Reklama

Reklama

Honba za láskou

(seriál)
  • Velká Británie The Pursuit of Love

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Adaptace zábavného románu Nancy Mitfordové sleduje příběh Fanny a Lindy, dvou mladých sestřenic a kamarádek, které poznávají lásku a život dospělých v letech před druhou světovou válkou. (HBO Max)

Recenze (6)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

BBC představila novou, hodně dobře obsazenou, minisérii, která je založená na známé knize Nancy Mitford. Předlohu neznám, takže mě k tomu lákalo hlavně známé obsazení. Hlavní role hraje Lily James a Emily Beecham, které doprovází například Andrew Scott nebo Dominic West.Mám rád dobově zasazené série a tahle se odehrává v meziválečném období, což je by mi vyhovovalo. Jenže po prvním díle jsem úplně nevěděl, co si o tom myslet. Sice se to odehrává v dané době, ale je z toho hodně cítit moderní zpracování, za což může hlavně hudba. Ještě horší ale je, že příběh už mi tak zajímavý nepřišel. Měl jsem z toho pocit, že herci jsou sice super, ale nemají co hrát. Druhá epizoda pak byla vysloveně nudná a i když to závěr trochu vykoupil, tak z toho rozhodně nebude další oslavovaná minisérie. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Naprosto nedůležitá zaměnitelná minisérie vznikla i z dílny BBC, která pojednává o vztahu dvou dětských kamarádek napříč jejich dospíváním někdy na přelomu 30. a 40. let minulého století ve Velké Británii. Jediným důvodem proč jsem dal projektu šanci, nebudu nijak lhát, byla božské zlatíčko Lily James.. A že jsem se jejího chychotání a dráždivých pletek se sestřenici v podání naneštěstí nikoli tak půvabné a talentované Emily Beecham dočkal opravdu ve velkém.. Tvůrcům se daří držet ten britských styl podobných dobových dramat, podobně jako v případě slavného seriálového opusu Panství Downton, a co do vizuální stránky (především kostýmy) se projekt povedl.. Problém, ale nastává, kdy má seriál něco tvořit. A po zdařilém úvodu, kdy představí postavy a ukáže, že vedle skvělé výpravy by mohl přidat i něco dalšího, tak instatně ještě v průběhu úvodní epizody nastává výpadek na příběhové stránce, který není vůbec nosný a nutí herce táhnout celý seriál jen na vlastním projevu.. Občas to umí být fajn, když sledujeme zasněné hlavní hrdinky v prosazováním svých ideálů a představ do konvencí svázaného života, ale pokaždé to je jen občasné pobavení, které následně spláchne prázdnější příběh.. A skoro po celou dobu jsem čekal a myslel si, že spolu hlavní hrdinky nakonec skončí jako pár, což by do tohoto často nevkusně zmodernizovaného pojetí doby skoro i sedlo.. Emancipovaná, šovinistická pohádka - jednou stačí. P.S. Třeba takové dráždivé koupeli bych se ale rozhodně znovu nebránil.  Ale.. 60% ()

annakovar 

všechny recenze uživatele

Nevtíravě feministická minisérie o jednom divném přátelství dvou žen (ve kterém chudák vypravěčka neustále tahá za kratší konec) a jejich životech. Děj se sice odehrává v meziválečném a válečném období, ale zpracováno je to spíš stylizovaně než realisticky a je z toho cítit notná dávka nadsázky. Obzvláště co se týče postavy Andrewa Scotta, který hraje výstředního lorda Merlina s “laskavýma očima“ a celou dobu vypadá, že žije v úplně jiném filmu a sem si jen náhodně odskakuje. Nevím, jestli byl lepší on, nebo úžasná i nesnesitelná Lily James se svými velkými sny a milostnými eskapádami. ()

foxpopuli 

všechny recenze uživatele

Lily byla DOKONALÁ. Na jednu stranu ji chcete zabít, na druhou... jaký by byl život bez ní?   "Some of us must protect bohemia, irreverence." ()

Reklama

Reklama