje. ()

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama