Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružstvá a príbehy začínajúcich študentov v posledný školský deň v Texase, v máji roku 1976. Na strednú školu Roberta E. Lee, školský ročník '77, nastupujú noví začiatočníci. Nováčikovia chlapci sú fyzicky týraní a ponižovaní, zatiaľ čo dievčatá väčšinou čelia slovným útokom a zahanbovaniu. Výrazné sú dve postavy. Nováčik Mitch Kramer (Wiley Wiggins) sa stáva hlavným terčom útokov starších študentov a spomedzi seniorov je to Randall "Pink" Floyd (Jason London), hviezda v tíme ako rozohrávač. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně bych Omámené a zmatené nazval Americkým graffiti pro 70. léta. Je neuvěřitelné jak jsou si vlastně tyhle filmy svou výpovědí o mladých, kteří si užívají prázdniny podobné. Pro mě tohle vlastně znamená jakýsi návrat do školních lavic a vzpomínky na to, kdy jsem si poprvé dal se spolužáky pivo, udělal nějaký ten brajgl nebo se chystal poprvé políbit svou holku. 75% PS: Jeden z nejpůsobivěji sestavených playlistů. Slow ride, take it easy! ()

noby 

všechny recenze uživatele

Každý je jednou mladý a jen se baví, a jednou dospěje a stane se zodpovědným. Nebo dospěje a přestane se svazovat zodpovědností a začne se bavit? | Kultovní americký kousek trochu ve stylu Amerického graffiti říznutého moderními teenage komediemi, poslední noc na střední, parádní hudba a tlupa zmateného mládí. | Škoda trochu dlouhého úvodu, než se člověk dostane do děje. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uplně jak kdybych poslouchal Radio Beat a do toho sledoval snad největší americký fagany sedmdesátejch let. Tady se šikany nebojí. Všechno jede na plný pecky. I přesto se ale z těch parchantů vylouplo pár zajímavých hereckých jmen. Matthew McConaughey, Milla Jovovich a Ben Affleck jsou určitě jména, kterých jsem si hendka všiml. Některým bych ale nafackoval, Matt je třeba vzorovej frajer libovej. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vyprávění postavené na zažitém souznění s jednotlivými charaktery a hlavně na soundtracku, jenž rozhodně patří mezi 10 vůbec nejlepších. Bohužel aktérů je příliš mnoho a nějaký ucelující cliffhanger slabý až neexistující, tudíž není moc šance příběh postav nějak výrazněji prožít. Americké graffiti přineslo mnohem komplexnější vývoj protagonistů a silné zakončení, Dazed and Confused je pouze pohodovým a dost povrchním náhledem na dospívání v zobrazované době - kromě písní si nejvíce zapamatujeme šikanátora Bena Afflecka a playboye se slabostí pro zrzky Matthewa McConaugheyho, jenž si právě zde začal pilovat své libozvučné "Alright". 65% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná, správným způsobem "zhulená" pecka Richarda Linklatera která vás přenese do roku 1976 na jednu střední v Texasu. Poslední den školy před prádzninama, hodně trávy, nejlepší kamarádi, nadržené holky, plno "soon to be" hvězd a scénář, ve kterém nejde o nic, a přece o všechno. Ty Aerosmith jim závidím.... Pokud jste neviděli, koukejte to napravit. Po Before Sunrise a Before Sunset můj nejoblíbenější Linklater. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Spiaci učiteľ hneď v úvodnej scéne bol skutočný učiteľ, ktorý vyučoval na tej istej škole, na ktorej sa natáčalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Reklama

Reklama