Reklama

Reklama

Výbušná spiknutí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jimmy Jayne (Devon Sawa) je podezřelý z trojnásobné vraždy tří hollywoodských hvězd utopených v bazénu luxusního hotelu. Když ho detektivové Freeman (Bruce Willis) a Vargas (Luke Wilson) pronásledují, Jimmy podniká vlastní vyšetřování, aby našel skutečného viníka. (TommyZR)

Recenze (27)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Baví vás příběhy, kde looser se svědomím dává i dostává rány, kouří jednu za druhou, popíjí whisky a přestože by neměl, tvrdohlavě se do všeho plete a díky tomu jde z průseru do ještě většího průseru? Tahle snaživá reminiscence noirových akčních osmdesátek samozřejmě postrádá hlášky nebo opravdu cool momenty slavných předchůdců, k mému překvapení ale vydrží v ringu déle, než jedno kolo. K.O. díky nablblému scénáři nakonec nevyhnutelně přijít musí, ale je to až v samotném závěru. A po něm si film nečekaně šplhne pro hlavní postavy docela fajn charakterovou scénou. Zkrátka a dobře E.J. Drake překvapil a natočil ve všech ohledech průměrný film, což je v jeho případě extra pochvala. A ano, říkám film, protože Gasoline Alley tak skutečně většinu času vypadá. Jen Willis tradičně nepřekvapil vůbec. Vlastně předvedl ještě méně, než obvykle (když už je na scéně, je to většinou po boku Wilsona, který všechno odkecá sám). Ale obecně vzato nečekaně ok. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Standartní Vyliž poslední doby. Ve světle jeho diagnózy která vyšla na svět by člověk možná měl být shovívavější, ale to není způsob jak obhajovat trestuhodně odfláknutý filmy.15% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po tom ako bol Bruce Willis nominovaný za všetky svoje filmy z roku 2021 na zlaté maliny, prichádza "Gasoline Alley". Film, kde dokopy nemá moc čo na prácu, nemá veľa dialógov a film by sa bez jeho prítomnosti skutočne zaobišiel. Ale nech to znie akokoľvek divne, (ak nepočítam "Glass"), je to asi to najlepšie v čom som ho za posledné roky videl. Má to hlavu a pätu, je to celkom pozerateľné a Devon Sawa s Lukom Wilsonom tu celkom fungujú. Plus aj vedľajšie postavy sú celkom zaujímavé a bol som zvedavý kam to dospeje. Hoci nemôžem povedať, že by sa tam objavili nejaké väčšie prekvapenia. Neviem posúdiť, či sa E.J. Drake vo svojej réžii a písaní scenárov zlepšuje, no je to ešte celkom mladý chalan a možno sa môže vo svojej tvorbe ešte niekam posunúť. Ale je to rozhodne lepší projekt ako bolo "Cosmic Sin". To si povedzme otvorene. Je to síce vysoko priemerný thriller, no po tom, čo Bruce počas minulého roku priniesol je to skutočne osviežujúce. Uznávam. Hodnotenie: C+ ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Přitom mít lepší scénář, tak je to fajn, protože obraz a herci fajn, ale tak je to u každe nové Willisovky holt no. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začiatok ešte ok. Normálne keď tam na miesto činu prišli Bruce Willis s Lukeom Wilsonom, mal som pocit, ako by som sledoval Sedem alebo neviem akú špičkovú detektívku. A tam to skončilo, opraty do rúk potom vzal Devon Sawa s vizážou neumytého automechanika a ten takto rapavý šiel všetko vyriešiť. Zvyšok bol už na smiech s výrazne topornými hereckými prejavmi najmä u ženského osadenstva. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další nezajímavá a extrémně nudná Willisovka. Scenáristická i režijní mizérie s další cca 10 minutovou rolí upadající akční legendy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na teto kosti je vic masa, nez jsem cekal. Nekolik prekvapeni a ve vypraveni celkem hloubka. Mel jsem pocit, ze Willise pribrali jen z reklamnich ucelu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mi neuniklo, že Willis je pár posledních let na střemhlavém kariérním sestupu, hraje většinou v totálních sračkách a navíc i totálně mizerně. Tady ale spíš nehraje nijak, tu jeho nenáročnou pidiroli mohli dát i nějakému bezejmennému ochotníkovi z nějaké americké Horní Dolní, zvládl by ji snadno a určitě i líp. Trapný výkon. Jinak ale film to není vyloženě špatný, jen se autor (rejža i scénárista v jedné osobě) asi nemohl rozhodnout, chce-li točit americkou drsnou školu a la Chandler, gangsterskou hláškovačku a la Tarantino, nebo ležérní konverzačku a la Jarmusch. Gasoline Alley není ani jedno z toho a nesahá ničemu z toho ani po kolena, ale od každého má ždibec a kupodivu se na něj docela dobře kouká, potřebujete-li tedy nějakou nenáročnou ptákovinu na propláchnutí mozku a sežrání večeře. Slabá třetí jde jen a pouze za Sawou, dobrý týpek, od Final Destination nám výrazně zmužněl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

New Willis, same shit. No dobre, dejovo to je taká klasická tuctová epizóda CSI, FBI, KGB, či jak sa tie nekonečné trojpísmenkové kriminálky volajú a vizuálne to skoro pripomína regulérny film. Ale Willisovi sa už nechce ani hovoriť a je tam fakt k hovnu. Teda vlastne nie. Keby tam nehral, tak by o to hovno nikto ani nezakopol, takže asi sa producentom týchto blockbusterov jeho angažmá, hoci aj na pár sekúnd a v totálne dementnom stave, oplatí. Najkvalitnejšie sú na celom filme vegáčové titulky. Za tie jedna hviezda. Ale je to plytvanie dobrým matrošom. 1/10. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidně natočenej film, ve kterým se divák sice nedočká ničeho novýho, ale jinak se mu dostane vcelku ucházející zábavný podívaný. Dewon Sawa podává slušnej výkon a zlej není ani Luke Wilson jako férovej detektiv, co případ vyšetřuje. Co se týče Willise, začínám věřit skazkám o tom, že trpí demecí. V tomhle filmu totiž téměř nemluví a pokud něco řekne, jsou to vždycky jen krátký věty. Složitějšího textu se tu divák od něj nedočká a většinu dialogů odtáhne jeho kolega Wilson. Celkově to ale divácky nijak neruší, takže se dá Gasoline Alley odkoukat bez újmy na zdraví. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

standardní béčko,kterých vznikají desítky.Nejzajímavější je na tom nakonec to,že z minutového Bruce se stal vteřinový a záporný Bruce (což by teroeticky mohl být spoiler,ale kdyby tam Willis nebyl,tak se nic nestane)...30% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Budiž. film, kterej nenudí. Sice akce s pistolema je klasicky dost statická, ale jinak v rámci možností dobrý. Willis tady prakticky jen občas vykoukne, naopak Devon Sawa je chlap s celkem slušným charismatem. 40%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Světe div se od doby remaku Přání Smrti je tohle první film s Brucem, kterému jsem dal 3 hvězdy a dal by se doporučit ostatním sem dal 2 hvězdy a níže (poznámka neviděl jsem všechny ).   Jak píšou na recenzi na kinoboxu Sawa je herec jednoho filmu jeho kariéra začala a skončila prvním Nezvratným osudem od té doby už v ničem dobrém nehrál zde hraje bývalého policajta nyní tatéra co jde do baru tam potká prostitutku a nabídne jí práci pak ji někdo, ale zabije a on je podezřelý   Bruce je zde tak 10 minut  60 procent ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Opět další Bruceova nominace na zlatou malinu v jeho vlastní kategorii. Ale ať nejsem tak přísnej, tentokrát to nebylo úplně špatný jako celek. Hádám, že Bruce byl na place tak dva dny. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Gasoline Alley je slabý film s naprosto tragickým Willisem. Dosud jsem se jeho novým filmům vyhýbal, ale tohle jsem nečekal. On tu neřekne vlastně nic. Jeho repliky mají většinou kolem jednoho, dvou slov. Mimika nula a opravdu jen pár rychlejších pohybů. Hrůza. Táhne to Luke Wilson, který se snaží a docela mu to jde. Devon Sawa byl pro mě docela příjemným překvapením, i když víc než na béčko to nebylo. Případ mohl být i zajímavý, kdyby se tak kurňa alespoň něco dělo a netáhlo se to jak sípající krtek. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ten typ filmu, ktorý ťahajú neznámi herci (Devon Sawa v hlavnej úlohe bol vcelku v pohode a podobne aj charizmatická herečka Star) a kazia tí známi (Lukeovi Wilsonovi úloha nekompetentného a naivného policajta príliš nesadla, no a Bruceov výkon vzhľadom na jeho diagnózu zrejme nemá zmysel riešiť. Celkovo je Gasoline Alley po technickej stránke jedným z lepších posledných Willisových kúskov a dá sa považovať za plne profesionálne akčné béčko- režisér E.J. Drake sa každým filmom mierne zlepšuje (čo však nie je až tak náročné, keď bol váš prvý film totálne amatérsky brak). Obrovská škoda záveru, kedy sa Sawa evidentne snažil ale žiaľ Bruceov stav mu nedovoľoval podať 100% výkon... Na pomedzí 2 a 3*. 45% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je k zahodeniu, ale v tejto forme to má veľa slabých miest. Jednoduché vedenie príbehu, pokus o „mysteriózny“ príbeh je zbytočný. Úvodná blues rock pesnička dá začiatočné tóny. Škoda, že viac takých v ďalších častiach filmu sa už človek nedočká. Osobné hodnotenie: 54% (*) ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dokoukat až do konce, ale chvílemi mi bylo herců až líto. Ty dialogy byly často za trest určitě i pro ně. A bohužel nejtrapnější bylo duo detektivů, kde Bruce Willis už nedokázal vysoukat smysluplnou větu, natož něco zahrát, a tak se to snažil zakrýt "ukecaný" parťák, který ale kecal především bláboly. No, nefungovalo to. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k režisérskému postu jsem podvědomě očekával průšvih jak Brno, E.J. Drake však po těch dvou předešlých hrůzách z roku 2021 (Apex, Kosmický hřích) dokázal vcelku mile překvapil a přijít s normálním snímkem, který se od nich liší hned v několika ohledech. Jako první bych zmínil celkové zpracování. Gasoline Alley je přijatelně natočená akční kriminálka, kamera i střih jsou na snesitelné úrovni, nekoná se žádná přehlídka nepřehledných či třesoucích se záběrů, což vnímám jako nejhlavnější kvalitativní posun. Příběh nepůsobí až tak moc hloupě, je však totálně zabitý otřesným závěrem a celkově hloupým rozuzlením. Devon Sawa svou roli zvládl, jeho postava měla i určité charisma, Luke Wilson mě naopak zas až tak moc nezaujal, Bruce Willis je tradičně odsunut do vedlejší role, kterou by zvládl každý druhý herec. Akčních scén zde zrovna moc není, přestřelky jsou strašné, souboje jsou na tom o poznání lépe. Film má určité náznaky drsné a temné kriminálky, k úspěchu mu však chybí několik základních atributů, jako například promyšlenější příběh, temnější atmosféra nebo lepší dialogy. Jako levnější pokus to však nedopadlo úplně nejhůř, dívat se na to v pohodě dá. 3/10. ()

Reklama

Reklama