Reklama

Reklama

Cher a nejosamělejší slon na světě

(TV film)
  • Rakousko Terra Mater: Cher & der Elefant (více)
Pákistán / Rakousko, 2021, 52 min

Scénář:

Jonathan Finnigan

Hrají:

Cher
(další profese)

Obsahy(1)

Třicet pět let žil sloní samec Kaavan ve zchátralé zoologické zahradě v Islámábádu. Než se do věci vložila slavná zpěvačka... Říkali mu nejosamělejší slon na světě. Když celosvětové hnutí volalo po jeho osvobození z nuzných podmínek, všimla si toho i bohyně popu. A zalarmovala doslova armádu lidí za jeho přemístění a záchranu. V roce 2012 uhynula jeho jediná společnice a partnerka kvůli zanedbání péče. Jeho stav se zhoršil. Přivázaný řetězy a sám, nemohl ani přejít na druhou stranu svého výběhu, natož aby se vykoupal ve vyschlém bazénu. Ale i přes svůj politováníhodný žalostný stav zůstával pro zoo hlavním lákadlem. V roce 2015 však zahradu navštívila americká veterinární stážistka, která přijela do Pákistánu za svou rodinou a všimla si jeho chování. Návštěvníci se tím jeho zvláštním pohupováním bavili, říkali mu „tančící slon“, ale tohle nebyl tanec. Do kampaně „Zachraňte Kaavana“ se vložila zpěvačka Cher. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Ron_F 

všechny recenze uživatele

Cher sleduji na Twittru. A jako její fanoušek vím, že se tímto velmi trápila. Někdy to nás fanoušky až štvalo, že místo nové hudby, Cher řeší stále slony, politiku atd. Nakonec je ale velmi dobře, že díky ní je Kaavan nyní v lepším prostředí a jeho následující život bude konečně žitím a nikoliv pouhým přežíváním. Dobré je ale zdůraznit, že Cher byla počáteční hnací silou a motorem, ale celá akce by se nepovedla bez ochoty a obětavé práce dalších lidí. Nyní Cher pracuje na záchraně dalších slonů. Dokument je pěkný a velmi dojemný. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na celém tom příběhu je nejsmutnější fakt, že v této části světa se se zvířaty zachází mnohem bizarněji než jen slon přivázaný řetězy v zoo. Takže by takhle mohla Cher pokračovat dál a měla by do konce století o zábavu postaráno. Takže osud slona je tragický a nepochopitelný právě u zoologické zahrady, jejíž pracovníci mají zvířata chránit a pečovat o ně, ale bohužel to není nic neobvyklého ani výjimečného a slon měl jen štěstí, že si jeho osudu všimla slavná pop star. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama