Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Murdock neměl zrovna ideální dětství. Vyrůstal v nebezpečné newyorské čtvrti, kluci ho šikanovali a příliš velkou oporou mu nebyl ani otec, opilec a zkrachovalý boxer, který pracoval pro místního zločineckého bosse. Navíc Matt oslepl, když se mu do očí dostala nebezpečná chemikálie. Překvapeně však zjistí, že díky neuvěřitelně zbystřenému sluchu dokáže „vidět“, a začne tuto schopnost trénovat. Brzy se umí ubránit svým trýznitelům. Úspěšně vystuduje práva a je odhodlán bránit chudé a bezmocné. Pomáhá jim nejen jako „slepý“ právník v soudní síni, ale po nocích také jako maskovaný mstitel Daredevil, který se v rudém kostýmu stává postrachem podsvětí. Seznámí se s Elektrou, která skvěle ovládá bojová umění. Je dcerou řeckého magnáta Natchiose, který se stal terčem útoku bohatého Wilsona Fiska. Ten na něj chce hodit podezření, že je obávaný vládce podsvětí Kingpin, i když ve skutečnosti je jím on sám… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Nin 

všechny recenze uživatele

A jéje. Místama (ale opravdu jen krátkýma minutovýma místama) nám režisér ukazuje, že Daredevil by moh mít dobrou cool adaptaci. Jenže to by se nejdřív musel najít nějakej pořádněj scénarista a taky nějací pořádní herci by neškodili... Opravdu nemám absolutně nic proti Benu Affleckovi, vzhledově se na Matta Murdocka dokonce docela hodí, ale jinak je v tomhle filmu absolutně mimo... Stejně ale tak samotná postava Daredevila, která je taky pěkně zmrvená. Například (normální) Daredevil sice bere zákon do vlastních rukou, ale jenom tak, aby předával zločince spravedlnosti a udělal by všechno pro to, aby se dostali podle zákona do vězení. Prostě by nikdy nezabil. No ale filmovej Daredevil si hnedka šupne jednoho zločince pod metro, protože to vypadá mrtě cool. Elektru radši moc rozebírat nebudu, snad jen že když z MJ udělali měkotu, tak jsem to svým způsobem chápal, ale proč z drsné nájemné vražedkyně udělaly malou uplakanou holčičku, která si ráda hraje na ninju, se prostě chápat nedá... Zato naopak Kingpin není vůbec špatný a hlavně Bullseye je zahraný na výbornou. Ve scénách s ním si člověk připadá jak v nějakém jiném (lepším) filmu a nepřeje si nic jinýho, ať už ksakru rozseká toho šaška v červeném. Kvůli posledním dvoum zmíněným postavám a scénám s nimi bych i zvažoval dát tři hvězdy. Ale nedám, protože logických kopanců a hlavně neuvěřitelného klišé je tu kvanta. (4/10) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Won't Back Down - Fuel [3:22] ,2. For You - The Calling [3:42] ,3. Bleed For Me - Saliva [3:59] ,4. Hang On - Seether [3:10] ,5. Learn The Hard Way - Nickelback [2:54] ,6. The Man Without Fear - Drowning Pool/Rob Zombie [3:20] ,7. Right Now - Nappy Roots/Marcos Curiel [4:33] ,8. Evening Rain - Moby [3:53] ,9. Bring Me To Life - Evanescence [3:56] ,10. Until You're Reformed - Chevelle [4:00] ,11. Right Before Your Eyes - Hoobastank [3:31] ,12. Fade Out/In - Paloalto [3:37] ,13. Caught In The Rain - Revis [3:31] ,14. High Wire Escape Artist - Boy Sets Fire [3:47] ,15. Raise Your Rifles - Autopilot Off [2:37] ,16. Daredevil Theme - Graeme Revell/Mike Einziger [3:32] ,17. My Immortal - Evanescence [4:23] ,18. Sad Exchange - Finger Eleven [3:32] ,19. Simple Lies - Endo [4:07] ,20. Let Go - 12 Stones [4:32], ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Bena Afflecka a komiksové adaptace, které do nekonečna variují odvar z Burtonova Batmana mi lezou na nervy... proto ani moc nechápu, proč se mi Daredevil tak líbil. Možná proto, že slepý hrdina je sympaťák, Farell věren tradici výtečný, hudba poslouchatelná, choreografie standardní (byť místy chaotické) a atmosféra i díky tragédii v závěru filmy decentně potemnělá. Nelze přehlížet, že režisér Johnson je ledva lehce naprůměrný a žádné velké vizuální hody nám nenabídne, dokonce i dar hlavního hrdiny používá dost neinvenčně. Navzdory tomu je Daredevil velmi příjemný a snadno stravitelný film, který sice nemůže konkurovat komiksové špičce, ale ve své váhové kategorii stačí. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak nehorázné zprznění comicsu jsem nečekal. Příšerný scénář, ještě příšernější Affleck a naprosto nevhodné obsazení Michaela C. Dunkena. Na tak drahý film měl Daredevil nepovedené triky a polovina toho hodnocení, které dávám, je pouze za geniálního Colina Farrella, vtipné cameo Kevina Smithe a pěknou Jennifer Garner. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ne každý comicsový film se povede tak jako loňský Spider-Man. Pár slušných momentů, ale jinak celkem obyčejný film, na který zapomenete hodinu potom, co odejdete z kina. Affleck je opět absolutně prkenný, na druhou stranu Colin Farrell dokazuje, že je jedním z nejlepších mladých herců současnosti. A Kevin Smith v cameo roličce nemá chybu. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (59)

  • Ben Affleck (Matt Murdock) při natáčení nosil neprůhledné kontaktní čočky, aby věrohodně napodobil orientaci nevidomých. (EMMY)
  • Počas natáčania scén na streche, keď bojujú Elektra (Jennifer Garner) a Daredevil (Ben Affleck), prišla Garner takmer o život. Herečka sa zamotala do lán, ktoré jej mali pomôcť pri saltách vzad, keď sa zrazu v momente rútila strmhlav proti tehlovej stene. Už-už by si bola hlavu rozbila, keď zrazu priskočil Affleck v kostýme Daredevila a zachytil ju do rúk. (martin1m2)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Ben Affleck je nový Batman

Ben Affleck je nový Batman

24.08.2013

Potěšilo to zejména Kevina Smithe, protože to pro něj znamená, že „už viděl nahatého Batmana". Zbytek filmového světa se už téměř čtyřiadvacet hodin zmítá v diskusích, jestli jde o správnou volbu.… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama