Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Gentrification! They gon' drive out the black element to make the galaxy quote, unquote, safe for white folks. And Jedi's the most insulting installment! Because Vader's beautiful black visage is sullied when he pulls off his mask to reveal a feeble, crusty, old white man! They tryin' to tell us that deep inside we all wants to be white! - Well, isn't that true? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, vzhledem k tolika opěvným hlasům na účet filmu jsem čekal o dost víc. Dlouho to byla nic neříkající nuda proložená přisprostlými výrazy a upřímností ohledně sexuálních hrátek přítomných, pak to začalo být chvilkami náznakem i zajímavé, ale humor (jestli tu opravdu někde byl) mě silně minul (snad jen aplikování rasové problematiky na Star Wars jakožto absolutní absurdita ve mně vyvolalo nejisté uchechtnutí). Co se týče herců, jediný alespoň trochu sympatický jedinec byl Banky Jasona Leeho, z Bena Afflecka vyzařoval docela průměrný a kupodivu celkem uvěřitelný teenager (jak jinak nazvat jeho chování), jenže jeho postava už podle mě měla kapánek delší dobu po pubertě, čímž svůj předvedený výkon kompletně shodil a Joey Lauren Adams mi byla svým herectvím dost protivná, nemluvě o strašném hlasu (1 z mála případů, kdyby možná mohl být český dabing lepší než originál). No a pak Jay a Mlčenlivej Bob; tak nějak jsem narozdíl od naprosté většiny diváků (naivně) doufal, že tam stráví minimum času, ale i tak mě (hlavně Jay) stačili svou chvilkovou přítomností otrávit. Ale naštěstí jsem se probudil ze své natvrdlosti a konečně pochopil, že tuhle dvojku Smith rve jak se zdá do každého svého filmu (ostatně jde i o něj, že), což budu akceptovat a další snímek tohoto režiséra si už shánět nebudu (Dogma a tohle veledílo mi stačilo). Takže závěrem, u jeho počinu jsem se převážně nudil, nesmál a dusil se slzami Holdena a jeho lesbické přítelkyně Alyssy, takže to budou pouze 2*, otevřenost v otázkách sexu a vulgarismy dobrý film rozhodně nedělají. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith zjevně ujíždí na vyšinutých postavách, o kterých dokázal své diváky přesvědčit, že jsou tak nějak opravdovější než existence z filmů jiných, protože je zajímají pitomosti nejen popkulturní, napadají je "sprosťárny", které kolikrát i realizují, otevřeně se baví o sexu a dokonce mají chyby, např. jsou paranoidními, sobeckými, egoistickými idioty, žárlivými psími ocásky či k nalezení vlastní sexuality se prošukávajícími ženštinami. Subjektiv na takových postavách tolik neujíždí, ač uznává, že je s nimi větší legrace než s upravenými, vzdychajícími krasavci. +++++ Fascinuje ho, že lidé tu užívají slova "realistické" či "ze života". Snad si též nejeden vztah zhatili tím, že doufali srovnat se s bouřlivou sexuální minulostí své partnerky a odcizením kamaráda tak, že jim navrhnou společný sex, penis i konečník. Subjektiv nepojal podezření, že by Smith snad o nějakou realističnost, vyjma postavy Amy (snad?), usiloval. Prostě se jen baví vršením, přeháněním a nemístnou aplikací úvah všelijakých všude queer a útlak žen vidících intoušů, aby oživil tuctový vztah zničený nepravděpodobným finále. Psina? Či psinka? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento film vlastně nepotřebuje komentář, a přesto se o něm dá napsat diplomová práce. Na dramatech je okouzlující, že je to s nimi jako v životě: čím více jsi zažil, tím intenzivněji si snímek užiješ... tím lépe se čte mezi řádky... o to snadněji lze najít pochopení v příbězích, které skrze (nejen) Hollywood publikují ostatní. I režiséři a herci jsou přeci jen (kupodivu) lidé. Kevin Smith se rozhodl neventilovat si zklamání ze svých prvních krůčků v mystériu zvaném láska akčním filmem, ale natočil romanci. Já jsem k dnešnímu dni - 13.04.2010 - z jeho tvorby viděl zatím jen Zacka a Miri :-) a tento skvost. A nyní mám ke své hanbě ohromné nutkání sehnat si všechny jeho kultovní komedie. Prostě mám pocit, že jsem se ve svém seriózně myšleném filmovém životě dopustil MNOHA chyb, ale tahle - Smithovská nevzdělanost - je zdaleka tou největší. Tímto srdečně zdravím všechny nešťastně zamilované, kteří opovrhují infantilními americkými komediemi s happy-endem, a spolu s filmem Chasing Amy vzkazuji: nejsme sami! Někdo jiný v minulosti si také prošel tím samým, co my. V lásce a odpuštění již není co objevovat. Stačí "jen" být silný a ozbrojit se vtipem. V lásce / vztazích / sexu již bylo na Zemi prožito vše, a na to se jdu dnes večer napít. No reason to be sad, but still... (ne, vůbec si do komentáře neventiluji své pocity ;-)!) Special thanks to Botič. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hledám Amy je druhý film, co jsem od Smithe viděl a žádný třetí už s největší pravděpodobností nedám. Zabývá se sice věcmi, které člověk dobře zná z vlastní zkušenosti a dokáže je výstižně popsat i vtipně podat, můj celkový dojem je ale stejně rozpačitý. Jay a Silent Bob mi nijak legrační nepřijdou (Smithův pantomimický výkon je přímo úděsný) a ústřední milostný motiv mě svou hysteričností poznenáhlu začal nudit a navíc skončil dost stupidně. Ani zmiňované scény definování sexuálních pojmů mi nepřišly nijak geniální a to nemluvím o tom, že jako comicsový fanoušek jsem byl zklamán z nízkého počtu comicsových odkazů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)

Reklama

Reklama