Reklama

Reklama

Baelin's Route: An Epic NPC Man Adventure

Trailer

Obsahy(1)

Baelin (Rowan Bettjeman), jednoduché NPC na pozadí ve videohře „Skycraft“, kráčí stejnou cestou, jak dlouho si jen pamatuje. Jeho mírumilovná (a bezduchá) rutina je však násilně otřesena, když ho popudlivý dobrodruh (Ben Van Lier) stáhne z cesty a vydá se na nebezpečnou výpravu za doprovodem tajemné NPC dívky jménem Willow (Phoenix Cross) napříč drsným světem Ázerim. (Filip_ondrej)

(více)

Recenze (21)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Epická pouť legendárního NPC za hranici svého zdrojového kódu. Špička YouTuberské tvorby podpořená 500.000$ kickstarterovým rozpočtem. Ambice studia byla ještě větší, ale z nadstavby plánovaných scénářů dosáhlo financování jen na DLC lokace. Pokud neznáte novozélandskou VLDL, o spoustu v tomto filmu přijdete, na druhou stranu si nedovedu přetstavit lepší pozvánku k jejich YouTube kanálu, ve kterém si láska k filmu a pařanství podávají ruce. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ze sentimentálních důvodů hodnotím vysoko a prakticky celou dobu jsem taky brečela, ale zároveň jsem rovnou věděla, jaké výtky bych měla. Nejlepší část byl přirozeně skřetí souboj, rozhodně ale kluci nabízejí spoustu materiálu na přemýšlení, jaké jsou rozdíly (a hranice) mezi parodií, poctou a pastiší. P.S.: Meta informace: Právě jsem si všimla, že tohle je můj dvoutisící pětistý komentář na ČSFD. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Práci této skupinky sleduji již delší dobu a na partu amatérů tedy předvádějí úžasný výkon. To dokazuje i tento krátky film, který si dělá legraci z logiky, která panuje v řadě online her. Konkrétněji tedy odkazuje na fakt, jak absurně silný může být naprosto zbytečný NPC, který hře často přispívá pouze jedinou, neustále opakovanou frází. Zde je to rybář Baelin, který má ve hře prostý účel, který každý den hrdě plní. Tedy až do chvíle, kdy je ovlivněn hráčem a jeho chování se tím drasticky změní. Kladně hodnotím především vizuál a skvěle propracované bitky s meči a rybářským prutem. Vtip byl zhruba průměrný a děj se místy trochu vleče, neboť hlavní postava opravdu nemá co nabídnout. Víceméně jsem však s výsledkem spokojený, i když určitě upřednostňuji spíše krátší videa od Viva La Dirt League na youtube. 65% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní věc, na jednu stranu je to prostě překvapivě dobře natočené, zábavné a fakt se na to dobře kouká, na druhou stranu je tu na můj vkus moc málo česneku, nebo jeho prodavačů (ha, odkaz!) a především si říkám, jestli by s takovými produkčními náklady nestálo za to udělat něco vážnějšího, než pokračování skečů, byť velmi zábavných. Rozhodně by to neměl a ani nemohl sledovat někdo, kdo nezná Epic NPC man sérii od Viva la dirt league a to i tehdy, pokud má slušně odehráno a bude chápat narážky a humory. Nejlepším hercem tu není žádná živá bytost, ale dron, který dokáže snímat novozélandské scenérie na úrovní Petera Jacksona a funguje to fakt skvěle a za zmínku stojí překvapivě skvěle natočená bojová scéna na jeden zátah kamery, na kterou se nechytá ani řada vážně míněných projektů a je to scéna sakra působivá, jednoduché choreografii navzdory. Naprostá béčkovost příběhu tu není naškodu, jelokož se jedná o parodii, takže snad už jenom.."Nice day for fishing ain't it?" ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pleasure pro všechny herní nerdy! Zábavná dobrodružná adventura NPC Baelina, který je klasická vedlejší postava rybáře. Jednoho dne se ale ze své každodenní rutiny "probudí" a začně žít herní příběh naplno. Film má neskutečně krásný exteriér Nového Zélandu, velmi pěkné masky a vizuál, za který by se nemusely stydět ani plnohodnotné filmy, zábavné postavy (dočkáme se orků, hraničárů, vedlejších postaviček v městečku...) a hlavně velké množství odkazů na herní motivy, které dokáží zkušené oko dobře pobavit. Zkrátka velice dobrá jednohubka, ze které zábavnost a originalita tryskají proudem a obecně celá tvorba režisérů mě popravdě celkem láká na skvělé herní mini-filmy na zabití volných chvil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Upozornění: Toto hodnocení a s ním spojený komentář/recenze je ryze subjektivní záležitostí jedince, který trávil mnoho let ve světě World of Warcraft. Viva La Dirt League jsou partou nadšenců, kteří si dělají srandu z hráčů, z herních světů (hlavně z jejich nedostatků) a ze sebe samých. Jde jim to skvěle. U jejich ultrakrátkých počinů se možná pobaví i divák, který nikdy nehrál onlajnovky, ale určitě si to jako laik nedokáže užít tak jako my, poloprofesionálové. Tahle tlupa prostě ví, co dělá, takže si při sledování jejich výplodů pravidelně procvičuji bránici, ale Baelin's Route je hodně odlišná. Nejen svou stopáží, ale i tím, že na mě působila až profesionálně. Opět jsem dostal spoustu prostoru k tomu, abych se poprskal smíchy, ale v určitých momentech to celé dostávalo až nečekanou hloubku, jakou jsem od těchto humoristů nečekal. Filmovým fanouškům nedoporučuji, pro hráče onlajnovek povinná "četba". / Poučení: Chovej se slušně k NPCákům, nikdy nevíš... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Objevil jsem Viva La Dirt League až v roce 2023, a absolutně nechápu, jak je to možný. Takovej boomer snad nejsem. V každým případě Baelin's Route je doposud asi můj nejoblíbenější kraťas, nejenom proto, že chápe metu a láme ji kolem čtvrtý stěny, ale i proto, že fantasy potřebuje svůj kýč a VLDL i ten kýč a klišé chápou a umí zpracovat. Baelin's Route je za mě důkaz, že tihle novozélandští boomeři maj potenciál na plnokrevnej celovečerák, a já bych si novozélandský krajinky zase rád v nějakým fantasy užil - obzvlášť, pokud by to fantazy umně lámalo čtvrtou stěnu pomrkáváním na diváka / hráče. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Ten jednozáběrovej fight! Příjemný navázání na skeče, co mě poslední rok z nějakýho důvodu pořád bombardujou na FB, třebaže jsem se o to nijak vědomě nezasadil. Stejně jako jsem se nezasadil o tuten film a přesto obojí za tu "ztrátu" času stojí. Hu-hah. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Tady nejde hodnotit příliš objektivně. Já se dobře bavil. Až nad očekávání. A vlastně i zavzpomínal na krásy Nového Zélandu. Znalost tvorby autorů je žádoucí. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Velká paráda, co na začátku chytne za srdíčko a do konce jej nepustí. Líbí se mi zdejší komentář, že je to taková Avengers: Endgame pro fandy VLDL :) ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ti lidi by měli točit delší věci než jen tříminutove skeče. A taky by na to měli mít větší rozpočet. Sakra jo. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Skvělá, už dávno ne amatérská partička natočila skvělé, už dávno ne amatérské video. Plno známých postav, plno známých herních klišé., plno známého humoru. Co víc chtít? Snad jen aby to příště bylo delší a košatější. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě jsem neviděla poutavější short, který by mě takhle dostal - nápadem, hudbou, atmosférou, hereckými výkony, bojovou choreografií, výběrem lokací (i když filmovat na Novém Zélandě je výhra sama o sobě :). Nutno podotknout, že tuhle partičku "Viva La Dirt League" sleduji už nějaký čas a jejich humor je mi velmi blízký, tenhle jejich film se ke mně dostal až nyní a já jen zírala, s jakou pečlivostí byl vyšperkován. Jako by to bylo něco živého, co člověk automaticky bere do dlaně něžně, s citem, a prostě si tu krásu musí užít. A to je prostě i ta výhoda, když je něco natočeno bandou lidí, kteří bezmezně milují to, co dělají. ()

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

Respekt všem z VLDL! Moc hezky se na to kouká, záběry z Nového Zélandu jsou jako vždy dech beroucí a Adam za kamerou odvedl také velký kus práce. Ze všech je cítit velké nadšení a chuť pro tento projekt - Rowan i malá Willow jsou skvělí a obě postavy gamerovsky uvěřitelné. Nejslabším místem je scénář, ale upřímně who cares. ()

Illithune 

všechny recenze uživatele

Toto dílo se samozřejmě nedá brát jako klasický film, nicméně já se děsně bavil, a celkově je to určitě zábavné minimálně pro cílovou skupinu. Určitě všem hráčům her doporučuji. VLDL má skvělý content, a dost mě překvapilo množství donatů z ČR. Sám jsem také symbolicky přispěl. ()

beny258 

všechny recenze uživatele

Velký projekt z dílny Viva La Dirt League určený hlavně pro lidi, kteří jejich tvorbu sledují a lépe pochopí některé vtipy a scény, které se ve filmu objevují. Za co rozhodně film zaslouží metál, je velmi povedená choreografie soubojů, opravdu klobouk dolů. Herecké výkony jsou taktéž velmi slušné. Mám asi jedinou výtku, scénář přece jenom mohl být trošku promakanější. Za to tedy hvězdičku dolů, ale jinak fakt dobrá práce. ()

Hed94 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková Endgame pro fanoušky Viva La Dirt League, protože kdo na jejich tvorbu pravidelně kouká tak tomu musí dát 100%, ale kdo je nezná nebo to nesleduje tak často, tak asi úplně nepochopí o co jde a uteče mu význam většiny hlášek a scén. Celkově je to ale na vysoce kvalitní úrovni co se týče kamery, efektů, kostýmů, hereckých výkonů atd. Je tu zkrátka vidět že když to někoho baví, tak nepotřebuje mít za zády Netflix nebo HBO aby natočil něco úžasného. Už jenom třeba choreografie fightů je stokrát lepší než cokoliv z nové SW trilogie. ()

TaToten 

všechny recenze uživatele

Na tento filmeček som sa fakt tešil. Trailer som videl asi 10x. No asi som od toho čakal niečo úplne iné. Jednoducho postaviť celý film na postave, ktorá má jednu vetu, nieje vtipné a ani nijak inak zaujímavé. Dalo by sa povedať, že je to až nuda. Čakal som, že Baelin bude takou spojnicou mnohých skečov s postavami, ktoré sa za tie roky v ich videách objavili, no ono je to fakt len o tom, že NPC s jednou vetou odprevádza druhé NPC a po ceste sa bojuje. Dokonca sa ani nedá povedať, že to je paródia, keďže tam prakticky nič neparodujú. Strašne premrhaný potenciál... ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Patru tvůrců sleduji už nějakou dobu a musím říct, že tenhle film se jim fakt povedl. Vypadá skvěle a ty propracované dialogy rybářovi :). ()

Reklama

Reklama