Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do oblasti moravsko-slovenského pomezí nedoléhá hrůza II. světové války tak bezprostředně a krutě. Přesto křiví charaktery lidí, a to nejen dospělých, ale i dětí. Malý Vojta (M. Nevěčný) je tak považován neprávem za zbabělce a jeho učitel (L. Lakomý) dokonce za zrádce. Komorní drama natočil pro brněnské studio P. Tuček. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Voják se nebojí ani ve tmě… Zbabělec ten myslí jen na sebe.“ Spíše dětský film z časů, kdy poznat zbabělce od hrdiny nebylo vždy tak úplně jednoduché. Paralelně toto téma řeší jak dospělí tak i děti, aby se to nakonec vše nějak propojilo. Na dobu svého vzniku (normalizace) poměrně nečernobílý pohled na válku a na hrdiny/zbabělce v ní. Co jsem moc nepobral, je konec, v němž Čundrlíková (zcela vedlejší postava) přijde o život, aniž by se člověk pořádně dozvěděl proč. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný příběh z doby okupace viděný především dětskýma očima. Jeho hodnota spočívá spíš ve vykreslení tehdejší atmosféry, přičemž na sobě nemá ideologické nánosy, což je vzhledem k době vzniku dost neobvyklé. ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní film z brněnského studia, což v bídě tvorby sedmdesátých let nebylo právě na denním pořádku. Zejména příběh z druhé světové války je zpracován bez zbytečného patosu, hrdinství a hlavně bez zdůrazňování komunistických zásluh. I ti partyzáni, v celkovém počtu 2, byli docela sympatičtí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....vzhľadom na tv formu "obyčajná tv- incenácia" bez veľkých mien hlavných predstaviteľov ,bez väčšej výpravy.....pomerne úspešne zobrazenie zložitosti života cez vojnu - jednoznačný "geroj" žiadny - každý mal tú ľudskú stránku-svoju pravdu-ani tí partizáni nebolo "jednofarební" .....no nebolo to iste jednoduché..... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama