Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Historie jedné loupeže v českém kriminálním filmu o ukradeném milionu a cestě, která vedla k dopadení lupičů. Lupiči ukradli z družstevní dodávky milion korun! Zlodějská banda se však nepohodne a tak není jisté, kde peníze skončí... (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno známá nekompromisní Unínská loupež která údajně posloužila jako námět pro tento film by si zasloužila lepší zpracování. Tohle je jenom průměrná kriminálka s nepříliš zajímavými postavami a jedním jakž takž solidním zvratem na konci. Stejně jsem nejvíc fandil charismatickému Jelínkovi aby s těmi nevýraznými policajty vychcal i když je jasný, že před půlnocí si přijde akorát tak pro klepeta.50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zazněly úvodní tóny a já si hned řekla, že tenhle rukopis je mi povědomý. Dospěla jsem k závěru, že by to mohl být Štaidl. Čekala jsem do konce úvodních titulků, aby se mi můj odhad potvrdil. A to bylo nejnapínavější na celém filmu. Mezi mdlými hereckými výkony vynikne Hálek a Rázlová, Hálek v tom dobrém, Rázlová v tom špatném. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československé krimi o vyšetřování loupeže, v níž trojice pachatelů odcizila milion korun při převozu dodávkou z družstva do banky. Zajímavé na tomto snímku může být sledování psychologie postav lupičů (J. Vinklář, J. Bruder, T. Töpfer) jednak mezi nimi samými, a jednak vztahy mezi organizátorem této pečlivě naplánované akce (R. Jelínek), spojkou (R. Vrchota) a zbytkem zlodějské bandy. Sotva ukradený obnos uschovali pro pozdější využití, začaly dle očekávání mezi pachateli neshody, v nichž vynikal netrpělivý a prchlivý násilník T. Töpfer. Kriminalistickou složku představuje major Bárta v podání neznámého a nevýrazného V. Švorce, náčelník I. Prachař a poručík L. Mrkvička. Z výše jmenovaných herců svým uměním vysoko vyčníval J. Vinklář, výborný představitel podobných typů agresivních recidivistů, jenž se před policií skrýval v budoáru své filmové i životní družky I. Deváté, do té doby, než ho ze strachu udala bezpečnosti. Následující nevěrohodné zatčení tohoto zločince ústí do závěrečné části filmu, jež mě osobně dostatečně neuspokojila. Divácky zajímavě působila automobilová honička, v nichž se vedoucí gangu Jelínek ve Škodě 105 a Vrchota v Ladě 1500 snažili vzájemně vytlačit ze silnice. Zajímavou roličku výřečného celoživotního kapsáře dostal J. Hálek. Z celkového pohledu se obávám, že tento snímek nevybočuje z řady Brynychových průměrných filmů, zejména jeho nepovedený a překotný závěr, s nimiž měl, pokud si dobře vybavuji, pan režisér vždy problém, sráží jeho hodnocení i význam. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Když pozdě v noci narazíš v intimitě domova na nějakej obskurní socíkovskej heist film. V první půlce se směješ tehdejším komačskejm reáliím...  A od půlky dál se bavíš diskusí o tom, jak to celý vůbec nedává smysl, že to vypadá, jakoby se jim někde poztrácely nějaký scény, vůbec a jak mohl někdo natočit takovou bezoobsažnou pitominu. Zkrátka, takové hezké chvíle strávené u televizoru... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudná socialistická detektivka se slušným začátkem a naprosto pitomým koncem. Hlavní kriminalista ztvárněný Václavem Švorcem se při zapeklitých detekivních rébusech tváří vždy zadumaně, mhouří tu jedno oko, tu druhé což ve výsledku vypadá, že je opakovaně postihován mrtvičkou. Ruda Jelínek je zde mimořádně vidět v roli uhlazeného záporáka a znalce známek k tomu. Z filmu jsem cítil zřejmou snahu natočit něco akčního, ale je to takové upatlené socialistické nedodělané cosi. Noční slibně vypadající honička nakonec vyšumí do ztracena, stodváca padá do noční propasti už hořící a navíc jsou dole v záběru vidět světla štábu :-). Eh... Sladké je prý dobré na nervy, tak prosím dvě rakvišky se šlehačkou! * * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Kratochvíl (Josef Vinklář) se skrývá u své přítelkyně (Ivanka Devátá) v domě, který je v reálu na souběhu ulic Rybná, Benediktská a Masná (Praha 1). Je pikantní, že v tomto domě se dnes nachází služebna České policie. (Robbi)
  • Snímek byl natočen podle skutečné události. (hippyman)

Reklama

Reklama