Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Murdock neměl zrovna ideální dětství. Vyrůstal v nebezpečné newyorské čtvrti, kluci ho šikanovali a příliš velkou oporou mu nebyl ani otec, opilec a zkrachovalý boxer, který pracoval pro místního zločineckého bosse. Navíc Matt oslepl, když se mu do očí dostala nebezpečná chemikálie. Překvapeně však zjistí, že díky neuvěřitelně zbystřenému sluchu dokáže „vidět“, a začne tuto schopnost trénovat. Brzy se umí ubránit svým trýznitelům. Úspěšně vystuduje práva a je odhodlán bránit chudé a bezmocné. Pomáhá jim nejen jako „slepý“ právník v soudní síni, ale po nocích také jako maskovaný mstitel Daredevil, který se v rudém kostýmu stává postrachem podsvětí. Seznámí se s Elektrou, která skvěle ovládá bojová umění. Je dcerou řeckého magnáta Natchiose, který se stal terčem útoku bohatého Wilsona Fiska. Ten na něj chce hodit podezření, že je obávaný vládce podsvětí Kingpin, i když ve skutečnosti je jím on sám… (TV Nova)

(více)

Recenze (610)

POMO 

všechny recenze uživatele

Daredevil je relatívne zábavná vtákovina so super fórmi, v dramatických momentoch ale nechcene smiešna. Skvelý Colin Farrell, znudený Ben Affleck a maximalne nevhodný Michael Clarke Duncan. A akcia rutinná. Priemerný komiksák, pri ktorom som ako pri vôbec prvom chcel, aby záporák nakopal zadok hlavnému hrdinovi. Čo isto nebol zámer tvorcov. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Trapárna na druhou. Affleck tradičně prkenej a afektovanej a holka taky nemastná, neslaná. Ještě že tam byl Colin Farrell - aspoň někdo "vidomej". ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Smutně průměrná záležitost. Mark Steven Johnson sice zvládl některé akční sekvence a hrdinův vnitřní zrak, ale například v první Daredevilově bitce brutálně selhává. Affleck už není co býval, Duncan nemá moc prostoru a Jennifer Garner je dobrá tak na jednu jedinou věc:-) A ani Farrell na tři hvězdičky nestačí. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ne každý comicsový film se povede tak jako loňský Spider-Man. Pár slušných momentů, ale jinak celkem obyčejný film, na který zapomenete hodinu potom, co odejdete z kina. Affleck je opět absolutně prkenný, na druhou stranu Colin Farrell dokazuje, že je jedním z nejlepších mladých herců současnosti. A Kevin Smith v cameo roličce nemá chybu. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak nehorázné zprznění comicsu jsem nečekal. Příšerný scénář, ještě příšernější Affleck a naprosto nevhodné obsazení Michaela C. Dunkena. Na tak drahý film měl Daredevil nepovedené triky a polovina toho hodnocení, které dávám, je pouze za geniálního Colina Farrella, vtipné cameo Kevina Smithe a pěknou Jennifer Garner. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Akce Affleckovi podle mého názoru prostě nesvědčí, v 90ti procentech vidíte pouze práci doubléra a když už herec samotný dostane k nějaké kreaci prostor, nejedná se o nic natolik úchvatného, aby to otestovalo jeho schopnosti. Daredevil zůstává v obrovském stínu svého pavoučího kolegy a soupeřit s ním může pouze v hledisku "coolovosti" záporáka. Zde Farrell smete vše kolem a trochu se mi pozdává, že jen on pochopil, že Daredevil je komiks a u komiksu je správné přehrávat s nadsázkou a ne zatínat zuby nad drsnou akcí...Affleck si na tomto místě rozbíjí bradu. A jaký je zbytek filmu? Už bohužel nevím... Jen Collinův Bullseye totiž lehce vytahuje tohle dílko z šedého průměru a bude ten jediný, kdo vám po odchodu z kina uvízne v paměti déle jak na pár minut, přestože si na plátně pobude jen zlomek celkové stopáže... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půlku jsem si liboval, jak je to svižně a s nadhledem natočené. Potom mně to ale přestalo bavit a ani skvělý Farrell to nezachránil. Bojové scény měly šmrnc, Daredevilův způsob vnímání byl dobře podán, ale to ostatní za moc nestálo. Chtělo to více akce, méně pózy a patosu. Bullsey měl moc málo prostoru a Affleck se na role supermanů nehodí, ačkoliv zas takový průser to v jeho případě nebyl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dětsky naivní, ale dětem rozhodně nedoporučovaná další comicsovka. To přesně je Daredevil, jen další comicsovka, i přes to obsazení, v průměru dost slušnou vizuální stránku a (když jsme na té scéně comicsů) takřka legendární jméno Graema Revella. Nutno říci, že v případě Daredevila nění moc z čeho vyjít, osobně ho vnímám jen jako (opět) tuctového přisírku ve světě skutečně velkých a zajímavých postav/hrdinů a ani Elektra na tom není o nic líp. Ale Jennifer je zkrátka Jennifer;) Za ni, za efektní ztvárnění vidění Bena Afflecka (jehož postava by si co do pojetí spravedlnosti mohla rozumět s mladým Batmanem, ale bohužel mu nesahá ani po kotníky) a za libového ultrazáporáka Colina Farrella dávám tři hvězdy, ale je to padesát procent a víc ani ránu. Jen doufám, že režisér Johnson stihnul vyzrát a Ghost Ridera, který má mnohem víc co nabídnout, nezvrzá jako tohle. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Daredevil je zklamáním. Z posledních komiksových let se bezesporu jedná o nejslabší adaptaci, na čemž má největší zásluhu v mnoha momentech vskutku strašná režie. Výkony jsou na slušné úrovni (i když Afflecka charismatem válcuje Farrell), výprava výtečná, stejně jako soundtrack. Celkově šedesát s tím, že jsem si oblíbil téměř všechny vedlejší postavy, ale hlavní žádnou... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pokud může slepec "cejtit babu", ještě než vejde do dveří, bude to docela atraktivní postižení... U mnoha blbostí, mnou shlédnutých, je docela obstojná romantická zápletka, jinak bych totiž filmy tohoto typu poslal nemilosrdně do odpadu, nebo kam. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $78miliónovTržby USA $102,543,518Tržby Celosvetovo $179,179,718║ Bohatý herecký menoslov a neschopnosť režiséra nedokážu z filmu vyžmíchať viac než priemer, filmu by určite slušila omnoho viac ponurá atmosféra, aj keď viditeľná snaha tu je ale to by fakt musel byť na režisérskom poste zručnejší režisér, takto film časom úplne zapadne prachom ako ďalšie rýchlo kvasúce comicsovky vezúce sa na sláve a boome okolo Spider-mana. Fajn výstupy tu majú Colin Farrell, Jon Favreau(vidíte trošku si pričuchol ku comicsu a neskôr prišiel od neho prim Iron Man) a Joe Pantoliano. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Bena Afflecka a komiksové adaptace, které do nekonečna variují odvar z Burtonova Batmana mi lezou na nervy... proto ani moc nechápu, proč se mi Daredevil tak líbil. Možná proto, že slepý hrdina je sympaťák, Farell věren tradici výtečný, hudba poslouchatelná, choreografie standardní (byť místy chaotické) a atmosféra i díky tragédii v závěru filmy decentně potemnělá. Nelze přehlížet, že režisér Johnson je ledva lehce naprůměrný a žádné velké vizuální hody nám nenabídne, dokonce i dar hlavního hrdiny používá dost neinvenčně. Navzdory tomu je Daredevil velmi příjemný a snadno stravitelný film, který sice nemůže konkurovat komiksové špičce, ale ve své váhové kategorii stačí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč se točí filmy jako daredevil? Jak někdo může dát takovému projektu zelenou? Co je ta za scénaristu, který takovou to hrůzu napíše. Který režisér tohle může natočit? Proboha to tady nikdo na tomhle světě nemá mozek? To, že záporák naprosto přehrává všechny ostatní herce dohromady a tragické bojové sekvence nudí, není nic proti tomu, že hlavní role je tragicky zahraná ne-herecem Benem Affleckem. Hudba je nudná, stereotypní a ohraná. Jediná hvězdička je za záporáka Colina Farrella. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Příjemný, svěží comics, jenž sice zdaleka nedosahuje kvalit takových X-menů, ovšem zcela s přehledem poráží Spidermana. Jen dvě výtky - vyměnit Afflecka a ani Duncan v roli záporáka nepřesvědčil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Netuším, jak vypadá malovaná verze slepého ochránce (práv), ale hraná verze je příšerná. Muže za to samozřejmě nikdo menší než břídil Mark Steven Johnson - (půl)tuctový režisér a otřesný scenárista. Schematické seznámení s postavou, rutinní love story a průměrné herecké výkony. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nudná, mainstreamově primitivní a hollywoodsky prvoplánová adaptace komiksu pro náctileté publikum, které schází téměř všechno, co dělá dobrý filmový komiks filmovým komiksem - atmosféra, moment překvapení, napětí, vizuálno, vydařené triky... Povrchnost je cítit doslova ze všeho - tendenční pop-rockové hudby, krásných tvářiček, primitivní zápletky, pásma vypravěče či ovonění módními scénami bojových umění (neuvěřitelně prvoplánová scéna rande na dětském hřišti a houpačkách)... Nejneuvěřitelnější je ale právě romantická rovina filmu - přeslazené patetické ,,dívání se" v dešti bylo spíše směšné než dojímavé...a hlavně vypadlo z úplně jiného filmu. Tenhle ,,drsný" komiks byl drsný asi stejně jako pop-rockové pecky, které ho podmalovávaly... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Takové vcítění do pocitů hlavního hrdiny jsem u filmu dlouho nezažil. Neskutečně jsem Mattovi záviděl tu jeho slepotu - on totiž aspoň nevidí takovéhle kraviny. Na druhou stranu bych nechtěl být obdařen tím jeho zbystřeným sluchem, jelikož to by mi pak ze soundtracku vypadlého přímo z hitparády Eso asi už regulérně přeskočilo. Tenhle ďábel měl raději v pekle shnít a Johnson rovnou s ním. A Jennifer Garner by mohli vzít sebou, ostatně jako celé obsazení. Snad jen Farrella by mohli zanechat na povrchu zemském. Každopádně trestuhodné zazdění jednoho z mála zajímavých superhrdinů, který když se pojme vážně, temně a v psychologickém noir stylu (zdravím Bendise!), tak se zcela obejde i bez svého akčního superhrdinského alter ega. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevím co říct, mě se to totiž opravdu líbilo. Byla tam ta chytlavá komiksová atmosféra a SUPEREXCELENTNÍ Colin Farrell. Sice asi není úplně v pořádku, když fandíte zlýmu, ale tady to jinak nešlo. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí za vidění. Ale ne kvůli Benu Affleckovi, jehož postava je naprosto nesympatická, ale kvůli skvělému Colinu Farrellovi a také M.C.Duncanovi. Uzemnily mě šíleně trapné milostné dialogy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mathew vyrostl na předměstí a jeho otec byl rváč. jak už to v komiksech značky MARVEL chodí, měl nehodu při které přišel o zrak, ale jeho zbývající smysly měly nadlidskou dokonalost. jeho sluch fungoval jako radar, dokonalý hmat mu dal sílu i rovnováhu, ničeho se nebál. spravedlnost je často slepá, ale může být vyslyšena! dokáže jeden člověk změnit svět?..... . ty, jenž už mají nějaký ten komiks za sebou, příběh ničím nepřekvapí, občas se dočkáme těch správných ,,barev“, ale scénář občas dovolí povolit naší pozornosti. z herců mě nejvíc zaujal padouch Bullsey, kterýmu dal sympaťáckej výraz Colin Farrell. v originále to má i vcelku solidní zvuk. Člověk beze strachu je prej člověk bez naděje. tak to jsem v klidu! ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Ben Affleck je nový Batman

Ben Affleck je nový Batman

24.08.2013

Potěšilo to zejména Kevina Smithe, protože to pro něj znamená, že „už viděl nahatého Batmana". Zbytek filmového světa se už téměř čtyřiadvacet hodin zmítá v diskusích, jestli jde o správnou volbu.… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama