Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Další potvrzení mého podezření, že Whoopi Goldberg umí spolehlivě pokazit jakýkoliv film. Nedokoukáno. Nešlo to. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nevyzpytatelné jsou v Gothamu cesty z divadla... ale jo, tady jde samozřejmě o New York, což se nakonec nevylučuje. Navíc takovou tu správně špinavou atmosféru má ve svých nejlepších scénách i Duch. Čímž samozřejmě nemyslím romanticky pěkně natočenou hlínu, ale právě to, co ji perfektně vyvažuje, mix z mého pohledu zajímavějších žánrů. Částečně je to samozřejmě komedie, taktéž krimi a v některých scénách snad až lehký horor. To třeba když odchází "ti zlý", nebo metro... Tam k až překvapivě parádně padnoucí psycho atmosféře stačí přítomnost Vincenta Schiavelliho, dle mého názoru toho nejlepšího z herců. Zasloužil by si větší prostor, ale to už by samozřejmě bylo na jiný žánr, jiný film. Takto za to stojí jak souboj v metru, tak první "poltergeist" krůčky Sama. 75% ()

Jacek 

všechny recenze uživatele

Děsivá selanka... krystalický slzopud se slabým dějem, ale silnými braněmi emotivního ničení. Ale svého druhu klasika. Proto budu shovívavý. ()

kecinzer 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co bych měl k tomuto skvostnému dojáku napsat. Uchvátil mě především příběh a občas humor. Viděl jsem ho několikrát a klidně bych se podíval znovu. ()

alenka 

všechny recenze uživatele

nakaza mamincinou laskou patrickem swayzem me teda nedostala, ale duch je krasne dojemny. nejsem si uplne jista, ale tipla bych, ze sem si o trochu pobrecela. a vyjimecne mi sedla i whoopi goldberg v roli prdle vestkyne. hrisny tanec to neni, ale snesu se na ducha podivat i vickrat. ()

Elgin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najoblubenejsich filmov mojej tinedzerskej mladosti. Film so stipkou duchovna sa Vam vryva pod kozu a par Schwayze vs Moore bol vybrany nahodne dokonale. Dalsou neprehladnutelnou postavou je Oda Mae, kde Woopi dokonca obdrzala zlatu sosku za tuto rolu. Pribeh je kompaktny a drzi cely pohromade, pretkany pocitmi a nanaplnenou laskou. Takto nejak si predstavujem romanticky film kde nechyba mystika, humor, napetia a ani akcia. Zasluzene plny pocet a pre mna klasika romantickeho zanru. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Demi Moore je pro romantický film něco jako máslo pro chleba - samotný tolik nechutná. A není tady sama, doplňují jí další herci v životních formách. K tomu přidejme originální námět a je z toho téměř dokonalý film. Téměř jen proto, že ten chleba je místy až moc přeslazený. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý romantický film, který ale po druhém shlédnutí začne nudit. Neobvyklý příběh, slušné herecké výkony Patricka Swayzeho, Demi Moore a hlavně Whoopi Goldberg, která z důvodů mě neznámích dostala dokonce i oskara. Je to na druhé straně i ale zbytečný doják, který se bohužel místo na linii pátrání vraha soustřeďuje možná až příliš na tu milostnou. Dávám 70%, ale u hvězdiček zaokrouhluji dolů. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Snad jediná role Patricka Swayzeho, která stojí za to. Ve slavnějším Hříšném tanci je jen několik bezva tanečních scén, jinak je to nesnesitelné!! Whoopi zde samozřejmě skvělá!! ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr.. Ničím nezaujme, ničím se neuchytí v paměti.. Po pár dnech si nevzpomenete na název a za pár týdnů ani nevíte, že jste ten film viděli... ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem smutnou romantickou slaďárnu, jak jsem si jí pamatoval z dětství.Dočkal jsem se místy hodně vtipnýho fantasy thrilleru s perfektním scénářem.Swayze byl frajer.Škoda že už jen byl. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Teď budu prozměnu trošku vyměklej, protože tenhle film je vážně krásnej. Hraje na city přesně tam kde má, nápad je absolutně jednoduchej, ale fakt účinej a celá ta atmosféra je hrozně pěkná. Láska je silný téma a tahle překážka mezi nebem a zemí ji dělá ještě silnější. Skělej konec ponechává otázky do budoucna. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Já na romantické filmy nikdy moc nebyl (ale až mi bude tolik, co Golfistovi, tak možná nebudu koukat na nic jiného). Každopádně tohle fakt můžu. K té klasické romantice je tady přidána i trocha té duchařiny a má oblíbená triptérka Demi Moore.Patrick Swayze je prostě Patrick Swayze se vším, co na něm dámy milují a chlapi tak nesnáší. A Whoopi Goldberg mě tu překvapivě ani moc ne*ere. Duch je bijáček ideální k tomu, pustit si ho s přítelkyní za vlahého deštivého večera. Poté ji otřít slzy. A skočit na to... 75% ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se člověk směje, chvílemi má slzy v očích... Duch je zkrátka film, který se hodí pro každou příležitost a člověk jej může vidět třeba po páté a stále musí oceňovat jeho originalitu, skromnost a dojemnost. ()

Candida 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to americký slaďák, to není nejhorší...rozhodně má tento film (na rozdíl od mnoha jiných) originální zápletku... ano, jak napsal Reiniš = laskavý kýč. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasika s P. Swayzem. Z tohoto žánru mám ale určitě radši jiné filmy, tohle je pro mě takový průměr. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Výborný film, jež za velký úspěch v Česku vděčí hlavně brilantnímu dabingu. (Oda Mae forever :D) Byl to jeden z prvních filmů, co jsme doma měli na VHS natočený z televize, a proto jsem ho viděla už mockrát. Vždycky mě bavil, ať mi bylo 5 nebo 20. Což také velice oceňuju, protože spoustu spojitostí pochopí člověk až dýl. I když čerti mě celkem děsili. ()

Gerrard8 

všechny recenze uživatele

Proste ma to nejak nechytilo. Všetci naokolo plakali a ja vôbec... Nedostal som sa do toho proste ... A to ja si rád poplačem pri filmoch :) ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama