Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honák Paddy Carmody (Robert Mitchum) má toulavou krev a nerad se na jednom místě zdržuje déle než je nutné, po vykonané práci nejraději hned zase táhne dál. Takový život už ale omrzel jeho ženu Idu (Deborah Kerr) i jeho dospívajícího syna Seana (Michael Anderson Jr.), kteří se touží konečně usadit a začít hospodařit na farmě. Ke splnění snu však zatím nemají dost peněz...

Britský western podle novely Jona Clearyho natočil režisér Fred Zinnemann uprostřed krásné australské přírody, snímek obdržel pět nominací na Oscara. (dopitak)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Robert Mitchum je (2.) nejrychlejší střihač ovcí a taky největší kalič na míle daleko, tomu bych nesvěřil ani zanedlouho končící padesátník :-)___ Velmi netradiční western. Fred Zinnemann zcela vsadil na pozitivní kartu. Nikdo tady nikomu nenadává, nikdo na nikoho nestřílí, rvačky jsou spíš legrační a její účastníci si na konci zamávají, při požáru nikdo neuhoří, Ollie nikoho nepokouše, ovečky vesele skákají hop a hop a největší průser celého příběhu je prohra v hazardní hře "Two-up".___Krásná příroda plná klokanů, psů Dingo a medvídků Kaola :-))) A pak taky zbytečně natahovaná stopáž a přeci jen, odpusťte mi tuhle kritickou poznámku, docela místy nuda. Největší akcí je totiž contest ve stříhání ovcí. Vždyť to říkám, netradiční western. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi taka planoba jako ten odporny Dzony Guitar, malo to vela nominacii na Oskara, ale jaxi hovno z toho, film nepremenil ani jednu nominaciu. Mitchum zbytocny, Deborah kerr tiez ...... australska priroda bola fajna, ale k westernom casto nestaci, ze jo . 40 % ()

danecek24

všechny recenze uživatele

18. Zlatý Glóbus za rok 1960 - cena (1) - *Speciální cena - Fred Zinnemann + nominace (1) - Nejlepší režie - Fred Zinnemann ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemná a nenáročná oddychovka z austrálskych plání so sympatickou dvojkou Mitchum-Kerrová. Veľa humoru, možno až príliš, pretože naozajstných dramatických situácií je iba ako šafránu. Ak divák ale očakáva dobrodružný námet, odľahčenosť s trochou vône niekdajšej Austrálie a nevadí mu dlhšia stopáž, je na správnom mieste. ()

Reklama

Reklama