Reklama

Reklama

He's Coming to Me

(seriál)
  • Thajsko เขามาเชงเม้งข้างๆหลุมผมครับ

Obsahy(1)

Mes po své smrti zůstává jako duch v našem světě a je osamělý. Jednoho dne potká zvláštního chlapce Thuna, který ho vidí a navštěvuje ho u hrobu až do své dospělosti. Jednou se přijde rozloučit. A tehdy jejich příběh teprve začíná... (Gaytitulky.info)

Recenze (5)

emkon 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že nebýt doporučení přátel, asi bych tento seriál ponechal bez povšimnutí. S Ohmem, a s režisérem Aofem jsem se nedávno setkal u mého oblíbeného a vychvalovaného Bad Buddyho. Nečekal jsem, že u jejich staršího projektu He's Coming to Me, kde Ohmovi bylo teprve 18 let, dostanu něco víc. Jak jsem se mýlil. Příběh seriálu He's Coming to Me se zdá být nerealistický, je opředen tajemstvím, které se ale postupně rozkrývá. Charismatický Ohm v roli Thuna mě ale naprosto přesvědčil, a jeho pocity bolesti, smutku, ale i štěstí a lásky jsem mu věřil. Dokázal mě rozesmát i rozplakat. Tohle byl Ohmův herecký koncert, mimochodem oceněný vítězstvím v kategorii Nejlepší dramatická scéna na prestižních LINE TV Awards 2020. Singto, který hrál Mese, svoji postavu zahrál také úžasně uvěřitelně a hlavně velmi citlivě. Seriál mě chytnul hned u první epizody, a nemohl jsem se od něj odtrhnout. Finále bylo srdceryvně strhující. Seriál zanechává dvojí poselství. První je o lásce, která nezná překážky, a druhé o užívání si každého dne, jako by měl být váš poslední. Seriál velmi doporučuji. ()

Ignacia 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem viděla jednou, a pak ještě jednou nedlouho poté, protože mi velmi utkvěl v paměti. A to jsem se mu nejprve vyhýbala kvůli obavě ze zpracování zápletky s duchem v hlavní roli. Nakonec mi pomohl otevřít se nejen tomuto, ale i dalším fantasticky laděným seriálům, a zbavil mne tohoto předsudku. Jsem nadšená nejen z hlavní dvojice (Ohm a Singto), která má skvělou chemii hned od začátku a herecké výkony jsou na takové mladíčky fenomenální, ale především kvůli příběhu samotnému. Přechod na posmrtný život a jasně daná pravidla s tím související, hledání a přijetí sebe sama a coming out, kriminální zápletka (mládí a láska vs. sobectví a chamtivost), minimum nějakých nedodělků ve scénáři (nic závažného), komediální prvky (naprosto žeru kámošku ze hřbitova, hlavně v poslední scéně se spolužákem), dobrá kamera, uvěřitelné studentské prostředí, nevinnost hlavních hrdinů (BL scény přizpůsobené mladšímu publiku). Hudbu zpravidla moc nehodnotím, ale tady je pěkný cover, který se velmi tematicky hodí k příběhu. U thajských seriálů (hlavně těch se studentíkama) mne tak neuvěřitelně iritují ty naleštěné káry, protože tím klesá uvěřitelnost. Tady zde to staré auto byla od scénografů dobrá volba. Takže si to dám někdy ještě do třetice. ()

Reklama

LeninkaK 

všechny recenze uživatele

Na rovinu? Stále přemýšlím co napsat. Otázka za miliony, ale pro mě ne miliony peněz, ale miliony odpovědí. Tento seriál nám má ukázat, že třeba něco mezi nebem a zemí existuje, ale i tak láska je vždy nejmocnější ''čarodějka.'' Není to seriál o strachu z jiného světa, ale o strachu ze světa, ve kterém žijeme náš současný život. Každý z nás si bolestí prošel, ať už, že ztratil milovanou osobu nebo se musel přiznat, že se miluje stejné pohlaví, ale bolest je stejná. Je to bolest a každý ji zná. Seriál byl místy úsměvný, ale i plný něhy. Herci se svých rolí zhostili skvěle. Gratuluju za získání ceny ''Nejlepší vyznání lásky'' já bych to možná pojmenovala jinak, ale na tom nezáleží, protože důležité je poselství tohoto seriálu. Já ho doporučuju na 1000% ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Nemala som veľké očakávania, no napokon som zostala príjemne prekvapená. Chlapec, ktorý vidí duchov a do jedného sa zamiluje. Povedzme si pravdu, neznie to príliš lákavo, no tvorcovia sa s dejom naozaj vyhrali, vďaka čomu sa im podarilo vytvoriť tento skvost. Páčila sa mi chémia medzi postavami a zároveň aj pozadie niektorých vedľajších, ktorých spojitosť s Mesom vysvitla až na konci. Nestotožnila som sa s odhalením ohľadne tajomného dievčaťa z Mesovho ľudského života. Keby to bol ktokoľvek iný, bolo by to úplne v pohode, no nechápem, prečo práva ona. Musím sa priznať ešte k jednej veci, čakala som smutný koniec. Celých osem epizód viedlo k tomu, aby sa Mes mohol reinkarnovať, čo by znamenalo, že by ho Than musel nechať ísť. Dúfam, že ma fanúšici neukameňujú, no mne by sa niečo také páčilo omnoho viac. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Seriál byl super, a to žádný náctiletý už nejsem tak, jako i tisíce jiných recenzentů po celém světě. Naprosto dokonalý, mysteriózní, fantasy příběh doplněný o romantiku a vyjímečně i o lehkou komediálnost a stále postupně se více a více odlupující krimidrama a navrch ještě i BL složka. Obě hlavní postavy zahrány výborně. Ohma znám např. z krásného a mysteriozního thajského filmu Dew a zde hrál Thuna. Kromě toho, že je velice pohledný, zahrál to s chutí, roztomile i citlivě a vůbec se nedivím, že v tom roce vyhrál jakousi tu cenu za nejlepší vyznání lásky (za scénu na střeše v šestém díle). Druhá hlavní postava Mes (hraje ji Singto, kterého známe především jako Kongpoba ze sérií SOTUS) byla zahrána profesionálně tak, jak tvůrci chtěli, více zádumčivá, méně usměvavá. Dobří byli i oba kamarádi, dívka Plaifah, matka Kwan a další. Hudba mě nerušila a hezky dobarvila scény, ústřední píseň nádherná a zpívá ji i Singto - video s písní jsem vložil do složky Videa), zpracování bez výtek. Doporučuji všem, kteří mají rádi thajské seriály, tak toto je špička bez postranních kudrlinek, chození po školních chodbách, přímočarý děj a ještě drobnost - žádný bourák typu nejnovějšího Mercedesu nebo BMW, ale typické staré a lidové thajské autíčko ... 4x10 ()

Zajímavosti (4)

  • Ve 3. epizodě 1. série jde Thun (Pawat Chittsawangdee) s Mesem (Prachaya Ruangroj) navštívit budhistický chrám. Scény se natáčely ve Wat Klang Dao Khanong, přestože v úvodním záběru je vidět mnohem známější chrám Wat Lat Phrao. Na záběrech z Wat Klang Dao Khanong je v pozadí vidět největší thajská řeka Chao Phraya a ocelový příhradový Krungthepův most se zvedacím polem. Za ním vyčnívá konzolový most Rámy III. (emkon)
  • Thunův (Pawat Chittsawangdee) seriálový automobil je Nissan Pao s litrovým motorem a lakováním v odstínu aqua grey, vyráběný letech 1989 až 1991. Celkem jich bylo vyrobeno jen 31 tisíc kusů. (emkon)

Reklama

Reklama