Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Murdock neměl zrovna ideální dětství. Vyrůstal v nebezpečné newyorské čtvrti, kluci ho šikanovali a příliš velkou oporou mu nebyl ani otec, opilec a zkrachovalý boxer, který pracoval pro místního zločineckého bosse. Navíc Matt oslepl, když se mu do očí dostala nebezpečná chemikálie. Překvapeně však zjistí, že díky neuvěřitelně zbystřenému sluchu dokáže „vidět“, a začne tuto schopnost trénovat. Brzy se umí ubránit svým trýznitelům. Úspěšně vystuduje práva a je odhodlán bránit chudé a bezmocné. Pomáhá jim nejen jako „slepý“ právník v soudní síni, ale po nocích také jako maskovaný mstitel Daredevil, který se v rudém kostýmu stává postrachem podsvětí. Seznámí se s Elektrou, která skvěle ovládá bojová umění. Je dcerou řeckého magnáta Natchiose, který se stal terčem útoku bohatého Wilsona Fiska. Ten na něj chce hodit podezření, že je obávaný vládce podsvětí Kingpin, i když ve skutečnosti je jím on sám… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Shit 

všechny recenze uživatele

Daredevil bezezbytku splnil moje očekávání, že to nebude nic jinýho než slabá a nevýrazná komiksová adaptace. Přece jenom slepej superhrdina, kterej je mixem mezi spidermanem, supermanem a batmanem nebylo úplně nejšťastnější řešení a když se ještě k němu přidá kung fu Jennifer Garner, tak je konec s nadějemi, že by se z toho mohlo vyklubat něco lepšího. Ale zase na druhou stranu některý souboje byly slušný a Colin Farrell byl prostě dokonalej a scény s nim nemaj chybu, jenže konec to zase pěkně zkazí, ale 3 hvězdičky taky pěkný ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, ale s odstupem času už Daredevil není tak hrozný. Je to zkrátka klasický komiksový film s nesmírně nudně natočenou akcí, ale několika dobrými momenty a vtipy, s prkenným Benem Affleckem, krásnou Jennifer Garner a Michaelem Clarkem Duncanem, který se na Kingpina hodil přímo skvěle. Nic světoborného, ale stále lepší než Ghost Rider. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vše špatné, co jste o tom slyšeli, je pravda, ale přeci jen je tady jeden důvod, kvůli kterému se na film koukněte. Colin Farrell v roli naprostýho úchyla s terčem na hlavě. Někoho tak ujetýho jsem fakt dlouho neviděl. Zdálo se mi, že první polovinu filmu se nic důležitého nestalo. O to horší bylo zjištění, že po skončení filmu mám ten samý pocit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V tomto filme nevidím žiadny problém, predloha vychádza z komixu, spracovanie je veľmi slušné na to že mal slabší rozpočet ako kopa iných komixových snímok, hlavne vnímanie okolia hlavným hrdinom, ktorému chýba zrak. Na prvé pozretie ma iba trošku zaskočil guľometný strih v akčných scénach, hlavne tej v bare. Ben bol tiež OK, v zábere pred horiacim bilardovým stolom vyzeral ako riadna korba. Mne sa konkrétne strašne páčila scénka kde Daredevil zmlátil nejakého výpalníka pred malím chlapcom a potom sa mu snažil vysvetliť že nie je „bad guy“. Elektra je kočka – ohybná a krásna, Kingpin je totálne hovädo ktoré si to na záver rozdá s Daredevilom ako správny chlap na férovku. Skôr Colin Farrel ako Bullseye to prehrával až príliš, ale hajzlík to bol stobodový. Dobrá oddychovka s ukážkovým jednoduchým komixovým scenárom a temnou atmosférou. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

V dávných dobách PT (Před Televizí), když američtí caparti šli dvacet kiláků do i ze školy byla jednou z nejlevnějších cest k zábavě komksová knížka s často jenoduchým dějem, a právě takové knížky poskytly capartům příjemnou zábavu bez nutnosti číst dlouhé texty. Jejich úspěch pokračuje i v televizi. Daredevil (Odvážlivec) je jedinečný charakter komiksového vesmíru neboť nemůže létat ani měnit tvar, ani není samotářský miliardář, který si může koupit všechny druhy skutečně drahých pomůcek. Patří do skupiny tzv. znevýhodněných. Myslím si, že právě tyto rozdíly znamenaly pro komiks takový úspěch, neboť se v něm čtenáři snadněji nacházeli. Zfilmovat komiks se buď podaří anebo ne. V tom druhém případě vznikne buď komedie, nebo nechtěné drama. V případě Daredevila se jedná o nechtěné komediální drama. Ne-li přímo o parodii. Affleck je často nevýrazný. Jeho herecký výkon je zde vyobrazen s Daredevilovou bombastickou domýšlivostí a falešnou hrozbou, že se prostě minou účinkem - několik vážných scén u mě plodilo výbuchy smíchu. Jennifer Garner je odzbrojující krásnou Elektrou, současně jemou a smrtelnou. Proč se její postava dále nevyvíjela? Elektra je zbytečně zredukovaná na post "potěšení oka". Litujme. Michael Clarke Duncan je vlažný boss. Publikum by mělo nenávidět bad ass týpky, ale Duncan měl mé sympatie. A tak se nejlepším hercem na plátně stává Colin Farrell, šílený irský nájemný vrah. Farrell pomáhá vyplnit film některými vtipnými momenty (jeho malý hněv vyvolával smích na rtech). Místy jsem přemýšlel více, než bylo zdrávo (jaktože se u slepého sirotka vyvinuly nadpřirozené akrobatické schopnosti a bojové umění bez tréninku?). Díky Bohu za několik dobře choreograficky zvládnutých sekvencí, které mají za úkol odvrátit divákovu pozornost od zmiňovaných mínusů. Snad se nedočkáme pokračování. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (60)

  • Daredevilův komiksový příběh se na papíře začal psát v roce 1964. (109)
  • Elektra Natchios (Jennifer Garner) a jej meno vychádza z gréckej mytológie. V gréckom mýte sa Elektra chcela pomstiť svojej matke Klytemnestre a jej milencovi Aigisthusovi, ktorý zavraždil jej otca Agamemnóna. (Arsenal83)
  • Film bol pôvodne chystaný len pre dospelých, s nahotou a tvrdým násilím. (Arsenal83)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Ben Affleck je nový Batman

Ben Affleck je nový Batman

24.08.2013

Potěšilo to zejména Kevina Smithe, protože to pro něj znamená, že „už viděl nahatého Batmana". Zbytek filmového světa se už téměř čtyřiadvacet hodin zmítá v diskusích, jestli jde o správnou volbu.… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama