Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stella Parish (Kay Francis) je nadšena obrovským úspěchem v Londýně ve hře, kterou režíroval Stephen Norman (Paul Lukas). Nemilé překvapení na ni ale čeká v šatně, je zde záhadný muž, který ví něco temného z její minulosti a vydírá ji. Stella nejde na oslavu a místo toho v přestrojení prchá hned v noci zpět do USA zaoceánskou lodí se svou malou dcerkou Glorií (Sybil Jason) a svou nejlepší přítelkyní Nanou (Jessie Ralph). V patách má ale bulvárního žurnalistu Keitha Lockridge (Ian Hunter), který se dostal na loď a spřátelí se s trojicí žen a co čert nechtěl, Stella se do něho zamiluje. Keith mezitím slídí a zjistí, že Stella kdysi v sebeobraně zastřelila svého žárlivého manžela alkoholika. Gloria se narodila ve vězení a Stella se po propuštění rozhodla začít nový život v zámoří. Teď se dokonce z lásky s celým příběhem svěří Keithovi, jenže ten už několik hodin předtím odeslal celou senzační reportáž svému vydavateli. Snaží se zabránit jejímu otištění, ale marně, noviny skutečně vyjdou.
Zoufalá Stella se v obležení senzacechtivých novinářů rozhodne z toho alespoň něco mít. Odešle Glorii s Nanou pryč a nechá si za rozhovory dobře zaplatit, protože stejně na výchovu dcery peníze potřebuje. Po čase ale zájem o ni opadne a ona začne pracovat v levném vaudevillu. Keith, který právem cítí vinu, se jí snaží pomoci a potají přesvědčí Stephena Normana, aby jí nabídl hlavní roli ve své nové hře. Stella se váhavě vrací do Londýna, ale když vidí nepříznivé reakce části tisku a diváků, odmítá vystoupit. Jak by ji mohl Keith přesvědčit a přimět, aby obnovila svou slávu? Nalezne cestu?
Klasické melodrama zkušeného Mervyna LeRoye, Kay Francis hraje do jisté míry sebe samu, protože americká cenzura – Haysův kodex - právě ji označovala za herečku, která zobrazovala nevhodné a amorální postavy a studio Jacka Warnera mělo problémy ji vůbec prosadit do větších, i když už cenzurovaných rolí. (Peabody)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
Michal74 DVD
02.10.2015
sullafelix DVD
31.12.2010

Reklama

Reklama