Reklama

Reklama

V žoldu smrti

  • USA The Contractor (více)
Trailer 1

Základna americké armády ve Fort Bragg v Severní Karolíně. Seržant speciálních jednotek James Harper (Chris Pine) je propuštěn z armády na základě pochybných důvodů. Hrozí mu život plný dluhů a zoufalství. Aby zajistil svou manželku Brianne (Gillian Jacobsová) a syna Jacka (Sander Thomas), Harper přijme návrh svého bývalého velitele a přítele Mikea Hawkinse (Ben Foster), aby pracoval pro soukromou vojenskou společnost veterána Rustyho Jenningse (Kiefer Sutherland), který plní tajné úkoly pro vládu. Harper se dá najmout jako žoldák do Rustyho organizace a získá od něj zálohu neuvěřitelných 50 000 dolarů na zajištění své rodiny, zaplacení účtů a hypotéky. Zároveň získá i první práci as Mikem vyrážejí na přísně tajnou operaci do Berlína. S pomocí spojky Katie (Nina Hossová) mají v zájmu Spojených států zlikvidovat podezřelého virologa Salima Mohameda Mohsina (Fares Fares), který je údajně v kontaktu s Al-Kajdou, a zajistit výsledky jeho výzkumu, které jsou v notebooku. Akce Američanů v Berlíně se však úplně zvrtne… Na Harpera, Mikea a zbývající členy týmu zaútočí nejprve policie a pak neznámí nájemní zabijáci. Je jasné, že Rusty je oklamal a oni odhalili něco, co neměli v plánu. Vražedné spiknutí však pokračuje a Harper netuší, komu může důvěřovat, jak si dokáže zachránit život a jak se bude moci dostat zpátky domů do Spojených států. V pohybu mu totiž brání staré zranění… (TV Prima)

(více)

Recenze (88)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco se Pine zavile tváří, že na své jedné zdravé noze nese všechny hoře světa, Foster působí jen jako herecký kontraktor, kterého to moc nebaví. Tahle dvojakost platí i o samotném filmu. Jako žaloba na Strýčka Sama, co po opotřebení nechává své odečitatelné položky napospas a nutí je tak dělat jedinou věc, co umí, v soukromém sektoru a pod pofidérní záštitou národní bezpečnosti, to občas přinese nějaký námět k zamyšlení. Jako akční film to přichází s akcí, která je nenápaditě natočená a v některých momentech odstoupená od reality. Není to úplně tupé, ale ty dva směry si tady nerozumí.. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bývalý voják Jim Harper se po odchodu z armády vydává s partou žoldáků do Německa, aby tu zastavil nebezpečného vědce a jeho výzkum. Až příliš pozdě zjistí, že je to celé o dost složitější. A že se nepočítá s jeho návratem domů. The Contractor se sice pokouší tvářit jako akční film, akce je v něm však minimum. Místo toho se tvůrci věnují nudným hrdinům a filozofování o tom, jak je náročné odejít z armády do civilu. Bohužel jako drama to funguje ještě hůř než akčňák. Nudný a mizerný film, který nemá co nabídnout. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, momentalne na csfd jen 55 procent ale je to lepsi nez ukazuje hodnoceni. Neni to zadny masterpiece tak to neuchvatilo fajnsmejkry a nejedna se o tupy akcnak, tak to nezaujalo ani lidi dychtici po sileny akci. Lidl bourne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka! Největší Fail na celém filmu je asi místní hodnocení. ( Audience Rotteni 75%!). Ok ten film působí jako Mix Bournea, Clancyovek, Ryana a dalších, but who cares. Není to žádná podfinancovaná sračka s hroznými herci, levným vizuálem a špatnou akcí, funguje tady úplně vše, jen jsme měli možnost vidět podobné už někde jinde, ale několik let zpět, takže já jsem za každý Taktický vojenský akčňák rád. Film hezky ukazuje, že i když člověk slouží vlasti několik let, tak během okamžiku může přijít absolutně o všechno a v takové situaci se ocitne Chris Pine, který má za zadkem exekutory a nemá čím živit rodinu. Už od úvodu musí každý normalní člověk s hlavním hrdinou okamžitě empatizovat a jediná cesta z toho ven je jedna tajná Black Ops mise, která rozhodně nepůjde podle plánu a její následky jsou fatální. Já jsem s tímhle námětem spokojen, působí realisticky i autenticky a tím pádem na to pohlížím spíš jako aktuálně probíhající misi než na film. Film mě hned zaujal skvělými detaily ( promakaný equipment celé jednotky, moderní výbava se vším všudy, to každý fanoušek military záležitostí se musel usmívat od ucha k uchu, ozvučení zbraní je velmi dobré, Pine se v prostředí chová inteligentně a přesně tak, jak by se člověk s takovými zkušenostmi chovat měl, hlavně je zraněný, vyčerpaný, fyzicky absolutně v prdeli a divák má nepříjemný pocit, že mu jde sakra o život. Je to i Rko, takže dojde na pár drsnějších záběrů ( Přestřelka v lesích s policisty je velmi intenzivní- to nechceš!) a potěší i akce v Berlíně za bílého dne a pár menších likvidačních fightů. Pochválit musím Hudbu, to byl takový nářez, že to zašláplo do země i celou Dunu ( hodně se mi tu evokovala v jistých scénách nedávná Ambulance), dojde i na jeden menší zvrat a jednu skvěle herecky vyhrocenou emocionální situaci na parkovišti. Ben Foster taktéž velmi silný výkon. Atmosféra je hutná jak prase, hodně mě to bavilo, přišlo mi to dost napínavé i intenzivní, opravdu nevím, kdo má jaký s filmem problém. Já tu vidím jen klady. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pomalé, atmosférické a vlastně nakonec fajn. Seržant speciálních sil a otec od rodiny Chris Pine má bolavé koleno a poštovní schránku plnou dluhů. Právě kvůli lékům k léčbě roky zraněného kolene neprojde laboratorními testy a z armády je propuštěn, což ho odřízne od důchodu i zdravotního pojištění. Propadající se do zoufalství se od kamaráda Bena Fostera dozví o možnosti práce v soukromé bezpečnostní službě. Čeká ho operace v Berlíně, kam se vydává s partou žoldáků. Mise (likvidace vědeckého výzkumu) se ale drasticky změní, skupina se po přestřelce s policií zúží a Pine až později zjišťuje, že je to celé o dost složitější a že nemůže věřit ani vlastnímu týmu. Tvůrci by se moc rádi postavili vedle Alana J. Pakuly nebo Phillipa Noyceho, ovšem tenhle špionážní thriller sráží příliš zamotaný příběh a vlastně i docela dost děr. Pár postav se tu objeví pozdě nebo jen na chvíli (Marsan, Sutherland), takže nemáme prostor si k nim cokoliv vytvořit. Film zpochybňuje roli vojáka, který nemá klást žádné otázky, či upozorňuje na špatné zacházení s veterány. Ač výsledek může působit levněji a nevýrazněji, třeba scény honiček přidávají příjemné vzrušení, má to místy solidní atmosféru a herce. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě podařené. Ta akce v Bourne stylu mi sice moc nesedí, ale na ní to nestojí. Boduje hlavně nečekaně přesvědčivý Pine.65% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Budu v textu úsečnej (línej), protože jsem se docela těšil a ono prd. Prvně něco k příběhu. Kámoši jak hrom, jsou znovu po šesti letech Chris Pine a Ben Foster. Vojáci, ke kterejm se armáda zachovala macešsky a nedůstojně. Válkou nakažení patrioti, jejichž bývalí bratři ve zbrani klepají na nebeskou bránu jako na běžícím pásu. Tatínci, kteří nemají prachy a proto vezmou zavděk rychlejma prachama z bezedné šrajtofle jednoho pána (Kiefer Sutherland), provozujícího black ops byznys. První půl hodina je pomalější a díky těm dvěma ještě docela fajn. Pine je podle mě schopnej utáhnout snad každej film, a i tady si odehrál svoje. Výkon Fostera je silnej a věřím, že jeho Žižka (myslím postavu, ne film) bude hodně dobrej. Nic moc dalšího pozitivního ale nemám. Režisér vykrádá a kombinuje Amerického snipera, Jacka Ryana (spíše seriál) a Bournea, ale na většině front selhává. Amazon prachy jsou chvílema vidět (výprava), ale akční scény chybí. Pokud bych přivřel oko, tak dvě-tři nijak vzrušující popostřelování tu najdete. Žoldáci spíš někam jdou - utíkají. Už po dvaceti minutách budete tušit, co se semele během následující hodiny. Pokud jste viděli trailer, tak si budete skoro jistý. Překvapí vás tak maximálně jeden dějovej zákrut, kterej upoutávka nepropálila. Kiefer Sutherland si připisuje jednu z nejzbytečnějších rolí kariéry, Gillian Jacobs je ve filmu zbytečná. Konec uspěchanej a velmi marnej. Koukněte se prosím vás raději znovu na toho Bournea. Jakejkoliv díl bude mnohem lepší. 5/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Chris Pine možná nepatří mezi ty největší hollywoodské hvězdy, jde ovšem o sympatického herce, který vždy ze své role dokáže vymačkat maximum a ve většině případů i tahá samotné filmy nahoru. Byl z něj nový kapitán Kirk v rebootu Star Trek od J. J. Abramse, jednorázově z něj byl nový Jack Ryan, patřil mezi největší klady obou dílů Wonder Woman a v blízké době ho čeká pár dalších zajímavých projektů. Nově si poté zahrál hlavní roli v akčním filmu The Contractor švédského režiséra Tarika Saleha, který působil dojmem, že by se po vzoru nedávného Vyproštění či Without Remorse mohl svézt na nostalgii a připomenout takové ty akční podívané, které už dnes nevznikají. Zároveň ovšem byli z filmu cítit jisté ambice něco vzkázat světu. Funguje The Contractor pořádně alespoň v jedné rovině? Chris Pine nepřekvapí a opět táhne celý film nahoru, dopomáhá mu v tom Ben Foster v druhé hlavní roli. Foster je v podstatě ten samý případ jako Pine, kdy sice není největší hvězdou, většinou se na něj ovšem dá spolehnout v tom ohledu, že ze své role vymačká maximum a to i přesto, že samotný scénář není nejsilnější. Ze samotného scénáře je poté silně cítit čerpání odjinud, The Contractor dokáže připomenout filmy s Jasonem Bournem, částečně Ramba či další filmy, které The Contractor připomene. Ani dobří Pine a Foster nezachrání fakt, že je velmi předvídatelné, jak se děj bude posouvat a především jako akční film The Contractor dvakrát nezaujme.  Celé to ovšem působí dojmem, že spíše než o akci šlo Salehovi o charakterní studii někoho, koho válka tak trochu poznamenala a někoho, kdo je kvůli zoufalé situaci nutný dělat zoufalé věci. To možná funguje skrze Pineův výkon, ne ovšem skrze scénář J. P. Davise, který v součtu vlastně moc pod povrch nejde. Díky tomu The Contractora moc nefunguje práce s emocemi, chybí prakticky jakékoliv napětí a opět platí, že předvídatelnost vývoje je víceméně na stole. Když přeci jen dojde na akci, ta fyzická je alespoň poměrně drsná. Přestřelky sami o sobě dvakrát nezaujmou, mnohem zajímavější je tak ve finále sledovat to, o co nejspíš šlo Salehovi nejvíce. Pohled na muže, který ztratí víru ve vojenskou službu a víceméně i ve svou zemi a v jisté míře to přeci jen funguje. Tempo je jinak poměrně zběsilé, především od druhé poloviny se děj raketově posouvá dopředu a tudíž The Contractor ve finále vlastně velmi rychle uteče. A to i přesto, že se první polovina musí obejít prakticky bez akce.  Skutečně platí, že Pine, Foster a především jejich společná chemie táhnou celý film nahoru, takový Kiefer Sutherland poté ztvárňuje v podstatě jednorozměrnou postavu, zajímavější je v menší úloze například Eddie Marsan. I finále poté působí víceméně neuspokojivě a to i přesto, že se podaří vyjít s jedním nečekaným zvratem, který funguje a táhne celý film též tak trochu nahoru. Na to, že mělo jít o údajně nízkorozpočtový film vypadá v jistých chvílích The Contractor překvapivě poměrně draze (i když finanční nedostatky jsou poznat). Zajímavější je to možná ovšem přeci jen v momentech, kdy to celé sleduje vliv války na vojáky a jejich blízké, kdyby se celý film vydal tímto směrem, dost možná z toho mohlo vyjít něco jako fiktivní variace Amerického snipera. Jako u většiny slabších filmů s Chrisem Pinem tak u The Contractora platí, že ho nahoru táhne především právě Pine, kterému tentokrát dopomáhá Ben Foster. Ze samotného The Contractora ovšem vychází pokus o novodobého Bournea, které v sobě má zakořeněné ambice být něco jako Americký sniper. Film rozpolcený sám v sobě, jehož akční scény jsou přinejmenším velmi slušné. Těžko říct, jak moc velké ambice na počátku byli, The Contractor je ovšem spíše zajímavý film než vyloženě dobrý film..... () (méně) (více)

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedená záležitost. Jediná vyložená chyba, bylo to superrychlé uzdravování kolene, nebo možná né zrovna ideální časové posuny. Jinak to bylo ale solidní pokoukáníčko které si rozhodně nezaslouží nynějších 55%. Za mě slabší 4* a 74% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho neočekával a ve finále celkem solidní podívaná. Sice je příběh viděný už milionkrát jinde, akce zde moc není a finále na můj vkus moc uspěchaný, ale Chris je tady celkem sympaťák a díky němu se to dobře sledovalo. Nenadchne, neurazí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Contractor" je v podstate jednoducho stráviteľné akčné béčko, ktoré nejako nenadchne, ale ani nejako neurazí. Je to predvídateľné, je to niečo čo sme videli už veľakrát, ale ako oddychový film na večer to občas stačí. Možno by mi nevadilo keby to malo v sebe viac akcie a prial by som si možno aj nejakú väčšiu dávku napätia, no nedá sa povedať, že by mi to nevadilo. Jediné čo je podľa mňa fakt dobré na tomto filme je konfrontácia dvoch priateľov ku koncu filmu. Nechcem to nejako extra spoilovať, no padnú tam celkom dobré vety a chápem prečo je James tak nešťastný a nahnevaný súčasne. Inak to ale dokopy je vyslovene len film na jedno pozretie. A o nič sa pri ňom človek neobohatí. Ak vám to stačí, do toho. Myslím si, že dostanete presne to, čo čakáte. Hodnotenie: B- ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

V některých komentářích jsem se dočetl, že Contractor je oldschoolová záležitost nebo, a to bylo vůbec nejlepší, že je "takticky věrohodný". V prvé řadě, a to je třeba zdůraznit, je nudný.  Akční film bez akce nebo drama bez tématu, ať si vyberete cokoliv, tam Contractor není jen v polovině cesty, on tam prostě vůbec nemíří. Do teď přemýšlím, čím vlastně tenhle film měl být. Když už dojde na akci, tak není ani pubertálně přepálená ani věrohodná, jen hloupá. "Taktická věrohodnost" je nejvíce patrná při přepadení bezpečného domu jednotkou "profesionálů", která  zkrátka celá  nakráčí do pokoje s amatérskou bombou a pochopitelně co? No, vyletí do vzduchu. Celé Německo hledá teroristy, kteří jim vystříleli půlku policejního sboru, ale do kanálu poblíž přestřelky se několik dnů nikdo nepodívá. Celkově scénář psal idiot, supertajná a bohatá organizace chce rozpoutat prakticky apokalypsu a vše se nakonec, zřejmě takticky věrohodně, smrskne na vtipnou přestřelku bez bot na ranči a tím vše končí (jak nás hlavní hrdina věrohodně přesvědčí).    Hloupé, neakční, bez emocí a zkrátka a jednoduše nezajímavé. Takticky věrohodný odpad. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pomerne silné obsadenie na taký priemer, to tam mohli hrať fakt aj béčkoví herci, ale to už by nemalo také promo, že? Niečo zo zákulisia súkromného bezpečnostného a vojenského priemyslu a o tienistých stránkach bytia v armáde. Ale tam vstupuje len vypatlanec. Vo filme sú dve borovice. Prvá, tá anglická (pine) nebola vo svojej role taká uveriteľná, ale dalo sa to. Tá druhá, nemecká (Kiefer), bola vo filme v podstate zbytočne. Takže dve borovice, ale nevydalo ani na borovičku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chris Pine, by klidně mohl být novým Bournem ale ne s tímhle filmem. Scenáristicky prázdný až nabubřelý film, který se po celou dobu tváří jako seriózní, reálně působící thriller ale selhává prakticky ve všem. Utahaný úvod, amatérsky a lacině působící akce, nevýrazní herci a již zmíněný nudný scénář. Inteligentní akční thrillery chybí jako sůl ale raději žádné než tyto. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Solidní spionážni thriller, který je něco mezi filmem s poselstvím a akčním thrillerem. Ukazuje, že kapitalismus zcela upřednostňuje dolar před humanitou. Naštěstí má hrdina vnitřní hodnoty. Je zde  ve scénáři určitá černá poezie celoživotního válečníka. Dialogy odhalují jeho charakterové nedostatky a existenciální obavy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se mi stane, že ihned po release mám obrovskou chuť a natěšenost si nějaký film pustit, ale zrovna dnes jsem se na The Contractor od rána nemohl dočkat. A světe div se, tady musím ve všem souhlasit s EvP a nevěřícně kroutím hlavou nad hodnocením 53%, protože tohle je drsný, nekompromisní Rkový akčňák se vším všudy. Chris Pine pro mě doteď byl spíše šampónek, ale zde si střihl roli vyhozeného vojáka, který se kvůli penězům dá ke "kontraktorům", původně jednoduchá mise se zvrtne a film celých 100 minut jede kupředu jak vlak. Dočkáme se perfektní dynamické akce, která má koule jako kráva, luxusní nazvučení i výbornou kameru, dostaneme vymazlené zbraně, taktiky, špionáž i krádeže dat a celý film působí zkrátka až neuvěřitelně profesionálně a realisticky (způsob střelby, zanechávání vzkazů v ovladači od televize, odstřelení vlastního zajatého agenta...), což se u podobných filmů zas tak často nestává. O napětí i akci není nouze, postavy jsou sympatické, rázné a mají i symbolicky načrtnutý background, takže můžeme (v rámci možností na akční vybíječku) mluvit i o nějaké emoční vazbě, a dokonce i (klasicky) revenge finále. Maximální spokojenost, dostal jsem přesně to, v co jsem doufal, a kdo má rád tyhle nářezy ve stylu Jack Reacher, Jack Ryan a Tom Clancy (přesně tyhle 3 se mi vybavily, aniž bych četl tvůj komentář EvP, takže na tom asi něco bude:D), tak by tohle určitě neměl vynechat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Propuštěný voják se nechá zlákat nabídkou od kontraktorské skupiny, která neoficiálně pracuje po vládu. Ovšem hned v první akci, která má být relativně bezpečná, se něco podělá. Jo, není to nic extra a pokud čekáte nabušenou adrenalinovou jízdu, tak budete zklamaní. Nicméně z mého pohledu s jedná o solidně odvedené béčko se slušnou akcí, která si vystačí bez nějakých extra efektů, a neméně slušným tempem vyprávění. Na co se může film spolehnout především jsou herci, kteří se tu sešli ve výborné sestavě a Pineovi v hlavní roli lze bez problémů fandit. Nemám problém. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká civilná Bourneovka s pomalým rozbehom behom ktorého sa divákovi dostane pod kožu hlavný hrdina.  Akcie tu asi pre bežného diváka až tak veľa nebude, ale keďže na nej film nestojí, tak je jej tu tak akurát. A je v oldschool štýle, ktorý mám rád. Pôsobí prirodzene, takticky vierohodne, drsne a hlavne je fenomenálne ozvučená. Nedal by som ruku do ohňa za to, že nepoužili na výstrely CGI, ale vďaka zvuku som tomu veril na stopro. Veľkú pochvalu si zaslúži Chris Pine, ktorého mimo Star Treku nemusím, ale tu bol fantastický a spolu s ním som prežíval všetky tie útrapy, ktoré musel riešiť. Hlavne keď bol zranený a vyčerpaný, tak to na mňa pôsobilo fakt bolestivo. Ostatní herci tu nemajú až taký veľký priestor, ale väčšina z nich stihne behom chvíľky zažiariť a odohrať, čo príbeh vyžadoval. Najviac ma bavila epizódka s Marsanom, ktorá obsahovala komplet spektrum emócií. Trochu zamrzí len príliš malý priestor pre Sutherlanda. S tým jeho chraplákom a briadkou by z neho bol fenomenálny zloduch. Ale tu sa len mihne a ani obuť sa nestihne. :-) Takže celkovo to je taký chlapský film s jednoduchým príbehom, ale bezchybným spracovaním. Taká obdoba Hallmarku pre chlapov. :-) 8/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nepočítal s tím, že dostanu tak syrovej thriller se špetkou výborně provedené akce. Trošku mě mrzí, že akčních scén moc není a že se jedná o dost minimalistické konflikty - nicméně se dočkáme poctivých kaskadérských kousků, tvrdých a rychlých soubojů a taktických přestřelek. Opět se přebijí zbraně, kouří se z nich, jsou solidně nazvučený, POCTIVÉ!!! kontrolování a čištění každého jednotlivého interiéru a hlavní hrdina využívá okolí ve svůj prospěch. Překvapila mě i solidní míra stealth akce - pořizování fotek, nějaké to potírání se blátem, důraz na tlumiče a splynutí s okolím. Film působí dost intenzivně a jedná se i o tvrdý Rko, takže na nekompromisní průstřely kde cákne krev je zde kladen velkej důraz. Hlavní hrdina je nejen psychicky traumatizovanej, ale jeho fyzička se ocitá v dost kritické kondici. Potřebuje přísuň potravin, inzulíny pro infekci, má zarudlé oči, odpadává únavou, zadejchává se, v akci dostává zabrat. Chris Pine byl naprosto fantastickej ať už co se týče manipulace se zbraněmi, fyzické kondici anebo perfektně vyhrocených emocionálních výkonů (scéna na parkovišti mě naprosto dostala!!). Jeho postava dostává neuvěřitelně zabrat a díky tomu se zvyšuje napětí, protože mu fakt jde o život. Takové detaily mě vždycky vtáhnou do dění jako prase. Ve vedlejších rolí potěší Sutherland, Foster, Eddie Marsan a Fares. Nemají tolik prostoru jako hlavní hrdina, ale nepřišel jsem si ochuzený jejich výstupy. Pochválit musim fenomenální audio vizuální stránku. Zvuk je špička, hlavně blbnutí pod vodou a dočkáme se dost lokací (pestrost na interiéry/exteriéry), a solidní palety barev. Akci a dění žene kupředu špičkovej soundtrack s důrazem na minimalistické úderné tóny a ani dějově mi to nepřišlo až tak předvídatelné, byl jsem na okraji sedačky s tím kam se film posune dál. Vytknul bych že té akce mohlo být víc a i místama lepší střih v porovnání s Extraction / One Shot; nicméně jsem se i tak u filmu královsky bavil. The Contractor nabízí kvalitní syrovou akci se zranitelným hlavním hrdinou a s úderným pocitem naléhavosti, takže jsem měl pocit že to má brutální tah na branku. Mám chuť si to pustit znova. ()

Reklama

Reklama