Reklama

Reklama

Nocebo

Trailer 1
Thriller / Psychologický
Irsko / Filipíny, 2022, 96 min

Obsahy(1)

Módní návrhářka trpí záhadnou nemocí, která mate její lékaře a frustruje jejího manžela. Vše se změní s příchodem filipínské pečovatelky, která bude využívat tradiční léčebné metody odhalující děsivou realitu. (TommyZR)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (30)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Zopár vtákov v sebe znesiem, ale odtiaľ potiaľ. Pošramotená Evka, ježibaba, dve deti, Archy z RocknRolly. škaredý slepý pes, mrte nacicaný kliešť, a škaredý vták, ktorý sa posúva z útrob do útrob. A vlastne všetko bolo škaredé, aj Evka bola škaredá, no najškaredšie boli tie detské pyžamá, ktoré navrhovala. Škaredšie ako vo výpredaji v Tescu. Škaredšie ako zadarmo. Nebyť tých pyžám a škaredých detí, tak by sa to u mňa vyšplhalo aj vyššie. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tušení, že tohle bude něco pro mě a měl jsem pravdu. Parádní psychojízda podle mýho gusta. Líbil se mi příběh(ikdyž jsem měl tušení kam to bude směřovat). Chválím i herecký výkony. Popravdě s Evou Green ani její filmovou tvorbou jsem se ještě nesetkal takže jsem nevěděl co od ní čekat. Myslím si ale, že se své role zhostila obstojně a ty její psycho výjevy byly uvěřitelný. Skvěle sedl i hudební doprovod. Kaňkou na kráse je snad jen ptáček(kdo viděl pochopí kdo neviděl pochopí až uvidí) kterej působil trošku trapně. Tohle mi fakt sedlo a 100krát radši si dám takovej psycho film než nějakej mainstream. Silný 4 hvězdy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si z nudy tenhle né úplně známý psychologický Revenge Thriller z Irska, který má nečekaně slušný cast. Mark Strong i Eva Green ( která tu však vypadá nečekaně až odpudivě). Ve filmu je módní návrhářkou, která trpí záhadnou nemocí a na pomoc k ní do domu příjde filipínská léčitelka, která používá své tradiční léčitelské metody, jenže se to celé jaksi zvrtne. Líbil se mi ten nádech filipínské kultury, Eva Green hraje tradičně dobře a v závěru dojde na celkem zajímavý zvrat, který celou situaci hezky vyhrotí a zaujmou i halucinace s klíštaťy či zohaveným psem. Žádná velká pecka, ale na jedno podívání v pohodě. 6/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k jménu pana režiséra jsem od Noceba příliš běžnou podívanou skutečně neočekával, na to byl totiž jeho předchozí počin Vivárium skutečně velký bizár, ve výsledku ovšem nakonec v případě tohoto snímku k zas až tak netradičnímu zážitku nedošlo, i když to ale určitě nelze zároveň považovat ani za nějakou dvakrát tuctovou věc, na to se tu těch pár podivností totiž objeví, nicméně opakuji, pořád je to v rámci takového nějakého normálu a ne totálního úletu. Každopádně ústřední zápletka je překvapivě poměrně jednoduchá a přímočará, a určitě by se jí dalo vytknout, že je dost předvídatelná, a to včetně závěrečné pointy, na druhou stranu má ale spád, je nápaditá, dokáže nabídnout několik vážně napínavých a v závěru i emočně silných scén, jinak za povedené bych rád označil ještě i tajuplnou atmosféru a velmi podmanivý styl zpracování celého filmu, ovšem tím nejzásadnějším pozitivem tu jsou veškeré postavy, mezi kterými to skutečně přesvědčivě jiskří a vře, a kdy mě nejvíce bavili jejich vzájemné konfrontace a dialogy, které měli skutečně šťávu a drive. Opomenout ale samozřejmě nemohu ani výborné obsazení, na čele s Evou Green, nádhernou a božsky hrající to herečkou, pro níž mám neuvěřitelnou slabost a i zde si mě dokonale omotala kolem prstu. Co vytknout Nocebu mě jinak příliš nenapadá, mě to zaujalo a bavilo po celou dobu, nicméně samozřejmě musím určitě dodat, že se rozhodně nejedná o thriller pro každého, jelikož do mainstreamové podívané to má skutečně zatraceně daleko a spíš se jedná o filmový zážitek pro fajnšmekry, než klasické popcornožrouty. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Opět se vyplatilo sednout k filmu a vědět jen, že jde o Thriller / Psychologický, ve kterém hrají Eva Green a Mark Strong. Pokud se dokážete vhodně zpomalit a soustředit bez odbíhání, nebo vyrušování kolemů, tak ten potenciál vás drapnout a vmáčknout vám do hrudi tíživou atmosféru, tak to v sobě Nocebo má. A to je pro tento film, společně s výkony herců klíčové. Obsahově nejde o nic moc originálního a důvtipnější člověk vcelku brzy rozklíčuje oč jde. Přesto si dlouho nebude jistý záměrem jedné z postav, resp. invencí scénáristů, protože od první minuty je zřejmé, že tvůrci vědí co a proč dělají. Všechno funguje moc dobře, žádný nesmyslný, nebo rušivý moment jsem nezaznamenal. Ale možná bych si ho ani nevšiml, protože Eva Green. Nejde o to, že je to krásná ženská...tady je to vedlejší, protože na roli Christine bylo potřeba hlavně špičková herečka. Což Eva rozhodně je, jak už v mnoha rolích potvrdila. A když píšu A, musím zmínit i B, což je Chai Fonacier. Když vedle sebe stály malinká podsaditější Filipínka a relativně vysoká, štíhlá Evropanka, mohlo by to zvlášť na muže působit jen jako velký kontrast, ale díky tvůrcům jste vnímali spíš sílu, která z nich vyzařovala a také moc a bezmoc, která je obklopovala. Ta byla kontrastní hlavně vůči scéně, která ukáže jak to bylo "předtím". Nízké hodnocení považuji za selhání diváků, kteří se nejspíš pod vlivem trailerů navnadili na horor...přestože tvůrci nic takového nenabízí. Jde o thriller s velmi slušnou atmosférou, který staví především na hereckých výkonech a precizní filmařině. Ne na tricích, ne na twistech, lekačkách, gore výjevech. Samozřejmě má také přesah, který nejspíš pár diváků, vlastníků textilu z Filipín nenadchl. Ale i kdyby tento film vznikl právě proto, aby konzumenty ze západu upozornil na fakt, že za jejich pohodlí a blahobyt teče pot a krev jinde...je to podle mě v pořádku. Suma sumárum, velká spokojenost, vlastně nemám co vytknout-nenudil jsem se ani minutu. Je to u mě tak na 90%, ale když vidím to podhodnocení...vyšroubuji to na full. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V záverečnej skladbe filmu sa objavila filipínska pieseň "Pugon" (2016) od skupiny The General Strike, ktorá odkazuje na požiar továrne na papuče Kentex v roku 2015, čo je tretí najhorší požiar na Filipínach, z ktorého voľne vychádza aj podzápletka filmu. V záverečných titulkoch sa po uvedení titulkov piesne zobrazuje vyhlásenie „JUSTICE FOR ALL KENTEX FIRE VICTIMS“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama