Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Duch díky svému zjednodušenému a naivnímu pohledu na smrt a život po životě získává prostor, aby rozehrál pořádnou humorně romantickou hru. A Zuckerovi se daří z téhle houbičky vymačkat maximum možného. Použije samozřejmě v tom dobrém slova smyslu dojáckou skladbu Unchained Melody, vypomůže si neřízenou střelou Whoopi, jejíž xicht se neomrzí. A nabídne parádní roli pro Schiavelliho. Docela se nedivím brečícím čtyřicátnicím. Ale já osobně bych tuhle látku posunul ještě hlouběji. Přece jenom mám dojem, že posláním filmu je zvlhčit kapesníky, nic víc. Ale zase není kýč jako kýč, že jo? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Swayze herecky zaválel a rozhodně se jedná o jednu z jeho nejsilnějších rolí. Krok s ním držela především Whoopi Goldberg a Demi Moore byla snesitelná. Scenáristicky a režijně je to velmi vyvážené dílo. Kvalita triků nebyla příliš valná. To však filmu na kvalitě nijak výrazně neubírá. Povedená romantická komedie se smutným koncem balancujícím na hranici kýče. 80% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se pořád navážím do Hale Berry, ale musím připomenout, že první černoškou, která získala Oscara, byla právě Whoopi Goldberg za Ducha. Ale asi neměla tak dobrýho agenta, aby to prodal takovým způsobem, jaký jsme viděli v případě její kolegyně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Duch je jeden z najlepšie fungujúcich romatických filmov. Je to aj komédia, ale tieto dve zložky filmu tu sú ako keby oddelené, takže sa film nedá nazvať romantickou komédiou. Humor nepramení zo špičkovania medzi zaľúbencami, ale iba z vedľajšej postavy. Je to snáď jediný prípad v romantickom žánri, kde môžem toto napísať. No a navyše je to aj svojim spôsobom horor. Tento mix prekvapivo skvele funguje a na konci ste dojatí, spotení hrôzou a zaručene ste sa aj pobavili. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja romantické filmy teda fakt nemusím, ale tak už trikrát som to videla asi tak do polky a tak som si povedala, že by som to už raz mohla dopozerať.... nejak moc ohúrená som z toho nebola, dojemné to bolo to uznávam... a tak dávam lepšie 3...EDIT: Rozmyslela som si to a po dlhšej úvahe dávam 4*... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Brutálna presladená romantika a citový žmýkač, ale musím uznať, že svoje kúzlo má aj u ľudí, ktorí na duchov neveria. Ku celkovým pocitom u mňa na váhe pridal navyše fakt, že film som videl uvedený v tv ako spomienku na Patricka, deň po jeho smrti. Neviem, ako je možné, že som ho doteraz nevidel, ale ako pocta jednému hercovi je to viac ako výstižné. R.I.P. Mr. Swayze. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film s příliš překombinovaným dějem, který se snaží fungovat na poli několika žánrů. Swayze a Moore mi k sobě až tolik nejdou, viz Hříšný tanec. Samotná Whoopi Goldberg mi tady nevadí, jako spíše její postava, která film posouvá někam, kde to pro mě už moc nefunguje. Až se zdá, že Unchainted melody by si zasloužila vyváženější film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď sa začiatkom sedemdesiatych rokov dostal na televízne obrazovky seriál Randall a Hopkirk, bola z toho udalosť a každý týždeň sme sa tešili na pokračovania. Pri existujúcej konkurencii bola tá radosť úprimná. Keď o 20 rokov neskôr sa dostal na plátna kín Duch, mal som z neho rozpačitý dojem, pretože za každým gestom, za každou scénou a obrazom bol kalkul tvorcov, ktorých cieľom bola maximálna manipulácia diváka. Oduševnený výraz Patricka, permanentne uslzené oči Demi a pekne spievajúci Righteous Brothers, to je kombinácia, ktorá nezlyháva.Iná situácia je po opakovanom sledovaní. Pôvodné pocity sú preč a divák vidí kulisy, ktoré mali predstavovať realitu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Romantická duchařina, odlehčená postavou afektovaného média. Nezapomenutelná klasika, která ani po letech neztratila svou sílu ani kouzlo (u scény s mincí jsem měl slzy v očích i dnes). Téměř bezchybný scénář, spousta nezapomenutelných scén, které stále fungují (ty romantické, ty duchařkské i ty napínavé), slušné herecké party, nádherný hudební motiv a efekty, které slouží příběhu (a nikoli naopak, jak je dnes běžnější). Demi tehdy ještě navíc měla svou jemnou křehkou krásu, Swayze zahrál tak přesvědčivě, že se pro mě stal duchem mnohem dřív se jím skutečně stal a Goldbergová mi každou scénou připomínala, proč ji vlastně nemám rád, i když k roli Ody Mae to sedlo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě nanicovatá romance s lehkým thrillerovým pelem, která se z nějakého důvodu (že Swayze umřel?) stala téměř kultovním filmem.  Whoopi Goldberg dodává do jinak vcelku unylého příběhu šmrnc a život a řemeslně samozřejmě zdařilé, herci ve svých rolích přesní, zejména Demi Moore a její slzičky byly oplavdu loztomilé. Příjemný film na nedělní odpoledne, ale v těchhle vodách si tedy vždy raději zatančím s Pretty Woman. ()

zahadna 

všechny recenze uživatele

Film Duch sa stal komerčne najúspešnejším filmom v roku 1990 a Whoopi Goldbergová dostala Oscara za najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe...ozaj pekný film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Romantický úvod a obstojný humor nechudne zlikviduje akcia a brutálne ničenie duchov... Film s nálepkou "komerčná romantika"... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat ale opravdu se jedná o přeslazený kýč. Swayzeho upřímě nesnáším a Demi Moore to zde vůbec nesluší takže z herců bych vyzdvihl jen slušnou Whoopi Goldberg, která sice nepředvádí nijak vyjímečný výkon a ocenění Oskarem mi přijde trochu přehnané, ale i tak zde nad všemi herci výrazně vyčnívá. Film samotný se mi ale překvapivě velice líbil a povedlo se mu zkombinovat thriller s romantickým dramatem okořeněným špetkou komedie a z tohoto mišmašu vznikla opravdu povedená podívaná. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Krásný filmeček, který je dodnes pro moji mamku tím nejromantičtejšíma nejkrásnějším, co v životě viděla. Nebo to alespoň tvrdí. Já osobně bych to neviděl tak slavně, ale svoje kouzlo to nepochybně má. Ke všemu je mi velice sympatické herecké trio: Swayze, Demi Moore a Whoopi Goldberg. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Vytvoří-li si scénarista vlastní imaginární svět s jistými pravidly, logikou a zákonitostmi, tak se nemůže v půlce filmu rozhodnout, že si začne hrát na boha a pravidla svého světa začne porušovat. ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama