Reklama

Reklama

Matt Hunter, bývalý agent tajné služby, žije v ústraní své chaty v Everglades na Floridě. Jednoho dne ho vyhledá jeho bývalý kolega – zpravodajec – a chce po něm, aby se vrátil do akce. Tajná služba má totiž podezření, že se do USA vrátil bývalý ruský terorista Rostov. Matt však nabídku odmítne. Netuší ale, že sám Rostov, kterého při jedné z posledních akcí nechal Matt žít, má zlé sny, ve kterých se mu objevuje právě Matt. Rostov se rozhodne, že dřív, než spustí svůj nový tajný plán, zabije Matta. Rostov se svými lidmi přepadne Matta v jeho chatě. Nenadálý útok však Matt přežije. Rostov se svými lidmi ale zabije Mattova přítele, Johna Eagla. Matt je naštvaný a nabídku tajné služby přijímá. Najde si jednoho z bývalých Rostovových lidí a dostane z něj, že Rostov chystá něco velkého. Matt po muži Rostovovi vzkáže, že nastal čas, kdy ho zabije. Mezitím se do USA nepozorovaně vylodila velká skupina Rostovových lidí. Ti vzápětí na pokyn svého šéfa, který chce ovládnout USA, rozpoutají sérii teroristických útoků, při nichž útočí na pokojné rodiny v jejich domech, vraždí obyvatele přestrojeni za policisty a všemi možnými způsoby se snaží vyvolat nepokoje. Když Rostov se svými lidmi a poskokem Nikkem zaútočí v nákupním centru, se zlou se potážou. Matt už totiž ví, kde chce Rostov zaútočit, a do nákupního centra vtrhne. Divokou střelbou vyřídí útočníky a poslední dva prchající teroristy pronásleduje v autě. Pomáhá mu při tom novinářka, která mapuje útoky Rostovových lidí. Mattovi a novinářce se podaří zachránit i ženu, kterou prchající teroristé vzali jako rukojmí. Spojené státy jsou otřeseny, do ulic najíždí Národní garda. To však teroristům nebrání v tom, aby se převlečeni právě za členy Národní gardy nepokusili zabít ještě více Američanů… (TV Prima)

(více)

Recenze (88)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Prostě klasická šílenost, kdy se nehodnotí podle hlavy, ale podle srdce. Čenda Noříš si to dával jako největší bourák, Ingram MAC-10 v každé ruce a solí to teroristům ani se u toho nechumelí. Sám jako jeden chlap zabil 29 lidí, teda to co jsem napočítal, dále tam umřela ještě hromada lidí, hlavně v závěrečný přestřelce, ale ze to Chuck už nemohl. Neklasický závěrečný duel s Richardem Lynchem na protitankové zbraně je klasa. P.S. Kolik má ruční protitankový systém v zásobníku raket? Tady jich měl asi 6 (ale tim číslem si nejsem jistej). :-D ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který jsem viděl v roce 2021, byl Invaze U.S.A. od béčkaře Josepha Zita (Friday the 13th Part 4, Missing in Action). Jde o reaganovskou propagandu z produkce Menahema Golana, kdy se oddíly sovětských milic vedených Richardem Lynchem vylodí na Floridě a formou sabotáží terorizují celou USA a zabíjí bezbranné civilisty. To nemůže Chuck nechat jen tak, vyrazí do akce a vždycky se zrovna spawne tam, kde je potřeba a s uzinama u pasu likviduje zástupy padouchů. Hlavní záporák se kvůli Chuckovi budí ze spaní, Chuck bez náznaku jakéhokoliv herectví sype jednu hlášku za druhou, na padouchy hází trhaviny, v ulicích jezdí vojenská technika Národní gardy a finální souboj s padouchem je s bazukami. Vidět to jako kid, tak je to hned za Komandem a Missing in Action, jenže tenkrát mi to minulo. Jelikož mám rád tyhle military filmy z 80s rád, jakkoliv jsou debilní, dávám 3* ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mam pocit ze nekteri uzivatele se tu predhaneji v tom kdo napise vic vtipny inteligentni a odusevnely komentar a ja vam vzkazuju polibte si sos kdo tenhle mazec hodnotil a nedal aspon za ctyri budto nepozna akcni klasiku 80 let a diva se radsi na ty soucasny sracky nebo je fanouskem Walkera texas rangera coz je jeste horsi tohle je proste klasika a srovnavat to s Rudym usvitem opravdu neni na miste protoze ten je ve srovnani s touhle jizdou jen utahanou a nepresvedcivou hovadinou kde sem fakt neuveril ze parta harantu je schopna zastavit ruskou invazi ale Chuck 80 let je takovej master ze mu to uverim bez problemu k nemu jeste pridejme explozivniho psychotika Rycharda Lynche kterej klidne prijede do usa a tam zacne o vanocich odstrelovat baraky nebohych amiku raketometem! pricteme luxusni hlasky tezce prestrelenou a vykonou akci a rusaky tak hnusny ze v USSR to musel bejt nejzakazovanejsi film vsech dob tak to mame proste za pet nemuzu jinak ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších klasik z filmografie Chucka Norrise. 80. léta mu velmi přála, a tak točil snímky s vervou sobě vlastní, které u nás byli ve své době velmi vyhledávané mezi pirátskými VHS kazetami. Teorie o přepadení Spojených států Sověty tady už jednou byla. Snímek se jmenuje 'Rudý úsvit' a představuje, jak by taková situace asi mohla vypadat. Tady je něco podobného, ale krapet v jiném duchu. Tentokrát je zde typický akční hrdina, který si ví rady za každých okolností. Ano, to je Chuck Norris ve své typické nesmrtelné roli. Snímek má příjemnou dramatickou atmosféru, kde ani o napětí není nouze. V ničem se netlačí na pilu, takže má příběh přirozený rozjezd, a každá událost má svůj prostor. Určitého patosu se tvůrci ani zde nevyhnuli, ale je fakt, že bez toho by to snad ani nešlo. V českých televizích zapomenutý snímek a nechápu proč. Pořád je to lepší, než ty hrůzy od Azylumu, které nám neustále vytrvale předhazují. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NASCHLE V PEKLE." "POŠLI MI POHLED." Je mi líto Chucku, dva škorpiky na řemíncích si sice vybavuji z plakátů, ale jinak se mi to v mládí vyhnulo, tedy bez sentimentu :-) Premisa je nosná, teroristé bez skrupulí, hlavní magor béčkově přehrává (a v závěru efektně vyvaporizuje), ale i když se to snaží působit velkoryse, jako skutečná invaze, je to provinční až běda. Navíc Chuck je doslova všude, teleportuje se dle libosti, tváří se jak pařez a to je fakt otravné. 30% ()

Galerie (115)

Zajímavosti (10)

  • Chuck Norris provedl většinu svých vlastních pasáží sám, a to včetně scény, kde visí na straně pick-upu, který jede přes kiosky v obchodním domě. (Mol)

Reklama

Reklama