Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

monolog 

všechny recenze uživatele

Když odhlídneme od faktu, že jsem na tenhle film jako malej koukal jako u vytržení a napodoboval Soudce, takže pro mě je to klasická kultovní nepřekonatelná zábava, i dnes musím uznat, že je to výbornej film. A herectví Boba Hoskinse se tímto snímkem krásně ukázalo světu. I když je to občas až barevně kýčovitý, není to kýč už jen protože ta kýčovitost tu mám parodovat klasický disneyovky. Taky se mi hodně líbila spolupráce mezi studii, jsou tu všechny postavičky od Disneyho i od Warnerů a kdoví od koho všeho ještě. Jen myslím Toma a Jerryho jsem tam nikde nezahlídl. Mimochodem, víte koho tu hrál Frank Sinatra? Ten zpívající meč, kterej si Valiant vezme na obranu. Já věděl, že je mi jeho hlas blízkej od dětství. A ta Rogerova manželka, řekněte mi, kam dala oči? Ta byla moje první láska, i když jsem si to vlastně nikdy neuvědomil. A atmosféra tohohle snímku je tak nádherně dobová, že člověk má pocit, že to je občas spíš dokument než cokoliv jiného. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jde o zcela první propojení hraného a animovaného filmu, ale když koukám na datum stvoření filmu musím jednoznačně dát palec nahoru. Film není špatný, hlavně se mi líbila uvěřitelná atmosféra (člověk by až věřil, že kreslouni existují mezi námi :-)), ale myslím si, že úplně nepatřím do věkové kategorie diváků, kterým by se film mohl líbit 60%. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Falešná hra s Králíkem Rogerem už dnes dozajista patří mezi filmové legendy. A nejde ani tak o revoluční triky, ale o ten úžasný humor, který propojením lidí a animáků vzniknul. Roger svým pitvořením strčí hravě do kapsy i Bugse Bunnyho, Hoskins je prvotřídní antiBogard a Loyd je tak slizký, že za sebou pomalu nechává stopu na chodníku. No nemilujte to!!! ***Věděli jste, že: Autor knižní předlohy "Who Censored Roger Rabit" Gary Wolf dostal nápad na společné vystupování komiksového králíka a detektiva z "normálního" světa podle televizní reklamy na vločky.// Film je vůbec prvním snímkem, kde spolu vystupovaly pohromadě kreslené postavičky ze studia Walta Disneyho a ze studia Warner bros.// Děj knižní předlohy se odehrává v současnosti. Zemeckis ovšem přišel s nápadem spojit ztřeštěné gagy kreslených grotesek a atmosférů filmů noir, temných detektivek ze 40. let a proto děj přesunul do roku 1947.// Velkou inspirací se autorům stala i Polanského "Čínská čtvrť", a dokonce zvažovali obsazení hlavní "lidské" role její hvězdou Jackem Nicholsonem. Ten však neuspěl stejně jako další zvažovaní adepti - Harrison Ford, Rober Redford či Paul Newman.// Představitel Rogera - komik Charles Fleischer - si na Zemeckisovi vydupal, že mohl po natáčecím place pobíhat v kompletním králičím kostýmu včetně ušaté čepice. Kostým si natolik oblíbil, že se v něm dokonce vydal venku na nákup.// Rogerův autor Richard Williams se při výběru jeho barev inspiroval americkou vlajkou.// Výtvarníci namalovali celkem 82 000 animovanch okének, které posléze pomocí kamer přenesli na film.*** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

najlepší kombinovaný film vôbec a vynikajúca zábava takmer pre každého.zemeckis je pre mňa druhý spielberg. Hollywood 30. rokov. Populárna hviezda animákov, králik Roger, je obvinený z vraždy. Obeťou je údajný milenec jeho manželky Jessicy, ktorá nie je vôbec zlá, iba ju tak nakreslili. Väčšina hlavných protagonistov je totiž kreslená a zasadená do alternatívneho sveta, kde sú kreslené postavičky súčasťou reálneho života. Tvorca peciek ako Forrest Gump alebo Stroskotanec, sa tu mohol aj napriek komplikovanej a náročnej realizácii projektu skutočne vyblázniť. Štylistické cvičenie, trikový pokrok a úžasná zábava v jednom. Doteraz neprekonaná a asi aj neprekonateľná kombinácia hraného filmu s animákom. Už od úvodnej grotesky neuveriteľne vtipná, nápaditá a hravá variácia na film noir sa stala okamžite kultom a obrovským hitom. Nádherne vymyslený svet, zaplnený množstvom populárnych aj špeciálne pre film vymyslených postáv si zamiloval každý filmový fanúšik. Držitel 4 Oscarov a troch dalších nominácií. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kreslené postavičky si mimo světla reflektorů žijí svým vlastním soukromým životem a chovají se stejně jako lidé. Mají i úplně stejné vlastnosti, které dobře vykreslují jejich charaktery. Líbilo se mi perfektní skloubení kresleného světa s tím hraným. Pro skutečné herce to musela být pěkná makačka. Robert Zemeckis odvedl skvělou práci. Myslela jsem si, že snímek je daleko mladší. Proto mě hodně překvapil rok výroby. Takže, můžu říct, že vlastně vůbec nestárne. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Natáčelo se od 12. prosince 1986 do 27. srpna 1987 v Kalifornii (USA) a v Anglii. (Varan)
  • Výtvarníci namalovali celkem 82 000 animovanch okének, které posléze pomocí kamer přenesli na film. (Divočák)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama