Reklama

Reklama

Zone 414

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Děj se odehrává v blízké budoucnosti. Soukromý detektiv David Carmichael (Guy Pearce) je najat excentrickým podnikatelem Marlonem Veidtem (Travis Fimmel), aby vypátral jeho zmizelou dceru. David se spojí s Jane (Matilda Anna Ingrid Lutz), vysoce vyspělou umělou inteligencí, aby záhadu vyřešil. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je náhodou solidní béčko, které navíc má tak hutnou atmosféru, že s ní hravě strká do kapsy kdejaká sci-fi áčka. Směšné nebo stupidní mi to osobně nepřišlo, snad jediné, co to tahá nějak dolů, je výkon Nedá Dennehyho, který sice má na svoji roli správný vzhled, ale zahrát se mu ji moc nepovedlo, ale jinak je to i solidně vedené a nebál bych se říct, že až bravurně natočené. V rámci možností tvůrců si myslím, že i vizuálně z toho vytěžili maximum a také samotná zápletka je dostatečně napínavá, zajímavá a postavy v ní mají určitě charisma a nepřehnanou šablonovitost, takže jsem o ně a jejich počínání měl upřímný zájem. Jako sorry, ale tohle je solidní sci-fi a popravdě moc nechápu, co od toho někteří vlastně čekali. Jakési pokračování toho zde často opakovaného Blade Runnera? Když on bombastický vizuál není všechno a nějakou myšlenku to má, i když podobnou a dost zjednodušenou. Ale u béčka mi tohle stačí a obecně vlastně taky, když si to nehraje na bůhvíco - vůbec, já jsem u jakéhokoli filmů rád, když z něj vypadne něco adekvátního tomu, jak se snaží tvářit. A to tady bylo a fungovalo to i jako poctivá sci-fi a v tomhle případě nemůžu být nespokojený. Není to úplně dokonalé (třeba nechápu, když celou dobu jezdí po Zóně 414 taxíkem, tak proč do toho aspoň trochu není nějak zapojený ten taxikář, protože ten film se tváří, jako by ani neexistoval), ale má čtyři hvězdy to vidím určitě. 4* ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Srovnávat tohle s Blade Runnerem může leda tak někdo kdo Blade Runnera neviděl ani oknem vesmírný družice. Naprosto ubíjející hrůza, tváří se to rádoby drsně ale je to spíš k smíchu. Pár fialovomodrejch lamp v dešti cyberpunk atmosféru nedělá. Na víc bohužel rozpočet zřejmě nezbyl. A ty povrchní pseudointelektuální dialogy jako by vypadly z posledního Vetřelce, už jsem jen čekal kdy tam nakráčí Michael Fassbender a začne hulit flétnu. ()

Reklama

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak hrozné to úplně nebylo, ale do Blade Runnera to má daleko. Jak už tady někteří prohlásili - ponuré místo neonového města nemusí vždy stačit. K tomu, aby dílo mělo hloubku, na to je potřeba kvalitní scénář. Zde došlo k jistému "odfláknutí" a proto celkový dojem je docela průměrný. V podstatě jakákoliv běžná kriminálka, akorát místo lesa je tady město robotů (aby to bylo sci-fi). Takže jediné výrazné plus snad vidím v tom, že TAM snad nebyl ani jediný černoch :-D ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dámy a pánové totálně podhodnocenej klenot. Skvělý béčko, takovej Blade runner s 10% rozpočtem, ale přesto s těma 10% dostanete parádní atmosféru a jakejsi hybrid Detroit becomes human a Blade runnera o androidech s lidskou duší. Zároveň i film o úchylech, kteří dostávaj na androidech možnost zrealizovat svoje zvrhlé choutky, vstup do zóny pro vybrané super perverzní boháče. Cítil jsem v tom i paralelu na jeden nechvalně proslulý ostrov. Guy hraje skvěle a Ragnar zde ukazuje svůj hereckej um jako nikde jinde, tvůrce androidího cirkusu, kterej za každou cenu chce udržet svou show v chodu a sebe pasoval do role Boha. Někteří by si mohli myslet, že přehrává, ale byl to evidentně cíl sehrát roli tvůrce jako něco na pomezí mezi géniem a šílencem. 8/10, potěší zejména hráče Detroitu. Mimochodem hlavní představitelka tady je hezčí než Rachel :-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že jsem na vlastní pěst pátral po nějakých nových scífkách, nikdy bych se o tomhle skvělém bijáku nedozvěděl. A je mi teď na blití z toho, jaká nepřeberná kvanta všelijakých komerčních středoproudových filmosraček zasírají webové stránky a mediální prostor, zatímco podobně kvalitní nízkorozpočtové skvosty zůstávají mimo hranice všeobecného zájmu. Ale možná je to tak dobře, protože vox populi, vox bovum, a já většinovým vkusem pohrdám. Zone 414 je z mého úhlu pohledu prvotřídním křížencem plagiátu Blade Runnera a detektivek americké drsné školy, moc moc potěšil můj béčkofilní vkus, na svou filmovou cenovou skupinu má výborný příběh i atmošku, skvělé herce, perfektní vizuál, a vůbec oplývá nadprůměrně dobrou filmařinou. A přináší též definitivní odpověď na slavnou Dickovu otázku "Do androids dream of electric sheeps?", v přeneseném smyslu "Mohou mít androidi něco jako duši?". V tomhle filmu aspoň ano, a to se mi líbí, zvlášť když se jedná o pěkné androidky. +90%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama