Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy malého chlapce Sebastiana a jeho fenky Belly z horské vesničky, kde bydlí mimo jiných i chlapcův dědeček. Správný poprask nastane v době, kdy mezi "uzavřenou" společnost vesničanů přichází pašerák drog Norbert. Nebyla by to ale chytrá Bella, kdyby něco jejímu čumáku uteklo a Sebastian si toho nevšiml... (oficiální text distributora)

Zajímavosti (7)

  • Zřejmě z propagačních důvodů, a proto, že nebyly uvedeny žádné titulky, vznikl dojem, že Mehdi El Glaoui (Sebastián) nazpíval znělky všech tří sérií. V roce 2009 Mehdi přiznal, že se je na přání své matky pokusil nazpívat, ale měl pocit, že odvedl špatnou práci, a přesvědčil ji, aby tím pověřila někoho jiného. Ve skutečnosti dvě z nich nazpívali členové chlapeckého sboru „Les Petits chanteurs d'Asnières“, z něhož později vznikla populární skupina Les Poppys. Titulní píseň první série Bella a Sebastián (od r. 1965) nazpívala zpěvačka L'Oiseau. Melodii z druhé série Sebastián mezi lidmi (od r. 1968) nazpíval Bruno Victoire Polius, který se jako teenager proslavil jako zpěvák hitu skupiny Poppys „Non non rien n'a changé“. Harry Trowbridge, rovněž člen skupiny Les Poppys, nahrál píseň „La sirène aux longs cheveux“ pro třetí a závěrečnou sérii s názvem Sebastian a Marie Morgana (od r. 1970). (sator)
  • Cécile Aubry řekla, že byla požádána produkční společností, aby napsala pokračování první série, avšak ta představa se jí vůbec nelíbila, protože chtěla vytvořit něco nového. A tak alespoň v dalších pokračování vždy změnila prostředí, ve kterém se Sebastián (Mehdi El Glaoui) ocitá. (sator)
  • V rozhovoru s režisérkou Cécile Aubry a Mehdim El Glaouim (Sebastián) pro vydání DVD Cécile řekla, že skutečnost, že Mehdi téměř neznal svého otce, s nímž se brzy po Mehdiho narození rozešla, ji inspirovala k tomu, aby pro něj napsala příběhy o osamělých chlapcích opuštěných nebo odcizených od svých otců. To platí o tomto seriálu a také o seriálu Le jeune Fabre (od r. 1973). (sator)
  • Flanker, neboli Pyrenejský salašnický pes, který hrál fenu Bellu v 1. sérii, byl ve skutečnosti 18 měsíční pes. Nasměrování Flankera na místo bylo obzvláště těžké, protože pes nebyl vůbec vycvičen. K natáčení s ním bylo použito hodně čokolády. Jednoho dne utekl, jen aby se napil z horského potoka vzdáleného dvanáct mil, a štáb a herci museli čekat na jeho návrat. (sator)
  • Bellu si zahrál pes Flanker, který se díky chundelatému ochlupení mohl ujmout i role fenky. Jednoho dne ho však našli jeho majitelé mrtvého, jelikož ho otrávili závistiví sousedé. Při natáčení jej pak nahradil další pyrenejský horský pes jménem Yalov. (alonsanfan)

Reklama

Reklama