Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom z newyorských dálničních obchvatů se v ranních hodinách, kdy každý spěchá za svými povinnostmi, srazí dvě auta. Zdánlivě se vlastně nic nestalo, jen jedno auto zůstalo nepojízdné. Ale pro oba řidiče má jejich náhodné setkání nedozírné následky. Tím jedním je úspěšný mladý advokát Gavin Banek (Ben Affleck - Nejhorší obavy, Pearl Harbor ad.), který zmeškal klíčové stání a omylem našel klíč k nekalým praktikám v rodinné firmě, druhým Doyle Gipson (Samuel L. Jackson - Shaft, Vyvolený ad.), nešťastný otec, který se opozdil k rozvodovému řízení a zřejmě ztratil ženu i své děti, přestože by s nimi chtěl být každou minutu. Banek a Gipson jsou naprosto odlišní muži. První mladý, toužící za každou cenu po penězích, úspěchu a vysokém společenském postavení, druhý stárnoucí, který už se jen zoufale brání, aby se neocitl až na samém dně.Drobná autonehoda, která je svedla na okamžik dohromady, je ve svých nečekaných důsledcích staví proti sobě. Promění je v nepřátele na život a na smrt a zavede je až na samý okraj sebezničení... Ironie osudu, film o zcela nepředvídatelných zvratech lidského osudu, je americkým debutem britského režiséra Rogera Michella, který je mj. tvůrcem mimořádně úspěšné komedie Notting Hill s Hugh Grantem a Julií Robertsovou. O svém filmu, který se jednoznačně opírá o skvělé herecké výkony obou hlavních představitelů, řekl: Scénář mne zaujal hned při prvním čtení. Líčí náhodné setkání dvou mužů, po němž se doslova protnou jejich životní kruhy. Zavede je, do jisté míry proti jejich vůli, na podivné cesty plné násilí a brutality, kterou by v sobě oni sami ani nehledali. Jenže z cest, po nichž se ti dva vydali, už není návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pro mě jen průměrný film o velice nepravděpodobné shodě náhod, které svedou dohromady dva odlišné typy NewYorčanů za účelem je potrápit a napravit (Ten scénář je vážně přitaženej za vlasy).Nemůžu si pomoct, ale Ben Affleck je velmi přeceňovaný "herec". Podle mého se prostě hercem nenarodil. Sydney Pollack by se zase klidně mohl vykašlat na reřírování a herectvím by se s přehledem uživil :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Téměř až komorní příběh boje dvou mužů,kteří oba ztratili téměř vše a jen díky vzájemnému boji mohli zas vše získat zpět.Film zajímavý,herci přesvědčivý(ovšem Affleck opět nijak nepřesvědčuje),konec zbytečně optimistický.Tip filmu,který ne každý může zkousnout,ale on ani není podle mě pro každého stavěn. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho sladkobolného všeobjímajícího závěru, hvězda by šla o jednu dolů. Ale když já mám tak ráda náhodná setkání dvou neznámých, co se nechtíc otřou jeden o druhýho a zanechají si na sobě navzájem produktivní stopy...na těle i duši pochopitelně...tak tak jen tak dál, fandím těmto událostem, i když v dnešní době bývá podobné vyústění velmi sporadické. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson a Ben Affleck rozehrávají hru nervů a těžkou volbu životních priorit.Napínavá podívaná bez jediného výstřelu je ve videodistribuci přejmenována na "Inclident" a bůh ví jak film nazvou až bude distribuován v TV,proto doporučuju orientovat se na originální název Changing Lanes.Film můžu doporučit opravdu všem. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ odhliadneme od totálne nevieryhodného príbehu o tom, že zať nevie a ani netuší o svojom svokrovi, s ktorým už nejaký ten rok pracuje v právnickej firme čo je zač a tvári sa značne šokovane, netuší o tom, akú má doma manželku (ktorá je tu však takmer v polohe cameo) a o "zázračnom" prerode na spasiteľa ľudí a ochrancu slabých a sociálne odkázanejších, dá sa film celkom dobre pozerať ale hlavne vďaka S.L. jacksonovi, lebo Affleck vie všeličo iné, len nie presvedčivo hrať. Záver okrem toho ešte pomerne spoľahlivo zadupáva do zeme aj tú trochu reality, ktorá mohla byť prítomná. Ale na jednorázovú záležitosť to zase nebolo tak zlé, a 100 minút uplynulo pomerne bezproblémovo... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • S cieľom prilákať širšie publikum bol trailer naaranžovaný tak, aby film vyzeral ako akčný thriller, na rozdiel od pomerne pomalej drámy, ktorou v skutočnosti bol. Tento krok bol silne kritizovaný za zavádzanie filmových divákov. (Arsenal83)
  • Počas popoludňajších scén v kancelárii sa v rádiu ozývajú burzové správy s kotáciami firiem. Film sa však odohráva na Veľký piatok, keď sú burzy zatvorené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama