Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (602)

Madison 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších a najpôsobivejších romantických filmov, ktorý, aby to nebolo až nehorázne gýčové, kontrastuje s komediálnymi prvkami a mrazivým detektívnym podtónom. Síce je Demi Moore mladučká a pôvabná a Patrik Swayze nadpriemerný, celkom ich predstihol výkon vedľajšej postavy, veštice Whoopi Goldberg, ktorá mi počas filmu niekoľkokrát spôsobila výbuch smiechu:). Veľmi mi imponuje symbolické zobrazenie ľudí, dostávajúcich sa do "neba" a tých zlých, ktorých sprevádzajú maximálne hrôzostrašní démoni. Najkrajšie sú pre mňa však posledné minúty nespadajúce do povrchnosti, ale obsiahnuté nevtieravou sentimentalitou. Žánrová lahôdka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dnes už večná klasika. Film samotný sa mi prekvapivo veľmi páčil a podarilo sa mu skombinovať thriller s romantickou drámou okoreneným štipkou komédie a z tohto zmiešania vznikol naozaj vydarený film. Vydarený snímok režiséra Jerryho Zuckera. Dostala ma úžasná a krásna pieseň, ktorá robí film ešte lepším a romantickejšom než je. Demi Moore je inak nádherná herečka a mrzí ma, že práve v tomto filme jej to veľmi nepristalo. S chlapčenským účesom nevyzerala pôvabne a keby vyzerala ako v Striptíze, alebo Neslušnom návrhu, bolo by to ešte lepšie. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu Bod zlomu, tak je tahle originální "duchařina" asi nejlepší film Patricka Swayzeho. Krom toho film při slabších chvilkách drží fakt výbornej soundtrack a hodně mladá a pěkná Demi Moore. Jedinej takovej kaz na tomhle filmu je trošku moc šaškoidní Whoopi Goldberg, ale jelikož to je i komedie, tak to ani moc nevadí ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od legendární hrnčířské scény s falickou symbolikou (kterou mi už navždy zkazil Frank Drebin) až po Páťovo kýčovité nanebevzetí (chyběl jen červeně svítící prst) se jedná o klasickou romantickou komedii, která se postupem času začne zpronevěřovat své vnitřní logice. Koho ale tohle zajímá, když uslzená Molly zrovna říká to jeho „ditto“... Omlouvám se, ukápla mi slza na mezerník.. No nic, když už se ukázalo, že existuje nebe, musí být i peklo a tím pro mě zůstává výkon Hopkirka Swayzeho. Nemám mu za zlé, že jako duch hází stín a šplouchá vodu z louží, to by nezvládl ani sir Hopkins, ale některé jeho obličejové grimasy působily dojmem, že mu Oda Mae Brownová vrazila do prdele svou věšteckou kouli.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď sa začiatkom sedemdesiatych rokov dostal na televízne obrazovky seriál Randall a Hopkirk, bola z toho udalosť a každý týždeň sme sa tešili na pokračovania. Pri existujúcej konkurencii bola tá radosť úprimná. Keď o 20 rokov neskôr sa dostal na plátna kín Duch, mal som z neho rozpačitý dojem, pretože za každým gestom, za každou scénou a obrazom bol kalkul tvorcov, ktorých cieľom bola maximálna manipulácia diváka. Oduševnený výraz Patricka, permanentne uslzené oči Demi a pekne spievajúci Righteous Brothers, to je kombinácia, ktorá nezlyháva.Iná situácia je po opakovanom sledovaní. Pôvodné pocity sú preč a divák vidí kulisy, ktoré mali predstavovať realitu. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (59)

  • V scéne, keď duch z metra (Vincent Schiavelli) učí Sama (Patrick Swayze) ako hýbať vecami, ten rozbije automat na cigarety a vidíme vypadnúť 5-7 krabičiek cigariet. V ďalšej scéne ich však možno vidieť celú hromadu, pričom sme nevideli ani nepočuli padať žiadne ďalšie. (martin1m2)
  • Jerry Zucker obsazoval svou matku, Charlotte Zucker, do všech filmů. Tady hraje úřednici v bance. (Bauer)
  • Keď v banke Oda Mae (Whoopi Goldberg) uzatvára bankový účet a vypýta si nový papierik, keďže na prvý sa zle podpísala, tento druhý papierik je žltej farby. Keď ho však vracia naspäť, papierik je biely. (martin1m2)

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama