Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Ako inak ohodnotiť snímok, v ktorom Ťa aj tvoji obľúbenci vytáčajú k umretiu?! (a že ich je tam požehnane a že sú doradu žalostne nevyužití - Atkinson, Lovitz, Gooding, a neprirodzene zubatý Cleese) O záverečnom moralizujúcom sentimente, smash mouth-u a stage divingu všetkých účastníkov už radšej len mlčím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americká komédia na spôsob tej najjednoduchšej komediálnej road movie. Pošlite skupinu ľudí z bodu A (Las Vegas) do bodu B (Silver City), kde bude prvého z nich, ktorý tam dorazí očakávať finančná odmena. Cestou sa im prihodí iste kopa úsmevných udalostí. A či to funguje pri tomto filme? V určitých momentoch aj ano. Scény s rodinkou v Hitlerovom aute boli vskutku zábavné. Tiež dosť bodoval i Cuba Gooding Jr. alebo Kathy Bates v malej úlohe predavačky veveričiek. Ale väčšinu času je to nuda. No a vždy keď sa objavil na scéne Rowan Atkinson so svojim imbecilným humorom, mi bolo na zvracanie. ** ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna bláznivá komédia so super fórmi. Priznám sa, že keď som zbadal meno Jerry Zucker príjemne som si zaspomínal na klasiky žánru Prísne tajné a Pripútajte sa, prosím! Je jasné, že Zucker už má najlepšie časy dávno za sebou a Miliónový závod nedosahuje kvalít týchto snímkov, ale pre fanúšikov paródií(medzi ktorých sa s chuťou radím) je to viac ako dobré. Ešte ma potešila účasť "Pythona" Johna Cleesa. Jediné čo mi bráni dať plné hodnotenie je slabší úvod. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, nevím co proti tomuto filmu máte, ale mně se to prostě líbilo. Jestli nevíte co se skrývá pod pojmem bláznivá komedie, tak věřte, že je to tohle. Závod od dva miliony dolarů omezen pouze jediným pravidlem: ,,Žádná pravidla nejsou". A podle toho to i vypadá. Mně tohle na zabavení skutečně stačí. Střetla se nám tady zajímavá jména, kde si asi každý dokázal najít svého favorita. Tady je moje hodnocení zcela jasné. * * * ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná bláznivá Zuckerovská komédia nie úplne využívajúca talent niektorých hercov a s jemne premrštenou dĺžkou a ale čo mal znamenať ten záver ktorý sa k tomuto žánru hodí ako päsť na oko? Nezanevieram na možnosť, že ide len o mnou nepochopený sofistikovaný vtip ale o hodnotení by som mal viacmenej jasno aj bez neho. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s házením mince byla natočena před zápasem kanadské fotbalové ligy na stadionu v Calgary. (Karlos80)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama