Reklama

Reklama

Sůl, prosím

(festivalový název)
  • Kanada Pass the Salt
Kanada, 2020, 44 min

Scénář:

Michael McNamara

Obsahy(1)

Všichni ji známe, všichni ji máme na kuchyňském stole. Nenápadná sůl je z hlediska kulinářského i zdravotního mnohem komplexnější, než se může na první pohled zdát. Bez soli si neumíme představit život. Od obyčejných chipsů po nejvyšší kulinářské umění – sůl je zásadní součástí mnoha světových kuchyní a stejně jako tuk či cukr se na čas stala jedním z nutričních strašáků. Prostřednictvím vstupů světových odborníků a hravých animací film nabízí několik úhlů pohledu na tento populární minerál. Zabývá se množstvím soli, které lidstvo zkonzumuje, lišícími se názory na otázku, jaký vliv má na naše zdraví, nebo druhy a podobami, kterých nejen v potravinářském průmyslu nabývá. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré argumenty. Podle lékařů sůl způsobuje mrtvice apod. Já moc nesolím, protože mi slaná jídla nechutnají. Lze si na to vypěstovat návyk a pak lidem nic neosoleného nechutná. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

AFO 2021 online. Moc příjemný dokument se skvělou kamerou, záběry, kombinace s animací, fajn hudební doprovod. Přinesl řadu údajů a fakt a podával je popularizačně-edukačním stylem, takže je dokument stravitelný snad pro všechny. No pun intended. Dokument mě zaujal, protože jsem ten typ, který má právě radši slané než sladké a určitě jsem si z něj odnesla mnoho informací. A závěr? Asi nejlepší rada nad zlato (čti sůl nad zlato) zní všeho s mírou ;) ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama