Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Taky nemám ráda Swayzeho, ale v tomhle filmu jsem ochotná ho překousnout. Navíc ho naprosto vyváží fantastická Whoopi. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Efekty již vypadají trochu ošuntěle, ale emotivní náboj přetrvává. Z ústřední herecké trojce mi není sympatický nikdo, leč díky prvním dvěma má film nádhernou (ano, ve správném duševním rozpoložení nádhernou) a sexy scénu s hlínou a díky třetí je to občas fajn hlína. 80% Zajímavé komentáře: sud, oLí, J.o.h.n.ny ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to až kýčovitý doják, který nehorázným způsobem hraje na divákovy city. Ale mě naprosto dostal a z kina jsem odcházel se staženým hrdlem a málem i se slzama v očích. Já, kterého nedojme skoro nic. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdo sledoval v televizi Hříšný tanec, já jsem si na památku Patricka Swayzeho pustil tento film. A ačkoliv jsem ho neviděl, rozhodně se mi zalíbil. I když ne natolik jako většině zdejším uživatelům. Nic to ale neznamená. Důležité je totiž to, že Patrick Swayze byl a vždycky bude správňákem, na kterého se bude vzpomínat. Už jenom to, že svojí smrt přežil o dva roky je úctyhodný výkon, kdy během toho ještě zvládnul natáčet. To se prostě jen tak nevidí a rozhodně věřím, že právě na něj já nikdy nezapomenu. Mnohými jako tanečníka z Hříšného tance, pro mě je hlavně duchem, který pomáhá světu, až se dostane do nebe, kam Patrick patří a věřím, že přesně tam právě teď je a učí boha tančit ten jeho skutečný a jedinečný..hříšný tanec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh v duchařském obleku. Krásná Demi Moore a pro ženy jistě přitažlivý Patrick Swayze. Ujetá Whoopi Goldberg tomu celému přidává lehčí vtipnější rovinu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Bruce Joel Rubin .. Perfektně vymyšlené, napsané, žánrově pomíchané a výborně zahrané. Jeden z nejlepších romanticko-komediálních dramatů - z devadesátých let rozhodně. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nezabudnutelna Whoopi, Patrick, Demi... A vobec, cely film je jednym z tych, ktore mozete pozerat stale dookola a stale si prajete, aby pohol tou mincou, aby Sam nemusel zomriet, aby Molly tolko neplakala a aby neverila tomu hnusnemu Carlovi. Krasny film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková romantická limonáda... Ve své době velký kult, ale i dnes to nějaké emoce vybuzuje... Lepší bakelitový průměr... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Tenkrát v tom roce 1990 to byl neskutečnej trhák…. Na začátku je romantika. Pak tragédie. Zase romantika, špetka humoru, napětí, opět romantika, napětí, akce. A zase romantika. Co by se tomu dalo vytknout? DVD má otřesnej!! zvuk a dabing (jsou filmy, který si z nostalgie pustím česky  ). Humor je tehdy, když je na scéně W.Goldberg, jenž hraje ,,tu svoji cáklou ženskou“. To ji jde nejlíp. Takže s odstupem času dávám z nostalgie ****. Dnes bych dal tak 3. A vo tom to je. Všichni zlý patří do pekla! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::: Ach ! Nádherný film ! Jak já na konci vždycky brečím ! Demi Moore je nádherná a Patrick Swazye to zahrál na výbornou ! I po letech má tento film veliké kouzlo a v mém srdci bude mít místečko už navždy ! :::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Maurice Jarre: 1. Unchained Melody ,2. Ghost ,3. Sam ,4. Ditto ,5. Carl ,6. Molly ,7. Unchained Melody [Orchestral] ,8. End Credits ,9. Fire Escape [*] ,10. Oda Mae & Carl [*] , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Romanticko-mysteriózny trhák Duch zachytil Moore a Swayzeho na vrchole síl. Patricka neoslabeného smrteľnou chorobou a schopného urobiť si zo seba srandu a Demi ako peknú, šikovnú a mladú babu, od ktorej sa nechce nič viac, než si občas poplakať a väčšinu času ukazovať pôvaby tela. Výsledkom bol megahit. Právom, ale i tak prekvapí, že pri trápnom rozpočte 22 miliónov sa celosvetová tržba vyšplhala až na šialených, úchvatných 290 (!). Duch okrem hereckej chémie ponúkol originálny scenár, Jarreho hypnotickú hudbu, poetickú kameru, hororový nápad s tieňmi, oscarovú veselú Whoopi Goldberg a prízrak z metra (ktorý dokáže rozdávať fyzické rany). Geniálna pieseň Unchained Melody tomu dodáva niečo nezameniteľné a nezabudnuteľné a poteší tiež v rámci možností realistický koniec. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nadhernej romantickej film. Hlavni plus je, ze romanticky sceny jsou fakt paradni, ale kdyz prijde na ducharsky sceny, tak ty jsou zvladnuty jak trikove, tak to, co ma bejt napinavy skutecne je a zaroven i fungujou vtipy, ktery sem vnasi hlavne Whoopi, ale oskara bych ji za to nedal. Jinak Moore i Swayze se prekonavaj a podavaj na svy pomery fantasticky vykony a jeste musim zminit ducharskyho vaguse Schiavelliho. Celkove fakt nadherne natocenej film, jen skoda tech par hluchejch mist. Slabsich 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Švejžužáka (Swayzeho). Nemám rád Demi Mooreovou. Ale rozhodně mám rád tenhle film. A Whoopi Goldbergová dostala právem Oscara za svou spiritistku. Nikdy nehrála lépe. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Úžasně emotivní romantika dvojice Moore - Swayze skloubená s báječným komediálním humorem v podání Whoopi Goldberg v roli spiritistické poradkyně Ody Mae. To podvodné vyvolávání duchů u Ody Mae a do toho kecající Sam. Krásně komediální scény Ody a Sama v bance a pak kouzelné předávání šeku jeptiškám. S pomocí Sama vznášející se mince u dveří a pak klouzající do ruky slzící Molly. Ten nápad s objímáním Molly Samem prostřednictvím těla Ody Mae. Duchové temnot s černými, ale silnými ručičkami. A nádherná ústřední melodie se skvělými smyčcemi od slavného filmového skladatele Maurice Jarreho, otce populárního Jeana-Michella Jarreho. Možná sladká limonáda, ale ty bublinky humoru a hudby ji činí velmi osvěžující. Trailer: http://www.sms.cz/film/duch/ukazka ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sam říká, že máte na sobě tričko, který polil margaritou, a náušnice, co vám dal k Vánocům." Mám postavenou dokonalou obranu proti dojákům a odmítám ronit kroupy dojetím, ale v tomto případě to byl nelehkej boj, neboť se mě Duch pokoušel ždímat poměrně vytrvale. Vydržel jsem a odnesl jsem si důležitý poznatky do života - tedy že k romantice patří hrnčířskej kruh, že i falešný médium může pravý a že občas proběhnuvší duch z metra může bavit lépe než ti, kteří plátno takřka neopouštějí. Tedy s čestnou výjimkou "dobrovolnýho" předání peněz jeptiškám, protože to je scéna, pro kterou stojí za to žít, umřít a pak kopat do plechovky jako správnej duch. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Když už tak minimálně za Unchained Melody a scénu s hrnčířským kruhem. Romantická limonáda jako řemen, které jsem schopen odpustit téměř cokoliv. ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama