Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Will Kane si právě vzal za manželku mladou a krásnou Amy, a jelikož šerifovi právě končí smlouva, chystají se z městečka odjet. Jejich štěstí je však zmařeno telegrafní zprávou, že se do města vrací propuštěný násilník a vrah Frank Miller. Přednosta místní stanice informuje představené města, že na stanici už na Millera čekají jeho tři kumpáni. Miller v minulosti městečko doslova terorizoval a byl to právě Kane, který dokázal Millera zatknout a předat spravedlnosti. Soud však Millerovi prominul zbytek trestu a teď se Miller vrací. Všem je jasné, že městečko čekají zlé chvíle a že se Miller bude chtít Kaneovi pomstít. Řada představených města začne Kanea přemlouvat, ať urychleně z města odjede. Kane skutečně v první chvíli nasedne na vůz se svou ženou a z městečka odjíždějí. Jenže Kane si cestou uvědomí, že nechce utíkat, otočí vůz a do města se i přes nesouhlas Amy vrátí. Kane se začne připravovat na střetnutí s Millerem a jeho lidmi. Snaží se mezi místními najít dobrovolníky, kteří by mu pomohli banditům se postavit. Snaha je to však marná, lidé se nechtějí nechat do budoucího boje zatáhnout a Kane zjišťuje, že jeho blízcí přátelé až tak přáteli nebyli. Ke všemu Amy oznámí Kaneovi, že pokud on v městečku zůstane, ona odjede tím samým vlakem, kterým má Miller přijet. Kane však nehodlá utíkat a stále zoufale hledá pomoc. Tu mu odmítne i jeho předchůdce ve funkci šerifa. Jedinými lidmi, kdo se nebojí Kaneovi pomoci, jsou čtrnáctiletý chlapec a poloslepý muž. Tuto pomoc však Kane odmítne. V místním hotelu, kde Amy čeká na příjezd vlaku, bydlí i Helen Ramírezová. Tato mexická žena byla kdysi Millerovou milenkou a poté, co Kane Millera zatknul, se stala na krátkou dobou i Kaneovou přítelkyní. Nakonec se však rozešli. Dnes se tedy v hotelu Helen potkává s Amy a dohodnou se, že společně z města odjedou. Helen však Amy tvrdí, že být ona na jejím místě, Kanea by neopustila. Ve chvíli, kdy vlak dorazí, jednou stranou z vlaku vystupuje Frank Miller a druhou do vlaku nastupují Helen s Amy. Když se však v dáli ozvou výstřely, Amy z vlaku vyběhne. To už Kane bojuje s Millerem a jeho lidmi... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Uživatel HOCKEYKA smazal svůj příspěvek.

Uživatel HOCKEYKA smazal svůj příspěvek.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

.... Navíc by takovej podtitulek byl IMHO trochu spoiler :)
 
(...což je teda i zdejší oficiální text distributora dle mě... )

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

No jasně. Šerif by bez pomoci své ženy nakonec bitku s bandity nepřežil - a ta pro to, aby střelila jednoho z nich, musela přemoci své náboženské přesvědčení. Čili "člověk se může spolehnout jen sám na sebe" není zcela výstižné.

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Jak to, jen na sebe? Kdo mu nakonec pomohl a co pro to musel(a) překonat!;)

Síček

Síček (hodnocení, recenze)

No toho ,,obarvení" je škoda, ale ani tohle super film nesníží.. Podtitulek by mohl být Člověk se může spolehnout jen sám na sebe.

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Mariin: Souhlasím, dabing byl docela dobrý (o tom původním nevím zhola nic). "Barevná" verze se mi taky líbila - kdysi jsem tenhle film viděla ještě v černobílé podobě. A máš pravdu, přesně takhle to v životě bývá - mění se jenom doba a okolnosti.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Ano, pokud vím, tento film je původně pouze černobílý. Jde o nejnovější (počítačové) kolorování? A víte někdo něco o původním dabingu, kdo mluvil Kaneho a jeho ženu, když v 60. letech běžel film v kinech? Můj názor je, že tento nový dabing s L. Frejem byl celkem dost dobrý.

Curunír

Curunír (hodnocení, recenze)

Je to samozřejmě super film...ale nechápu, že ČT uvedla kolorizovanou verzi, když originál je černobílej :((

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Toto v žádném případě není nuda, naopak. Je to vše dosti pravděpodobné, v různých obměnách podobnou situaci lze zažít i dnes, i když bez střílení. Tento příběh je z morálního hlediska daleko hodnotnější a pravdivější než např. oslavované Leoneho manýristické westerny. Ty jsou dělány jen pro zábavu, zabíjení pro zabíjení, byť se značnou uměleckou erudicí...

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Tahle země není pro Arnolda

Tahle země není pro Arnolda

13.07.2011

Po skandálu, na který se už mezitím téměř zapomnělo, Schwarzenegger tvrdil, že svůj návrat na filmová plátna odkládá. Ukázalo se, že ne na dlouho. Studio Lionsgate oficiálně potvrdilo, že… (více)

Tak co dál, Arnolde?

Tak co dál, Arnolde?

12.04.2011

Z „velkého překvapení“, které Schwarzenegger koncem března sliboval, se nakonec vyklubala blbůstka The Governator, která se kromě kresleného seriálu dočká i komiksového cyklu (za vším stojí Stan Lee)… (více)

Reklama

Reklama