Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (345)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně odzbrojující spojení reálného světa se světem kresleným. Předevčírem jsem to po velmi dlouhé době (několik let) viděl na HBO a i dnes je to skvělé. Kouzlo je především v tom zdánlivě nespojitelném spojení dvou rozdílných světů a silné atmosféře, která je lehce nostalgická, pohádková, dětská, ale také napínavá. Všechny postavy jsou bez chyby, hlavně padouch Lloyd! Tohle si musel zamilovat asi každý. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Řekni heslo! - Posílá mě Disney. Tolik hlášek a gagů v kouzelném snímku úžasného Roberta Zemeckise, který posouvá dál a dál hranice animovaného filmu a míchá žánry s takovou lehkostí a originalitou, že to bere dech. Animovaní hrdinové (Kreslouni) se výborně doplňují s těmi skutečnými a předvádějí se ve stominutové show, určené pro opravdu široké publikum. Z kreslených postaviček samozřejmě exceluje Králík Roger (objeví se i hostující hvězdy, jako Bugs Bunny či Mickey Mouse) a z hereckého obsazení opravdových herců pak Bob Hoskins a démonický Christopher Lloyd. Výborná Zemeckisova podívaná, která jen potvrzuje jeho výsostné postavení mezi hollywoodskými režiséry. A soundtrack Alana Silvestriho, je opět prvotřídní (několikrát jsem se přistihl, že nakrátko přestávám sledovat děj a kochám se pouze hudbou, silně mi evokující Predátora). Pokud to byl Zemeckisův a Spielbergův experiment, tak se doopravdy povedl. Krásný film a nádherně vytvořený svět. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Děsivě autentická sonda do světa šíleného kreslíře, ve kterém pro zvrhlé pobavení trestá své výtvory každou sekundou jejich života. Obdařil je totiž rozumem a vědomím sebe sama, ale zároveň část jejich mysli pokřivil různorodými psychickými poruchami a lobotomizující retardací. Do kresleného mozku jim vpálil ADHD, nutkáním neustále ječet, ničit věci a proti jejich vlastní vůli se neustále smát, dokud jim nepopraskají kreslené svaly a z očí neteče krev. On, kreslíř-bůh, jim sebral možnost volby; autoritářky determinoval jejich cestu životem, ze které nelze uhnout. Žijí tak svůj trest pro jeho pobavení; s křečovitým úsměvem na rtech, neustále nuceni fyzicky i psychicky trýznit a poškozovat sebe i své okolí, ztrapňovat se a ztrapňovat, ubližovat (si) a nechat (si) ubližovat. Jsou jako bezmocní diváci svého vlastního utrpení. S paralyzovanou vůli vzepříti se, se pasivně a útrpně podílí na své vlastní noční můře života, který se odehrává znovu a znovu v nepočítaně paralelních realitách televizní přijímačů. Nesmrtelní a uvězněni v bezčasí, ze kterého je jediným únikem vidina toho, že zůstanou zapomenuti. Ani pak si ale v nastalém limbu nikdy nebudou jisti, že jejich klid nenaruší sequel, revival, cameo, pořad pro pamětníky nebo digitalizace archivních materiálů. Poté budou znovu povolání trpět pro zábavu zvrhlých lidí. Bože, jak já nemám rád grotesky. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, jemuž se dostalo ještě lepšího zpracování. V dnešní době by to už určitě taková bomba nebyla, ale tehdy muselo takhle kvalitní skloubení hraného a animovaného filmu způsobit velkou slávu, a to zdaleka ne jen u malých dětí. Králík Roger a i ostatní kreslené postavy jsou více než fajn, ale ne tak jako příjemná Zemeckisova režie, která dává prostor velké škále postav a hromadě vtípků, nebo Bob Hoskins a hlavně Christopher Lloyd, jenž jako nelítostný soudce prostě nemá chybu. Uběhlo již skoro 25 let, ale tenhle kouzelný snímek stále nenašel ve svém žánru přemožitele, a i za to si plné hodnocení jednoznačně zaslouží.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Studio Maroon uvádí Hermánka a králíka Rogera v příběhu " Něco se peče ". CITÁT - Stop. Pauza půl hodiny........... Detektiv Eddie Valiant ( Bob Hoskins ) je na samotném dně. Neplatí účty, chlastá a nemá rád kreslouny. Přesto vezme od R. K. Maroona ( Alan Tilvern ) práci, aby vysvětlil údajné paci, paci, Jessici Rabbitové, manželky králíka Rogera. Jeho příběh začíná v Kresbaru, kde sice pracůjí samí kreslouni, ale do baru samotného smějí jen lidé. Valiant nemá rád kreslouny, zabili mu bratra a také podle toho s nimi jedná....ale to se může změnit, nebo ne ? Chobotnice jako barmanka je úžasný nápad. CITÁT - Dám si jednu skotckou, ale bez kotcky............ Celý příběh je vlastně napůl kreslený a napůl hraný, nebo obráceně, záleží na úhlu pohledu. Je to docela povedená kriminální, akční komedie. Je to o chamtivosti, sexu, tramvajích a vraždě. Manželka králíka Rogera je nádherně kreslená kočka a i Eddie Vailant se dokáže zakoukat. CITÁT - Hraješ si z vodovkama ? Povídá jeho živá přítelkyně, když ho načapá z Jessicou............. Když už začne jít do tuhého, vytáhne náš hlavní hrdina Eddie kreslený kolt. Náboje, Indiánského tipu, které do něj patří, jsou boží, škoda, že jejich akce je tak krátká - jsou totiž střelený. CITÁT - Uuáááá, kdo nás to otevírá ??!!...... Jediná postava, která mě někdy dokázala lézt na nervy, byl sám králík Roger. Jeho řvaní a někdy i podivné chování jsem nějak nepobral. CITÁT - Už vám lezou ti králíci na mozek ?.......... Záporáka si ve filmu zahrál Christopher Lloyd. Jeho postava Soudce Dooma je nanejvýš hodně okatá. Hudbu dělal Alan Silvestri a produkci měl Steven Spielberg. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Film definitívne dokončili až 12 hodín pred oficiálnou premiérou. (Hystory)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama