Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený, zábavný no zároveň poburujúci film. Toto parodovanie cirkvi zachádza občas až do extrémov, ale o to lepšie, že sa niekto nebojí tvrdej kritiky. Len tak ďalej Smith. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Dvaja padlí anjeli sa chcú dostať späť do neba. Všetky sily im v tom chcú zabrániť. Bezúspešne. Až Boh spolu s človekom dajú všetko doporiadku. Film, ktorý nastavil pravdivé zrkadlo katolíckej cirkvy. Veľa múdrych viet odznelo v tomto snímku. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, ale dobrej režisér, dobří herci, originální scénář, ale celkově mě to nechytlo. Moc dlouhý, oba andělé mi přišli trochu trapní, konec hodně divnej a natahovanej. Nesedlo to. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith je nesmírně nápaditý scénárista a Dogma je toho zářným příkladem. Osobně filmům s náboženskou tématikou příliš neholduji, ale toto pojetí mě opravdu bavilo. I přes na komedii poměrně dlouhou stopáž příběh dokázal držet mou pozornost a od začátku do samého konce jsem si film užil. P.S. Netušil jsem, že Bůh je Alanis Morissette, ale docela tomu věřím :) ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

Požičiam si komentár od MIdnite: Vtipné a originálne.. :) ..... normálne by som dal 4, ale za Alanis ako Boha musím dať piatu... ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Keď som bol mladší, považoval som tento film za protikresťanský. Keď som si ho ale pozrel teraz, zistil som, že Kevinovi Smithovi nešlo o urážku kresťanstva. Iba ukázal svoj pohľad na svoju vieru. Do svojho diela prizval svoje klasické osadenstvo (vrátane samého seba:D). Komédia, na ktorej je najlepšia dvojica Jay a Bob a ich hlášky (teda hlavne Jayove:D). Ale ani Hovnodémon alebo krásna Múza neboli na zahodenie. ,,Neměli lístky.":D:D:D ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Málokterý film s náboženskou tématikou je tak přímý, všeosvětlující a přitom tak zábavný. Díky tomuto vím, že apoštolů bylo třináct (ten třináctý byl černý). A to hlavní poznání je - že bůh je vlastně ONA.. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Film neuvěřitelných rozporů, na jedné straně neuvěřitelně bavil, ale na druhé to co bylo na začátku řečeno, bylo na konci vyvráceno. 65% Po druhém shlédnutí dávám * navíc ()

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Výtečná kevinsmithovská komedie, od které jsem dostal přesně to, co jsem chtěl. Stupidní, přesto inteligentní scénář, který má opravdu hloubku. Před zhlédnutím jsem nevěděl o obsazení, takže jsem byl s hereckým ansámblem více než spokojen. (Alanis a Jason!!!) Vadila mi otravná Linda Fiorentino (možná to bylo její postavou, což je asi pravděpodobnější) a konec byl trochu moc utažený za pačesy, ale jinak pro mě jako fanouška filmů Kevina Smithe byl tento film fakt naprostá příjemnost. Na pět hvězdiček to nevidím, ale čtyři tomu sednou jako prdel na hrnec. ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Kontroverzna snimka, ktora sa v momente postarala o spustenie vlny protestov z radov ludi, ktori ju ako to uz byva zvykom ani nevideli. Uz v uvode filmu je vyslovene napisane aby ho divaci nebrali vazne a takisto sam Kevin Smith svojskym stylom odkazuje buriacim sa ludom "Take it easy! It's a movie with a fucking rubber poop monster in it." Pocas dvojhodinovej stopaze som sa bavil fakt nadpriemerne, ono mnohokrat sa az rozum zastavi nad cim sa vo svojich volnych chvilach taky (inac veriaci) Kevin Smith zamysla :) ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

No Comment. Možná jen přece. Kdo z vás v tom poznal Gailmana a Pretcheta? Hmm? Dobrá znamení jak vyšitá. Super kniha. Nikdy by ji nešlo natočit úplně dokonale. Tak radši neriskovali a vzali si z ni jen polovinu a radši nám to neřekli :-) Alanis Morissette? Tak to je i má vize..., víte koho :-) ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Kurva, vždyť jsem démon! Tak proč by se mi to nemělo líbit! Namíchám si Svatýho barmana, kámoše Krista postavím na bednu a mrknu na to ještě jednou... ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama