Reklama

Reklama

Maroko, tisíciletá civilizace

(TV film)
  • Francie Le Maroc, une civilisation millénaire (více)
Francie, 2020, 53 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Krásy země, která je vstupní branou do severní Afriky a zaujímá strategickou pozici mezi Atlantickým oceánem a Středozemním mořem... Maroko, proslulé svými písečnými dunami a trhy provoněnými kořením, je zemí mnoha tváří. Pyšní se neuvěřitelnou různorodostí – od velkolepých horstev a rozlehlých pouští, přepychových paláců až po antická města. V malebných vesnicích i městech se lidé dodnes pyšní znalostí tradičních řemesel, která tu vzkvétala od nepaměti. Architektura, krajina, moře i gastronomie – Maroko je zemí, která má hodně co nabídnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Do Maroka se dá snadno a lacino dostat letecky přes Paříž. Dokument je vydařený a ke shlédnutí v archivu České televize. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o nádherné zemi. Zemi, kterou jsem sám před třemi lety navštívil a z poloviny i projel (Agadir-Marrakech-Casablanca – atd…). Maroko jako takové se mi líbí docela dost, nejsou tam otravní lidi jako v Egyptě – přijde mi, že jsou i mnohem více pohostinní. Já podobné dokumenty můžu – sám hodně rád cestuju a dost často čerpám inspiraci pro své cesty právě z podobných kousků. ()

sator 

všechny recenze uživatele

David Švehlík dabing, vůbec jsem jej nepoznal... Pokud žije země tradičním způsobem života stává se soběstačnou a tím pádem nezávislou a svobodnou sebevědomou a lidé šťastnější... To mě tak napadlo...😇 ()

Reklama

Reklama