Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Filmík,který zanechá hodně silný dojem a i tvrdším náturám zvlhnou oči.Koukatel má skoro zoufalý pocit ve kterém si přejei,aby taky jednou odešel do světla.Třeby to tak skutečně funguje-já se tomu alespoň snažím věřit.Škoda jen,že Patrick do tohoto světla odešel tak brzy. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšencem romantických filmů, byť, v případě filmu Duch, křížených s detektivkou a komedii. Nejsem rozhodně příznivec Patricka Swayzeho a Demi Moore. Ale v tomto případě vše padá a ty emoce v tomhle filmu zkrátka jsou. A tak mě příběh Sama a Molly znovu dojme a znovu se těm emocím neubráním. Zasloužených 5*. ()

adakraj 

všechny recenze uživatele

Krásný film v hlavní roli velmi dobrého herce Patrick Swayzeho. Určitě rád se na tento film kouknu každý rok, když ho opakují v televizi. Velice zajímavý romantický děj a zvrat v osudu. ()

Hermione02 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný film, který krásně ukazuje výbornou spolupráci mezi třemi hlavními protagonisty. Whoopi Goldberg a její hlášky jsou nezapomenutelné: "Musím jít do druhého patra kvůli mému transfouznímu příkazu." ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Velice chytlavý mystický krimi film, kde hlavní čtveřice (Patrick Swayze, Demi Moore, Tony Goldwyn, Whoopi Goldberg) exceluje a jejich role perfektně doplňují jedna druhou tak, že vás film nepustí až do konce. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Toto proste patrí k mojej klasike, navyše tu hral Patrick Swayze, pre ktorého som mala celú svoju pubertu veľkú slabosť :) ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Ak máte rande s mladou jehovistkou, toto je film, ktorý hľadáte! Príbeh bol jednoduchý a fungujúci, hercom role sedeli, ale všetky scény trvali tak o polovicu dlhšie, než bolo nutné. Ku koncu som už hercom napovedával repliky. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorý však už poznám naspamäť. Samozrejme, vždy je pekné pozrieť si ho (hlavne s niekym, koho mám rád), ale už tomu chýba ten prvotný zážitok. Patrick je však vo filme stále taký istý a jeho túžba a láska k Molly je nesmrteľná. A taktiež je to aj z jej strany a Demi Moore to zahrala bravúrne. Efekty mi stále prídu dosť strašidelné aj keď ich kvalita nie je vysoká (ale vo filme nejde o to ani omylom). Krásny príbeh o lásky, ktorý vás prinúti minimálne prižmúriť oči, aby ste nezaplakali. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Kultový romantický film, ktorý má výborný a originálny dej, ktorému nechýba napätie, romantika a takisto aj vtip. Pre mňa jeden z najväčších hitov tohto žánru. Krásna hudba, výborný herci. Patrick Swayze mi len utvrdil v tomto filme, že to bol pán herec. Vyzdvihnem aj skvelý slovenský dabing. Snáď jedinú vec čo by som filmu vyčítal je trochu dlhšia stopáž. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Takovy pekny film, u ktereho Frau Joelly vzdy breci a macka ruku Klenotovi a rika "Nikdy nesmis zemrit, procez nikdy nikam nebudes chodit, aby se ti neco nestalo. A kolegum napis email at vynaleznou prasek na nesmrtelnost a pak budeme oba stastne lezet ruku v ruce na kanaptku uplne navzdy!" Tak. ()

LanaDelRey 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný a krásný romantický film. Patrick Swayze tu dokonale zvládnul svou roli, stejně jako legrační Whoopi Goldberg. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt velmi milé překvapení!!! Proč? Je to jednoduché, byla tam i romantika i sranda i to bylo napínavé i dramatickothrillerovské, co víc??? No, to chvílema fakt nevíme, protože tohle velice známé dílo je kolikrát velmi nedoceněno a ti lidé, kteří to nedocenili, tak by se měli nad sebou zamyslet (už jsme to psali u Titanicu), ale to nevadí, protože u tohohle filmu je potřeba to napsat znovu. Whoopi Goldberg nás úplně dostala a "Jsem Jindřich 8." TAKTÉŽ, však vy víte. Hloubka i vtipnost i napínavost z tohoto filmu udělala jednu z nejlepších romantik všech dob. A konečně se u nás vyšvihl i Patrick Swayze a to samé Demi Moore. Ke konci není co dodávat, však ho všichni znají Fakt krása!!!!!! 85% ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

"Já jsem Jindřich osmý! Osmý! Už osmý!!!" Chvílema mě z toho přesládlýho tentononc pálila žáha až ke krku, ale jinak - to se musí nechat - se jedná o nejlepší film Patricka Swayzeho, Demi Moorové a Whoopi Goldbergové. V ničem jiném tak dobří nejsou. Takže za "svaté" trio dávám 4*. :-) ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zase po mnoha letech zavzpomínal, jaká tohle byla tenkrát bomba. Můžu říct, ze pořád je to dost slušný a to i hlavně kvůli několika emočně hodně silným scénám a plačící Demi, diky nimž jsem, stejně jako tenkrát, taktéž já opět slzu uronil :-). 84%. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik, kterou netřeba komentovat. Patrick Swayze a Demi Moore vytvořili pěkný pár a o to více se Vám dostanou pod kůži. Whoopi Goldberg obstarává srandu a Tony Goldwyn... nebudu už dál prozrazovat, kdyby to náhodou ještě někdo neviděl :-) Hudba je nádherná! ()

paranormal85 

všechny recenze uživatele

Spojením nadpřirozena z říše mrtvých s nevtíravým americkým humorem v podání hlavních představitelů dělá z tohoto filmu jednu z nejlepších komedií začátku devadesátých let, A musím uznat, že mně Patrick Swayze přesvědčil po předchozí roli tanečníka v Hříšném tanci o tom, že do svých postav vkládá celou svou duši. A i když se speciální efekty můžou v dnešní době zdát k smíchu, tak na tu dobu byly přesvědčivé a proto se jedná o jeden z nejpůsobivějších filmů s duchařskou tématikou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není mnoho legendárních romantických komedií, který jsou zároveň fantasy filmem s jistým vážným přesahem. Duch je v mnoha ohledech naprosto legendární a výjimečný film. Jen kolik scén je slavných, hlášek, Whoopi Goldberg aj. Snímek je zajímavý i tím, že se zkrátka nejedná čistě jen o romantiku. A samozřejmě nelze zapomenout ani na hudbu, která je též s tímto filmem navždy spojená. Zvláštní je, že Jerry Zucker dělal před duchem třeba scénář k Bláznivé střele, hodně neobvyklou filmografii má za sebou. Dále pak spojení Patrickas Swayzeho a Demi Moore fungovalo báječně a Duch tak po zásluze patří k filmům, které si i já vždy rád pustím, přestože jinak moc příznivcem pohádek pro dospělé nejsem. ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama