Reklama

Reklama

Zone 414

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Děj se odehrává v blízké budoucnosti. Soukromý detektiv David Carmichael (Guy Pearce) je najat excentrickým podnikatelem Marlonem Veidtem (Travis Fimmel), aby vypátral jeho zmizelou dceru. David se spojí s Jane (Matilda Anna Ingrid Lutz), vysoce vyspělou umělou inteligencí, aby záhadu vyřešil. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že jsem na vlastní pěst pátral po nějakých nových scífkách, nikdy bych se o tomhle skvělém bijáku nedozvěděl. A je mi teď na blití z toho, jaká nepřeberná kvanta všelijakých komerčních středoproudových filmosraček zasírají webové stránky a mediální prostor, zatímco podobně kvalitní nízkorozpočtové skvosty zůstávají mimo hranice všeobecného zájmu. Ale možná je to tak dobře, protože vox populi, vox bovum, a já většinovým vkusem pohrdám. Zone 414 je z mého úhlu pohledu prvotřídním křížencem plagiátu Blade Runnera a detektivek americké drsné školy, moc moc potěšil můj béčkofilní vkus, na svou filmovou cenovou skupinu má výborný příběh i atmošku, skvělé herce, perfektní vizuál, a vůbec oplývá nadprůměrně dobrou filmařinou. A přináší též definitivní odpověď na slavnou Dickovu otázku "Do androids dream of electric sheeps?", v přeneseném smyslu "Mohou mít androidi něco jako duši?". V tomhle filmu aspoň ano, a to se mi líbí, zvlášť když se jedná o pěkné androidky. +90%. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku mi bylo divný, že jí borec střelí do kokpitu a pak ji decentně vyoperuje HD,budiž...no a pak se na scéně objeví Ragnar byť namaskovanej jak pomeranč ... a to zásadně probudilo mou zvědavost (po herecké stránce)....ale srovnávat to s BR? jako zaparkovat Rapida vedle Chirona ..(uvidíme co Baird předvede v One Way) 55% ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický low budget klon Blade Runner 2049 (hlavne dejovej línie s Joi) a Detroit: Become human. Za málo peňazí, z ktorých väčšina asi išla Pearcovi to celkom slušne triafa tú bladerunnerovskú atmosféru a vibe, Pearce je viac než slušný, Matilda Lutz pekná, bohužiaľ vo výsledku sa dejovo z tohto základu neuvarí nič zaujímavé. A Travis Fimmel to s tou snahou o excentrického miliardára trochu prepískol. Nedávny Upgrade na to išiel za ešte menej peňazí o poznanie šikovnejšie. Ale sympatický pokus. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Srovnávat tohle s Blade Runnerem může leda tak někdo kdo Blade Runnera neviděl ani oknem vesmírný družice. Naprosto ubíjející hrůza, tváří se to rádoby drsně ale je to spíš k smíchu. Pár fialovomodrejch lamp v dešti cyberpunk atmosféru nedělá. Na víc bohužel rozpočet zřejmě nezbyl. A ty povrchní pseudointelektuální dialogy jako by vypadly z posledního Vetřelce, už jsem jen čekal kdy tam nakráčí Michael Fassbender a začne hulit flétnu. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak hrozné to úplně nebylo, ale do Blade Runnera to má daleko. Jak už tady někteří prohlásili - ponuré místo neonového města nemusí vždy stačit. K tomu, aby dílo mělo hloubku, na to je potřeba kvalitní scénář. Zde došlo k jistému "odfláknutí" a proto celkový dojem je docela průměrný. V podstatě jakákoliv běžná kriminálka, akorát místo lesa je tady město robotů (aby to bylo sci-fi). Takže jediné výrazné plus snad vidím v tom, že TAM snad nebyl ani jediný černoch :-D ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama