Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

Falko 

všechny recenze uživatele

U mna to slo v takom poradi, ze som najprv videl dvojku, potom neskor aj trojku v kine a az potom jednotku, ked ju davali v telke. Ani sa nechcem opakovat, kolkokrat som tieto casti videl, ale aj dnes sa stale na Drebinovi a jeho dobdrodruznych policajnych eskapadach nasmejem a je jedno, ktora cast to je. Skoda len, ze niektore ine parodie s Lesliem Nielsenom nesiahaju tymto castiam ani po kotniky, snad este by som spomenul DRAKULOVINY (1995), ktore sa mi tiez celkom pacili... 06.10.2010 _______ Leslie Nielsen - (Frank Drebin) +++ Priscilla Presley - (Jane Spencer) +++ George Kennedy - (Ed Hocken) +++ O.J. Simpson - (Nordberg) +++ Ricardo Montalban - (Vincent Ludwig) +++ Raye Birk - (Pahpshmir) +++ Produkcia: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker +++ Hudba: Ira Newborn +++ Nemecka Cinema - 100% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mile imbecilní poručík losangelské policie Frank Drebin je pověřen se svým oddílem ochránit britskou královnu Alžbětu a jak jistě tušíte je zaděláno na pěknou kopu gagů rozdílné úrovně. Nečekejte nějak složitě inscenovaný příběh, ale spíše jednoduché schema na které je navlékán jeden gag za druhým. Ostatně tím bylo dnes již neexistující trio tvůrců Zucker-Abrahams-Zucker (ZAZ) pověstné a na určitou dobu si vydobylo výsostné postavení v komediálně - parodickém žánru. Do hlavní role si vyhlédli televizního herce Leslie Nielsena, který do puntíku splnil jejich požadavky na ztvárnění charakteru postavy. Tedy být uvěřitelně blbý, ohlédnout se za každou sukní a získat si sympatie diváckého publika. Vrátil se ještě ve dvou pokračování, která byla podle mě lepší, protože měla větší provázanost gagů a postava Franka Drebina získala mnohem grotesknější rozměr, který osobně řadím k proslulému inspektorovi Cluseau. Na úspěch této komediální série s originálními prvky parodie dnes již zesnulý Leslie Nielsen ve své kariéře nenavázal. Na rozjezd to bylo dobré, ale některé scénky nebyly vtipně vypointované a vyzněly jako zbytečně natahované. Rovněž příběh svojí jednoduchostí příliš neoslnil a byl zatlačen až moc do pozadí. A Frank Drebin se teprve zahříval. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle neuvěřitelně báječný film je příkladem toho, že se zkrátka DAJÍ točit skvělé parodie, které mají opravdu vtip, taky se u nich musí myslet a od začátku do konce v nich nemusí nutně figurovat výkaly z různých částí lidského těla... Dnešní filmy tohoto žánru vzbuzují spíše nechtěný křečovitý úsměv. Zkrátka by se měla natočit čtyřka a hotovo! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Naozaj bláznivá komédia, ktorej tvorcovia nevynechali žiadnu príležitosť, aby diváka rozosmiali. Bohužiaľ za každú cenu. A tak sa skutočne vydarené gagy striedajú s trápnymi nechutnosťami a je úspechom prvého filmu série, že v ňom ešte vydarené gagy mali navrch. Ale vo všeobecnosti Leslie Nielsen nepatrí medzi mojich obľúbených komikov. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Poručík Frank Drabin je sebavedomý, drsný inšpektor los angeleskej polície. Hneď v úvodnej scéne, v Bejrúte, nakope prdele Arafatovi, Gorbačovovi, Kadáfimu, Chomeinimu a zopár ďaľším proti americkým lídrom. Je to patriot, ktorého nič nezaskočí. Preto mu je zverená dôležitá úloha. Musí zaručiť bezpečnosť anglickej kráľovnej, ktorá sa chystá navštíviť USA. Výborná komédia. Keď som to videl prvý krát, tak som sa smial, až som nemoho ani dýchať. A s radosťou si to znova pozriem aj dneska. **** ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • „Prsa“, která Frankovi (Leslie Nielsen) připomínala jeho bývalou manželku, byla ve skutečnosti kupole na zadržování betonu v jaderné elektrárně San Onofre v Kalifornii. (SG-1)
  • Reggie Jackson, ktorý vo filme hrá sám seba, nosí hodinky značky Michele. (dyfur)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama