Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Francúzsko-španielske pohraničné mesto San Martin roku 1959. Tu žije vo francúzskom azyle jeden z republikánskych vojakov zo španielskej vojny - legendárny partizán Artigez. Od španielskeho pašeráka - policajného informátora sa dozvie o chorobe matky. I pod rizikom uväznenia (je na neho vypísaná odmena za krádeže) sa matku na smrteľnej posteli rozhodne naštíviť. (andykovac)

(více)

Recenze (13)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hvězdné herecké trio Peck - Quinn - Shariff rozjíždí dramatický příběh, kterému nechybí napětí a atmosféra. Zařazení snímku mezi válečný žánr není zrovna na místě, jedná se spíše o životopisné drama. Možná, že některé pasáže jsou rozvláčnější, ale s blížícím se závěrem je o zábavu postaráno. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Přestože karty byly předem beznadějně rozdané, cítila jsem při pohledu na matku a syna v závěrečných záběrech pocit jakéhosi zadostiučinění, navíc radost, že kněz Francisko Omara Sharifa nezaplatil za svůj lidský a odvážný čin životem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi budu první, komu se film nelíbil. Začátek na hranicích slibuje dobrodružství s mužným Gregorym... střih, o dvacet let později, zarostlej vobejda hnije v provinční vesnici, kam vyráží naprosto nemotivovaný synek s úkolem pomstít svého zabitého otce. Pak, protože bylo potřeba dát práci i další hvězdě stříbrného plátna (v tomto případě spíš ponurého plátna), vstupuje uměle do hry Omar. Protože tvůrci netuší jak by to zamotali, kluk vyhodí dopis (ačkoliv nemá nejmenší nárok takhle jednat, není k tomu žádný důvod), aby pak druhou půlku filmu Peckáč hledal, komu může věřit a kdo ho podrazil. No a konec, kdy vyšňořenej jak Boddie s Doylem dohromady slavnostně nastoupí do akce, na střeše parádně sundá týpka, a pak se nechá rozřešetovat na schodech špitálu, když tam vůbec chodit nemusel, neměl a se zdravým rozumem (tvůrců) by ani nešel, to je vyvrcholení jak noha. K tomu si připočtěte částečně překrývavý dabing zpíchnutý v ateliérech ve Zlíně (ať se na mě zlínské divadlo nezlobí, tamní herci (oba hlavní hlasy již bohužel nežijí) nebyli profesionálními dabéry a je to i v obsazení (Omara mluví nějakej klučík, co je teď příbuznej s Jirkou Dvořákem) hrozně znát. Zklamání. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film kladie dôraz na psychologickú kresbu postáv, akcie je tu poskromne. To by nebol problém, ten nastáva pri prepálenej stopáži. Hviezdne trio odviedlo štandardnú prácu. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Po skončení občanské války ve Španělsku v zemi stále vládne tvrdý vojenský režim. Bývalý partyzán, který žije v sousední Francii je stále trnem v oku místnímu kapitánovi. Podaří se ho vlákat do pasti a přinutit ho navštívit umírající matku? Film má hvězdné obsazení a je spíše psychologický než válečný. Ale přesto stojí za shlédnutí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Trio Peck, Quinn, Sharif, tak to je naprosto hvězdná sestava. Bývalý partyzán z občanské války, velitel Občanské gardy a mladý kněz, ti všichni prolnou svoje osudy dvacet let po tomto krvavém konfliktu. Vytříbené dialogy kazila pouze neustálá tma a to do té míry, že jsem musela přidat jas, abych totálně znechucená film nevypnula. No, zabralo to a rozhodně nelituji. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda od rezisera Freda Zynnemanna som uz videl jednak High Noon a Sakala z roku 1973, no a tentokrat aj Behold a Pale Horse. Film ma velmi dobry pribeh, divak sa dozvie cosi aj o spanielskej obcianskej vojne 1931 - 1939, takze nuda takmer nehrozi. Dialogy su vyborne, a herci ako Anthony Quinn /la Strada, Salamandr, Lawrence z Arabie/, dlaej Gregory peck /Jak byl Dobyt Zapad, Roman Holiday/ a vyborna Myldred Dunnock /Viva Zapata/ su na urovni, takze divak chtivy hereckych vykonov si tiez pride na svoje. Plus pochopitelne rezia talentovaneho Freda Zynnemannna. 74 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmu viac ako príbeh dominuje hviezdne trio. Nie že by filmu chýbala atmosféra, to nie, ale akcia a napätie áno. Tiež by sa mu žiadalo mať prepracovanejší a rozšafnejší scenár a ani farba by nebola od veci. Inak je to klasická dráma s jednoduchým príbehom, v žiadnom prípade však nie vojnová. Už len kvôli hercom sa ju oplatí pozrieť. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Když proti sobě stojí dva mega herci Quinn a Peck, mělo by to stát za to. Bohužel tato štvanice je neskutečně nezajímavá a nudná. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Charisma hlavních představitelů je úúúúžasné. Příběh není zamotany, jedná se o přímočarý kousek postavený na jiskře v očích hlavních borců.Smekám, ti chlapi (Peck,Quinn,Sharif) byli úžasní. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hon kočky s myší dlouho po občanské válce ve Španělsku. Revolucionář právě s oné  války v emigraci vs. důstojník s posláním ho lstí chytit. Po herecké stránce Gregory Peck vs. Anthony Quinn. A do všeho dění jestě navíc zasahuje kněz čelící morálnímu dilematu. Toho si zahrál Omar Sharif. Určitý úhel pohledu tomu dává také jedenáctiletý chlapec, kterému umučili otce. Příběh je jednoduchý, systematický a vlivem absence dobové politiky v jádru věci přímočarý. Na to se zdá být stopáž necelých dvou hodin poměrně až moc dlouhá, což se zdát být ke škodě hlavně ke konci, a to s dojmem zbytečného natahování. Na druhou stranu se ale zase vše přívětivě vyvíjí a takřka až tajemně se skrytým napětím, jak to nakonec všechno celé dopadne. Návnada na chycení revolucionáře je přirozená a jestli se na to chytne je snad jediná předvídatelná věc na celém příběhu. Už ne však konec, který může překvapit a po emoční stránce i šokovat. Nakonec, už citace z bible na samém začátku ze Zjevení 6. 8. poukazuje na mnohé. ()

Reklama

Reklama