Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle neuvěřitelně báječný film je příkladem toho, že se zkrátka DAJÍ točit skvělé parodie, které mají opravdu vtip, taky se u nich musí myslet a od začátku do konce v nich nemusí nutně figurovat výkaly z různých částí lidského těla... Dnešní filmy tohoto žánru vzbuzují spíše nechtěný křečovitý úsměv. Zkrátka by se měla natočit čtyřka a hotovo! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdo umí ten umí a tahle grupa uměla dělat parodie jako málokdo a vedle Airplane a Hot Shots další geniální zářez do tohohle subžánru. Navíc film který definitivně nastartoval hvězdnou kariéru Leslieho Nielsena. Jeho šílený poručík Drebin který má smysl a schopnost ničit všechny a všechno okolo sebe je pak frajer kterýmu prostě nejde nefandit. Kadence zničujících vtipů je neuvěřitelná a opět tu platí, že v určitých situacích na vás tvůrci tahají takový absurdní fóry, že se tomu prostě smát musíte. Grandiózní baseballový finále je pak třešničkou na dortu. Takže chvíli jsem váhal, ale nakonec ano za mě nejlepší parodie všech dob.100% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kubánský? - Holandský Ir, po matce. Otec byl z Walesu! Nejlepší díl z dokonalé trilogie, kde každá vteřina zaměstnává bránici diváka. U mě vítězí scéna uplácení v přístavu, z úvodu filmu i parádní narážka na Drsného Harryho. Skvělá zábava. Máte velmi nebezpečné povolání. - Proto mám zbraň neustále v pohotovosti! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický Nielsen ve své největší formě. Bláznivá střela je úžasným příkladem perfektně zvládnuté parodizace. Výborné odkazy na jednotlivé filmy (Batman), známá témata (bezpečný sex) či napadání celého žánru převedením jeho základních složek ad absurdum. Přes to všechno se ovšem tvůrcům daří udržet dějový proud bez spousty do očí bijících zbytečností. Parodizačních prvků obsahuje Bláznivá střela spoustu, přesto však slouží jako bravurní dokreslení už tak šílené zápletky. Nemá cenu si nalhávat, že příběh samotný je natolik nosný, že by se bez komediálního aspektu v klidu obešel, přesto je nutné uznat, že dějová linie sama o sobě funguje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Série o Bláznivý střele je vrchol v komediální tvorbě Leslieho Nielsena a Bláznivá střela je z těch tří nejlepší a to i když další dva díly jsou taky perfektní. Už dlouho jsem neviděl takhle dobrou bláznivou komedii, spousta skvělejch gagů a vtipků a vůbec žádná nuda. Leslie Nielsen tady exceluje a Priscilla Presley tady na svůj věk vypada fakt skvěle. Taková blaznivá komedie je vzácnost, já se bavil dokonale. A jestli to neni úplně nejlepší crazy komedie, tak určitě jedna z nejlepších. Neilsen Rulezz ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Když se kapitán Ed Hecken (George Kennedy) dívá na fotografii lodi „I Luv You“, říká, že je z Caracasu a označí ji za panamskou. Caracas je ale ve Venezuele. (Robbi)
  • Film navazuje na šestidílný seriál Police Squad! (1982), ale název celovečerního filmu se tvůrci rozhodli změnit, aby neupomínal na sérii Policejní akademie (1984). Vybírali asi z dvaceti možností a The Naked Gun vybrali podle vlastních slov proto, že „slibovala mnohem víc, než mohla splnit“. (Robbi)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama