Reklama

Reklama

Struktury přírody

(festivalový název)
  • angličtina Structures of Nature
Krátkometrážní / Dokumentární
Německo / Indie / Izrael / Japonsko / Švýcarsko / USA, 2017, 19 min

Obsahy(1)

Audiovizuální příběh, vhled do světa přírody, společnosti a fungování všeho kolem nás. Propojují se zde tři prvky: zvukový doprovod tvořený dvanácti violoncelly, komentář čtyř vypravěčů a videosekvence. Ty zobrazují mikroskopickou přírodu i lidský druh, jejich vznik, vývoj, společenství, nebo naopak fungování v separaci. Podrobný pohled na svět se ukazuje v různých aspektech, ať už jde o chemické reakce, sociologické a fyzikální principy nebo matematické symboly a vzorce. Od vzniku k zániku jsou tyto systémy propojené a vzájemně se ovlivňují. Ve snímku se projevuje autorova celoživotní fascinace a touha poznat prostředí, ve kterém žije, jeho tajemství a zákonitosti. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (3)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) Struktury přírody jsou experimentálním dokumentem se vším všudy - Gerigkův film nabízí obrovské množství vizuálních výjevů napříč různými vědními disciplínami, to celé za doprovodu zvukových vjemů a hlasu několika vypravěčů, jejichž projevy působí místy až jako halucinace. Na první pohled jde o ambiciózní snímek, který se mi zdál však až příliš překombinovaný, roztříštěný a divácky náročný. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

AFO 2021 online. Moc, moc, moc! Moc všeho. Moc záběrů, ač naprosto krásných a mnohdy dechberoucích, ale moc a moc rychle se střídajících, moc zvuků, moc hlasů přes sebe, moc různých vypravěčů, moc různých psaných podob jazyka, moc dada, moc experimentální, moc surrealistické. Hrozně překombinované až to prostě nedává pořádně smysl a mozek nestíhá zpracovávat přehršel vjemů. 1,5* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama