Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie o tom, co všechno je člověk schopen udělat pro peníze. Složení "závodníků" je výborné - židovská rodina, střelení bratři, matka, která se má poprvé setkat se svou dcerou, narkoleptický muž , rozhodčí, co zvoral zápas, upjatý obchodník a pilotka. John Cleese jako milionář co neví jak by se už zabavil, tak pořádá bláznivé sázky, kde si můžete vsadit na svého "koně". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Rat Race - Baha Men ,2. You Sexy Thing - Hot Chocolate ,3. Happy - Colony ,4. Chain of Fools - Aretha Franklin ,5. Who Let the Dogs Out - Baha Men ,6. I Do - Better Than Ezra ,7. I Can't Help Myself (Sugar Pie, Honeybunch) - The Four Tops ,8. All Star - Smash Mouth ,9. Rat Race Score Suite - John Powell ,10. Rat Race (Choir Version) - Baha Men ,11. America Rocks - The Hatch-Perry Band (Bonus Track) , ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivá taškařice, ve které to jde i bez tělesných tekutin, s relativně ucházejícím humorem. Šílený milionář si usmyslel pro své stejně ulítlé přátele hru, ve které jde o dva milióny dolarů a o partu rozdílných lidí, kteří jsou ze stejného světa jako my a ty prachy prostě chtěj!! Stejně jako by jsme je chtěli my!! I když ne právě povedené situace převažují, najdou se i místa, hodná zapamatování (cameo Kathy Bates coby veveřčí královny, hitlerovo muzeum, váleční vereránové aj.). Herci na malém prostoru dělají, seč jim síly (a pneumatiky) stačí, místy přehrávají, místy jsou vyloženě trapní (Meyer a Smart), jiní jsou žalostně nevyužití (Atkinson, Cleese).. Tvůrci kultovních záležitostí prostě tuhle zlatou žílu dostatečně nevyždímali!! A někdy až moc, ale na špatných místech!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie od Jerryho Zuckera, který by nedokázal zklamat. Sice to není vtipné v každé scéně filmu, ale některé jsou takřka geniální. Prolínání cest všech herců je různorodé, ale rozhodně ne stejné. Meyer má cestu akčnější, Cuba Gooding Jr. vcelku vtipnou zato Whoopi Goldbergová s její dcerou mi nepřišla nijak zajímavá ani vtipná. Takže celkově vzato je film opravdu různorodý a každý si piíjde na své. No a k tomu skvělý Rowan Atkinson, postižen spavou nemocí :). Ale nejlepší je stejnak scénka, kde se rodinka spolu s tátou Jonem Lovitzem dostane do muzea Barbie...nemluvíme tu ale o Barbie jako takové ale o --- Klausovi Barbie, známém jako Lyonský řezník za 2. světové války. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)
  • Autobus mířící na "sraz Lucek", který ukradne jedna z postav, je odkazem na jeden z prvních amerických sitcomů I Love Lucy (od r. 1951). Podobná setkání fanynek tohoto zásadního seriálu se konají dodnes. (franta.zila)

Reklama

Reklama