Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mile imbecilní poručík losangelské policie Frank Drebin je pověřen se svým oddílem ochránit britskou královnu Alžbětu a jak jistě tušíte je zaděláno na pěknou kopu gagů rozdílné úrovně. Nečekejte nějak složitě inscenovaný příběh, ale spíše jednoduché schema na které je navlékán jeden gag za druhým. Ostatně tím bylo dnes již neexistující trio tvůrců Zucker-Abrahams-Zucker (ZAZ) pověstné a na určitou dobu si vydobylo výsostné postavení v komediálně - parodickém žánru. Do hlavní role si vyhlédli televizního herce Leslie Nielsena, který do puntíku splnil jejich požadavky na ztvárnění charakteru postavy. Tedy být uvěřitelně blbý, ohlédnout se za každou sukní a získat si sympatie diváckého publika. Vrátil se ještě ve dvou pokračování, která byla podle mě lepší, protože měla větší provázanost gagů a postava Franka Drebina získala mnohem grotesknější rozměr, který osobně řadím k proslulému inspektorovi Cluseau. Na úspěch této komediální série s originálními prvky parodie dnes již zesnulý Leslie Nielsen ve své kariéře nenavázal. Na rozjezd to bylo dobré, ale některé scénky nebyly vtipně vypointované a vyzněly jako zbytečně natahované. Rovněž příběh svojí jednoduchostí příliš neoslnil a byl zatlačen až moc do pozadí. A Frank Drebin se teprve zahříval. Mé hodnocení: 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát menšie nedorozumenie medzi mnou a tvorcami, podobne ako pri Airplane!, na druhý krát, už oboznámený a zvyknutý na Zuckeroviec humor dávam za štyri. Niekoľko geniálnych fórov, niekoľko priemerných a minimum trápnych, na tie si už vlastne ani nespomínam a to je pri bláznivých komédiách rarita. Ak sa pitvorí a cedí hlášky Leslie Nielsen, je to (alebo aspoň bolo) úplne o niečom inom, ako keď to isté robí dnes napr. taký Adam Sandler. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zase úplně u vytržení jsem z toho nebyl, ale tenhle film se určitě řadí mezi nejlepší filmy svého žánru. Leslie Nielsen naprosto bezchybný. Hláška střídá hlášku. Vtipná scénka střídá vtipnější. Bohužel je to sem tam proloženo i scénkami, či hláškami nevtipnými chtělo by se říci až trapnými. Přesto v celkovém součtu musím dát alespoň * * *, a to jejich horní hranici. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielson je legendární postava parodií ať už starých, tak i novějších typu scary movie a jeho role mu nejen zde sedla výborně. Bláznivá střela je spíš než ujetina docela povedená kriminálka plná gagů podobající se Johnny Englishovi a Růžovému panterovi. Ačkoliv mě Žhavé výstřely pobavily daleko více a tvůrci se tady drželi místy moc při zemi, pořád je to parodie jak víno a bavil jsem se nádherně. Až těžko uvěřit, jak dávno byl už žánr parodií na vzestupu. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

V anketě o nejlepší parodii vítězí... Leslie Nielsen alias Frank Drebin kraluje úžasné trilogii, která boří klišé. Nielsen, který odehrál až do osmdesátých let asi stovku drobných rolí v Americké televizi, stavěl na svém úspěchu i jinde, ale přiznejme si, vrchol zažil jako Frank Drebin. Mantinely parodie objevil jako jeden z mála David Zucker a nedělal to, co je dnes tak typické, pouhé přenesení slavné scény s fekální pointou. Ve výsledku je tudíž mnohem jasnější ta odpověď na zapeklitou otázku, kteráže parodie je ta nejlepší... ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Na tiskové konferenci se starostkou si Frank Drebin (Leslie Nielsen) nalévá ze skleněného džbánu vodu, v dalším záběru se tam objeví zničehonic další džbánek. (Robbi)
  • Pochodová kapela, která se objevuje na konci filmu před stadionem, se jmenuje "Spirit of Troy" a pochází z Jihokalifornské univerzity (USC). Avšak hudbu, kterou lze slyšet, hraje kapela University Marching Owl Band. Poděkování můžete spatřit v závěrečných titulcích. (SG-1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama