Reklama

Reklama

Skejťačka

  • USA Skater Girl
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Holka z indického zapadákova se úplně zblázní do ježdění na skejtu. Jenže její cesta na vysněnou soutěž bude ještě pěkně hrbolatá. (Netflix)

Recenze (27)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zakazdym,ked sa objavi nejaky film,ktoreho pribeh sa odohrava v Indii,ma chyti za srdce,naozaj velmi pekna zalezitost s prijemnou hudbou a sympatickym hereckym obsadenim,za mna pat hviezd...:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Najdeme jí ženicha. Už ji nechci mít na zodpovědnost." Tak tu máme indický tradice proti bělošský moderně a sportovní film to není. Škoda. Nicméně jsem pochopil, že jako běloch jsem potenciální rasista, kolonizátor a původce chudoby v rozvojovým světě. Proto je mou povinností stavět dětem v Indii u-rampy, aby si chudáci mohli zaskejtovat a do Somálska vozit sníh, aby se mohli koulovat. Přijímám svou vinu a udělám to, abych už se nemusel nikdy dívat, jak ti hodní lidé trpí. Bylo mi smutno ... samozřejmě ze sebe, že jsem se nachal nachytat na sport a pustil si tuhle angažovanou hovadinu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása a to přesně tenhle snímek má. Srdcervoucí příběh z indického prostředí, který donutí k slze i ty nejsilnější povahy. Nic extra nás nečeká, ale děj je zábavný. Děj dokáže diváka přikovat na těch pár minut k Netflixu naprosto s přehledem.. 7/10 = 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý motivačný príbeh, ktorý má ale svoje čaro, aj keď je to také ufňukané. Ale realita je realita. V každom prípade sa na to nepozerá zle. Lepší priemer. 65/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak u mňa bude Skater Girl už navždy Avril Lavigne, ale ani táto rómska verzia mi nevadila. Viac ako športová dráma to bola malá sociálna sonda do indickej spoločnosti, ktorá poukázala na spráchnivený, skostnatelý, zaostalý systém kást, ktorý v hlavách Indov panuje až doposiaľ a nejde ho z nich vykoreniť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pobavila mě hláška Je kolem něco k viděni? Ano,vesnice.                                                         Jsou zde exotické reálie kastovního systému Indie. Záměr tvůrců napsal příběh jak se dostat z prašné vesnice byl lepší než konečná realizace tohoto "feel good" indického dramatu. Chtělo to zmáčknout ty správné emoční knoflíky. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nenápadný klenot z netflixovské dílny, který zasadil osvědčené téma cesty za svým snem do prostředí, ve které jsou stále uznávány jisté kulturní tradice, společenské postavení a s tím spojené určité stereotypy, které onu cestu za snem poněkud komplikují. Pro ne-indické publikum jistě zajímavá sonda do problematiky indického kastovního systému, přístupu ke vzdělaní, postavení žen nebo vlivu západních kultur. Oba palce nahoru za tuhle emocionální jízdu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Finále je typicky presladené. Čo trošku zamrzí, pretože v skutočnosti to takéto jednoduché nie je. V rámci filmu by mi to nemalo vadiť, ale zamrzí to hlavne z toho hľadiska, že mimo koniec, ten film veľmi detailne a realisticky popisuje pomery detí v Indií. Ich povinnosti aj neschopnosť byť deťmi je tu zobrazená presne tak, ako to u nižších kást funguje. V tomto smere je ten film pekný, uveriteľný a asi aj dôležitý, pretože pojednáva o situáciách, aké sa do dnešného dňa ešte stále odohrávajú a keď už nič iné ukazujú, ako sa vlastne my máme dobre. Hlavná hrdinka je roztomilá a držíme jej palce. Len vravím. Ten koniec to trošku podkopáva. V zásade ale príjemný film s posolstvom ( aké síce každý poznáme) ale v prostredí, ktoré ho robí zaujímavým a neokukaným. A emócie tam fungujú. Aj napriek stoporeným anglicky hovoriacim hercom. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skôr sociálna ako športová dráma - a musím povedať, že našťastie, keďže tie čisto športové filmy väčšinou idú cez overenú šablónu. Tento film mal síce skejťácku esenciu, ale vo svojej podstate bol o niečom úplne inom. Aj keď vidím, že mnohým sa film nepozdáva a zhodnotili to ako "amerikanistickú" predstavu Indie, podľa mňa to bol jeden z tých lepších Netflix kúskov z indického prostredia. Aj keď uznávam, že niektoré veci pôsobilo fakt prvoplánovo a poukázalo na typické indické stereotypy (kasty, menejcennosť žien, nedostatočný prístup k vzdelaniu a záľubám, a pod). Ale globálne to bol v podstate lepší priemer - hlavne úvodná a prostredná časť filmu, ten záver bol bohužiaľ také zbytočné klišé á la Disney. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nuzný/nudný život ospalé indické vesničky rozčeří volnomyšlenkářská dobrodinka, když děckám daruje skateboardy a ukáže jim tak nový svět/koníček, díky němuž překonají (na chvíli?) zaryté kulturní zvyky, postavení žen/dětí i kastovní systém. Příjemná "feel-good" pohádka rozhodně nesbírá body za originalitu, ovšem neokoukaná realita a exotika tradiční Indie dělá hodně. Šablonovitě uslzené finále na turnaji ale spíš jen (zpomaleně) profrčí kolem, protože se nedaří filmařsky "nevychtěně" podat. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do rigidního indického venkova konfrontovaného se západním světem. Scénář ale kulhá na obě nohy a vlastně to celé vůbec nedává smysl a závěr? Co to má být? Konec nekonec, useknuté ve chvíli, kdy to je jako dobré, ale vyřešeno není nic... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Skejťačka“ je film viac o ťažkej situácii detí v chudobnej Indii a o sociálnych zvykoch, ako „nejaká športová dráma“. Prvý celovečerný film Manjari Makijany vo viacerých veciach „verne kopíruje“ scenár podobných Hollywoodskych filmov (napríklad mladá slečna, žijúca v ťažkých podmienkach, ktorá únik z každodenných problémov (najmä z pohľadu jej vzťahu k otcovi) nájde v športe; „zakázaná láska“; mobilizácia správnych ľudí, aby spravili dobrú vec, atď.) a vo svojej forme neobsahuje žiadny nečakaný moment. Spíš zaujme s trochu otvorenejšími dverami na svet a život v malej Indickej dedinke. (Akoby nestačilo, že veľa ľudí žije v chudobe, ešte sa delia do „kastov“.) Všetky tie zlé veci (a niektoré dobré) vidíme cez oči mladej Prerny, pre ktorú skateboard znamená to, ako pre iných motorka, čiže slobodu. Postavu Prerny stvárňuje sympatická Rachel Saanchita Gupta, pre ktorú je to prvá filmová rola. „Keď som na skateboardu, tak sa cítim byť slobodná.“ Toto platí nielen pre ňu, ale aj pre ostatných detí z dediny. Nehovoriac o tom, že pre nich je to akási jediná skutočná zábava, vec, ktorú môžu hrať. Vďaka spoločnému záujmu medzi nimi pomaličky začínajú zmiznúť „rozdiely“. Vybudovanie malého parku pre skateboardistov by nebolo možné vďaka skupine nadšených „zahraničných ľudí“, najmä bez Jessici, ktorú vo filme veľmi dobre stvárňuje herečka Amy Maghera. Škoda záveru filmu, ktorý je unáhlený a dostatočne nevypracovaný. P.S.: Pekné fotky pri titulkoch nie vždy dokážu zakryť viditeľné otvory. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

V době, kdy média a s nimi my všichni neřešíme prakticky nic jiného než válku na Ukrajině, jsem hledal něco, u čeho bych si na chvíli spravil náladu. A nemohl jsem vybrat líp. Tohle je takový ten film, kde se už po chvíli začnete usmívat a ten úsměv vám pak už vydrží až do konce. Naprostá paráda :) ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Na Netflix dobrý! Jinak jsem čekala trochu víc... Příběh dívky z indické vesnice, která toho chce ve svém životě dosáhnout víc, než se jen dobře provdat a starat se o rodinu. Na druhou stranu je to dost naivní - představa, že rozdáním dětem skejty a vybudování skateparků něco někdo změní. Ale když nic jinýho, tak to aspoň typickýmu Netflix divákovi něco dá. Dala bych 3,5 hvězdy, kdyby to šlo. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Davam tomu takych 60% ale povedzte mi, preco to odrazu sekli a pustili zaverecne titulky? :-O Mala svadbu ci nie? Skoncila s cudzim, alebo so svojou laskou? Otec sa zmenil, alebo ju potrestal aj teraz? Beloška Jessica našla nejaké svoje korene? Aké bolo "kráľovnine" tajomstvo z minulosti? Film bez konca. Nielen s otvorenym koncim, ale bez konca. Divné spracovanie príjemného rodinno-dramatického príbehu. Hm. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Co prosím? Tak velké hodnocení? Jako asi je se mnou něco špatně, ale takovýto film, který se odehrává v Indické vesnici, kde všechno funguje trochu postaru (bohatí nemluví s chudými, nemají internet atd.), s hrozným příběhem a nesympatickými postavami, mě prostě nebavil. Každou příležitostí nám říkají jak je svět nespravedlivý a jak to mají v Indii těžké (jako má to tu správnou atmosféru, ale místy mi to přišlo jako dokument, který chce dostat vysoké hodnocení tím, že se snaží hrát na city). Příběh je o ničem, prostě hlavní postava si něco vymyslí a skoro celý film jí to vychází. Děti si o něco řeknou a hlavní postava jim to prostě koupí... Příběh je prostě otřesný, není v něm žádná normální výzva, je to taková pohádka se scénářem jako udělaným od nějakého studenta, jako námět by mohl být dobrý, ale to by se na filmu musel podílet nějaký normální tým, aby režisér neděl celý film sám (narážím na to, že dělá režiséra, scénáristu i kameramana jedna osoba). To bych se raději díval na Ordinaci v růžové zahradě než znova na tohle. Toto sportovní drama, no spíše jenom drama, je opravdu na jiné úrovni než jsem zvyklí. Prostředí bylo taky nic moc, těšil jsem se na krajinu Indie, ale dostaly jsme jen pár pohledů na jezero a pak na uschlou trávu.. xD 2/10 ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Kupujem skateboard a idem aj ja po 17 rokoch oprášiť nejaké tie triky. Film samozrejme nie je iba o skateboardingu,  ale potešilo vidieť takýto šport v indickom prostredí. Asi film nie je založený na skutočnej udalosti ako som myslel, ale aj tak je fajn, že sa skatepark postavil a miestne deti môžu jazdiť. 6 7/10. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Čakal som trochu viac odvážnejší film, i keď to čo vykonalo dievča v závere je nadľudské. Príbeh pre mňa nedotiahnutý, pretože som sa nedozvedel o dievčati temer nič a o navrátilke nič o živote jej otca. ()

iN 

všechny recenze uživatele

I přes unáhlený (ne)konec je to hezká podívaná na úterní večer - pro mě osobně připomínka podobně laděných snímků z rúzných ročníků MFFKV. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

No ona hlavni predstavitelka je tak moc sympaticka, ze jste ji schopni, ale i filmu, mnoho odpustit. Ale odpoustet neni moc co. Ano, je to pohadka, ktera by se v realu asi neodehrala, ale je to velmi pozitivni film, ktery vas nadchne, pokud nepotrebujete mit behem filmu na platne polamane ruce, tekouci krev na U rampe a zlo mezi lidma, ktere exploduje kazdou chvili. Pozitivni, mily film, kde ma sve misto i romantika. ()

Reklama

Reklama