Reklama

Reklama

Antidote

  • USA Panacea (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá žena je držaná v zajatí v podzemnom zdravotníckom zariadení, kde sú vybraní jedinci večne mrzačení a potom liečení pomocou tajného protilieku. (dixx)

Recenze (21)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, kdy naposledy jsem viděl film s tak průhlednou pointou, že i mně, ačkoliv často mívám dlouhý vedení, byla jasná už v pátý minutě. Ale to neva, i tak (a nebo právě proto?) jsem si film dobře užil. Je to sice na první i druhej pohled hodně levný televizní béčko, ale má příjemně temnou atmosféru a i jakejs takejs metafyzickej vocas. A navíc se mi hodně líbila Ashlynn ze Stonožky v hlavní roli... ovšem jenom do chvíle, než jsem si vygooglil nějaký její nahatý obrázky a zjistil, že je to jedna z těch pitomejch a nevkusnejch dorot, která si taky nechala udělat silikonový cecky (který ale naštěstí ve filmu neukazuje). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príliš dlho sa čaká na niečo, čo vo výsledku ani z ďaleka neprináša to, čo by čo i len horor na priemernej úrovni naplniť mal. Námet už dnes skrátka nestačí, toto je priliš nudné nato, aby to bola “pravda”. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je třeba říci, že film cílí na menšinové publikum. Kdo rád akci a spád, měl by se mu raději vyhnout. Snímek je zdánlivě pomalý, ale mně přišel napínavý od začátku až do konce. O filmu je lepší nic nevědět, tudíž ani nečíst zdejší krátký zavádějící obsah. Následují spoilery. Sharyn je převezena manželem do nemocnice, jelikož má prudké břišní bolesti. Tam zjistí, že jde o zánět slepého střeva, které už prasklo. Operace je tedy vysoce riziková. Když se Sharyn probudí, je v jakémsi podivném zařízení. Komplex chodeb a pokojů s pacienty, zdravotnický personál a záhadný lék. Sharyn se snaží zjistit, kde je a co po ní ošetřující lékař chce. Pravda ji rozhodně nepotěší. Film připomene celou řadu snímků, mezi nimi určitě Jakubův žebřík nebo Hellraisera. Z literatury kromě jmenovaného Danteho určitě Utrpení knížete Sternenhocha (L. Klíma), kde popisované Peklo odpovídá přesně zdejšímu. Tedy původně jsem si tipoval Očistec, ale jak se ukázalo, ani přiznání všech hříchů zde nemělo nakonec žádnou cenu. Přiměřené gore, pochmurnost, odpovídající hudba. Závěr jsem čekal jiný, ale takhle to bylo asi nejlepší. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle námět vyloženě vybízel k pořádný náloži gore. Jenže v tomhle směru je film vyloženě zklamáním, protože nějakou zapamatování hodnou krvavější scénu nenabídne. Herci jsou spíš průměrní. Sice se tu najde pár povedenějších scén ale jako celek mě to až tak nebavilo. Dobrej nápad v mých očích zůstal absolutně nevyužit. Já jsem to čekal rozhodně krvavější. Na druhou stranu ikdyž to není žádná sláva pořád to pro mě bylo koukatelnější, zábavnější a hlavně originálnější než třeba jako Play Dead(2022). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ashlynn Yennie a Louis Mandylor se potkávají na  chodbách nevlídného nemocničního ústavu. Ona coby pokusný subjekt experimentální léčby a on coby lékař se sadistickými sklony. A jak se postupně ukáže, divák si nemůže být ani trochu jist, co si pro něj režisér Peter Daskaloff přichystal a jakým směrem se film vyvine. Film totiž začne posléze vršit své noční můry, dějové kličky, znepokojivá zjištění, nepříjemné scény i halucinace v hutném poměru. A byl by docela zázrak, kdyby se režisérovi podařilo nastolit pointu, nad kterou by se zježilo pýří i frigidní učitelce v klimakteriu. Dost dobrým tahem se ukázalo, že se nekonají zbytečné průtahy a hned od prvních minut se ocitáme ve velmi neutěšeném prostředí, kde jsou na pokojích rozmístěni pacienti, kteří mají dovoleno vzájemně se navštěvovat v rámci jednoho bloku. A těch bloků je pochopitelně v ústavu více, stejně tak jako pacientů. A hlavní hrdince to přece jen nedá a začne se tvrdošíjně courat po chodbách, aby odhalila, proč se po rizikové operaci akutního apendixu ocitla v hrůzostrašném zajetí, zcela izolovaná od vnějšího světa. A dojde k několika zásadním a nevysvětlitelným zjištěním: pacientům jsou prováděny drastické a sadistické zákroky, následně se z nich po podání zázračného séra zotaví, nikde nejsou hodiny ani okna, přičemž vzniká dojem, že převládá večerní doba. A při jedné zvídavé obchůzce narazí na svého milence, což by nebylo zas až tak divné, kdyby nebyl už deset let po smrti. Daskaloff skvěle zvolil pochmurné prostředí, vše vsadil na jeho nepříjemnost a mezi tyto zdi vsadil kvalitní herecké představitele na čele s Ashlynn Yennie. Dlouho se mu dařilo být i celkem originálním, přičemž zjevně film nedisponoval horentním rozpočtem, což se eliminovalo snahou nashromáždit určité procento scén, u nichž divák odvrátí zrak (vyříznutý jazyk). Rozplétání velké záhady bylo rozhodně poutavé. Výsledná pointa není vůbec špatná. V dobře zvoleném tempu a se scenáristickým, režijním a hereckým nasazením si film došel pro vysoké známky v rámci netradičních hororových počinů. 8/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

A pak, že peklo neexistuje ! No, abych se přiznal, tak pointu jsem neodhalil, měl jsem dvě varianty, ale ani jedna správně, o to líp ! Na mě Antidote udělal dojem, mám rád tu děsivou atmosféru nemocnic či léčeben a tady byla skoro dokonalá, došlo i na několik nechutných, brutálních scén, udrželo mě to v napětí, herečka Ashlynn (Lidská stonožka) se mi líbila, zahrála dobře a příběh, který je zde, jsem zatím myslím v žádném Hororu neviděl a právě to finále mě mile překvapilo. Je tu ale i pár nelogických, do očí bijící nesmyslů, třeba ta vražda, by asi nikdy nemohla projít reálně, jako sebevražda. Každopádně, za mě hodně slušná podívaná a určitě doporučuji k nočnímu zhlédnutí. (34. hodnocení) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Do určitého bodu som mal pocit, že "Antidote" bude jedno veľké filmové sklamanie. Dokopy sa to pre mňa stalo veľkou dávkou blúdenia po chodbách podzemnej nemocnice, kde som dokopy mal viac pocit, že niekto chcel urobiť nejakú novú verziu "Cube" alebo niečo podobné. A hoci by som to čiastočne mohol tým štýlom definovať, tak celkový príbeh je o dosť komplexnejší. A pochopil som to asi až v posledných 20-tich minútach, ktoré sú pre mňa highlightom filmu. Akonáhle pochopíme ten zvrat, v momente ako sa nám jednotlivé kúsky skladačky dajú na miesto a pochopíme celkový obraz, tak sa z relatívne nudného thrilleru s pár vizuálnymi hororovými prvkami stane niečo, čo vnímam ako celkom originálny nápad s kvalitným zakončením. Nebyť toho zvratu, tak film by som ohodnotil ako maximálne nudný a mdlý film, ktorý nevie absolútne využiť svoj koncept k ničomu. No treba tomu dať čas a nechať ten zvrat vyznieť. Pretože nám to dáva v prvom rade odpovede na všetky otázky, no rovnako to prináša celkom unikátny filmový element, ktorý som neočakával a dal tomu úplne iné grády. Takže to musím filmu uznať. Dokázal v závere skutočne otočiť a primäl ma zmeniť názor. No napriek tomu si myslím, že počas prvej hodiny budete viac-menej tápať a postávať na mieste a jednotlivé momentky vám toho moc nepovedia. Dovtedy totiž ide len o film, kde naša hlavná hrdinka chce utiecť z tejto nemocnice a nájsť pomoc. Lenže súčasne je ťažké pre mňa zabudnúť na úvodnú nudu, ktorú som prežíval. Ale neľutujem, že som film videl a to je podľa mňa veľké plus. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Temna nemocnice Petera Daskaloffa nasla psychologickou a duchovni cestu pres scenar muciciho porna. Dostanete zdravou davku horroru, ktera vas donuti premyslet a zajimat se o postavy. Je to uveritelne. Pral bych filmu vetsi rozpocet. Daskaloff buduje hlavne napeti. Zvrat na konci je obehrany. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o hodně zvláštní film, o kterém jsem dopředu neměl vůbec žádné informace. Jediným opravdovým lákadlem pro mne byla účast mé oblíbené herečky Ashlynn Yennie, která se před časem objevila v prvních dvou dílech Lidské stonožky od Toma Sixe. Režisér Peter Daskaloff má na svém kontě několik filmů, ale i tak byl v mých očích velkou neznámou a nevěděl jsem, co od něj můžu čekat. Bohužel musím uznat, že se zde projevila jeho nezkušenost dotáhnout vše do zdárného konce. Originální myšlenkou scénář zrovna neoplýval, přesto někomu může docela trvat, než odhalí pravou pointu tohoto filmu.    Nejprve se seznámíme s několika vedlejšími postavami (z nichž polovina tu byla následně úplně zbytečná) a postupně budeme odhalovat nejen tajemství tohoto zvláštního místa, ale i jeho zvráceného personálu. Pacienti jsou zde mučeni a následně léčeni, aby si svá muka mohli projít pořád a pořád znova. Jenomže bohužel většina z toho, se odehraje mimo záběr kamer a divák je tak ochuzen o to nejdůležitější. Je tak z velké části odkázán na svou představivost. Místo toho je nucen sledovat několik marných pokusů o útěk, přibývá stále více otazníků a nezodpovězených otázek a když už se v závěru vytáhnou všechna esa z rukávu, spousta lidí bude spíše zklamána. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Máte prasklý střevo chystáme sál, takový nesmysl. Mě když prasklo střevo jel sem na sál hned a už tak doktor řekl po operaci že to bylo za 5 min, 12. A nešlo jen o to celkové to byla sračka film, nesmyslný příběh a herci hrozní, katastrofa. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pointu není těžké odhadnout ještě před polovinou a závěrečných dvacet minut je vlastně jen doslovným potvrzením, ale ani tak to nebylo úplně špatné. Herečka v hlavní roli mě bavila, stejně tak vedoucí lékař pokusné kliniky a další. Bylo tu znát, že rozpočet nebyl takový, aby si tvůrci mohli dovolit nějaké výraznější chuťovky či efekty a tak se vedle herců film snaží spoléhat především na atmosféru, což ne vždy úplně vychází, ale zase tu není nic, co by mě vyloženě uráželo. Jako největší tak nedostatek vidím chybějící prostřihy do minulosti vedlejších postav, díky čemuž by mohl být celkový obraz ucelenější. Ale tady nejspíš platí to samé, co pro výše zmíněné triky. Chyběly prachy. Nic extra, ale za vidění to podle mě stojí. 60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Proč to má tak malé hodnocení jsou daleko větší sračky co vyšly tenhle rok a mají větší hodnocení. Sharyn se probudí a bolí ji břicho tak ji vezou do nemocnice kde se dozví, že jí prasklo střevo  a musí na operaci jde na operaci a kdesi se probudí tam se setká s pacienty na , kterých se tam dělají pokusy a pak se ty pacienti vyléčí a tak to jde dokola jelikož se jí tam nelíbí (komu by se tam taky líbilo?) snaží se z tama dostat. Přiznám se, že pointu jsem odhadl 30 minut před koncem, protože jsem si říkal to bude určitě to a ono to fakt bylo  (nechci spoilerovat). 60 procent ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučký čajík, kde tá pointa dokázala aspoň na tú jednu hviezdu vyskočiť, inak by to bol fakt že zabitý čas na 100%, takto to bolo len na 80% zabitý čas... :) ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná megakrávovina odehrávající se v podzemní "nemocnici" která se ovšem skládá z jedný tmavý chodby a několika prázdnejch místností, tedy klasický skladiště používaný ve sračkoidních filmech. Hlavní hrdinka hnusná nesympatická neherečka a zdejší osazenstvo na tom neni o moc líp, co se týče hororový stránky tak o atmosféře nemůže bejt ani řeč, o zdejších experimentech se jen mluví a neuvidíte z nich nic kromě toho že se pár pacientů vrátí upatlanejch od kečupu. A do toho krásná výplň flashbackama, další znamení skvělýho filmu co si umí poradit s tim že neví co dál. Na konci dostaneme lávovou řeku z PS1, idiotskej dovětek a můžeme tomu vesele střelit odpad. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

5/10. Jde  z cela o průměrný film který mě docela bavil a hodně zajímal. Příběh je originální a zároveň i docela dobrý, postavy jsou docela sympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tento film má docela dobrou a solidní, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je docela dost dobrá. Film doporučuji ale nic moc od toho nečekejte. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla ale zase krávovina. Největší kameňák nastává vlastně hned na začátku - "prasklo vám slepé střevo, tak vydržte, než se k tomu dostaneme"... chacháááá. Řekl bych, že při prasklém apendixu mají doktoři docela fičák.... Další z filmů, o kterém absolutně netuším, proč jsem to vlastně stáhnul... ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ups, tak tento flik za komentár snáď ani nestojí, jediné čo bych k tomu dodal je, že ak máte chuť na film s veľmi podobným konceptom, tak si radšej zopakujte Jakubov rebrík (1990), ktorý je na úplne inej úrovni. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Baba je zavřená v nějakém zařízení. Je na pokoji, chodí a kouká. Taky někdy vyjde na chodbu a chodí a kouká. A taky občas někoho potká. Tak mluví a kouká. Nuda jako svině od začátku do konce. Závěrečná "pointa" zmar nad zmar. (3%) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Atmosféru to rozhodně mělo, ale ta se po nějaké době „omrzí“, a začíná to být fádní. Občas sem tvůrci mrskli trošku gore, aby spící publikum probrali ze spánku, ale moc toho není. Já to nakonec ohodnotím jako průměr a je klid.       **A PŮL ()

Reklama

Reklama