Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

Alfie 

všechny recenze uživatele

Podle mně nejslabší film Kevina"Silent Boba"Smitha.Neviděl jsem Clerks,ale líbil se mi i Táta na plný úvazek. ()

Gekon 

všechny recenze uživatele

Zklamání, kromě několika vtipných scén je to celé křečovité až trapné. Křesťanství sice nemusím, ale vůbec se nedivím, že tato humusárna pobouřila církev. Parodie na církev beru, ale Kevin Smith nezná míru nebo hranici mezi parodií a trapností. Alan Rickman byl fajn, ale Chrise Rocka fakt nemusím a exkremanťáka taky. ()

Kleopatr 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech, co jsem film vydel podruhé, ho přehodnocuji ze čtyř na pět hvězd. Tenhle film říká o bohu mnohem víc, než kdy řekli všichni papeži dohromady. ()

tenista 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není film pro lidi s pevnou a neotřesitelnou vírou. Kevin se tady do církve opravdu pustil a nedělal si žádné servítky. Ale mně se to líbilo a královsky jsem se bavil, ostatně jako u všech Smithových filmů. On je zářným příkladem toho, že pro natočení kvalitního filmu není potřeba gigantický rozpočet. ()

JK77 

všechny recenze uživatele

este stale dobry Kevin Smith. A aj ked som katolik, treba si vediet robit srandu aj zo seba. Ide o film nejde o zivot ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Má to zopár trefných poznámok, ale prevažujú tie sprosté. Ak by tam nebola hŕstka vychytených hercov, je to béčko jak vyšité. Film obsahuje silnú dávku debility, ale výborne poukazuje na niektoré chúlostivé veci. Pôvodne som chcel dať vyššie hodnotenie, no posledná polhodina úspešne kandiduje na odpad a Alanis Morissette v roli boha je výsmechom. Jedna hviezdička za Golgoťana. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Totálně vyšinutá komedie, která dokázala geniálně zkroutit ústřední náboženská pravidla ve svůj prospěch. Se sympatickými postavami andělů, Jaye, Boba, Metatrona atd. atd. Z toho výchází povedná komedie, která by mohla být mnohem lepší, kdyby v poslední čtvrthodince humor neustoupil před VÁŽNOSTÍ. Ale zkuste ve filmu, kde bůh je žena, ježíš je negr, hulící arcibiskup si stěžuje, že mše nemají takový úspěch jako tabákový průmysl a andělé tu klidně zabíjejí lidi s odkazem na Desatera přikázání, zkuste tady hrát vážnost, ty problémy s vírou hlavní hrdinky tady jsou prakticky k ničemu a na konci to už zachraňují jen hlášky Jaye. A kultem se tenhle film stal jen kvůli tomu, proč mu dávám 75%.......... "Jesus? Sure, nigger owes me twelve bucks" apod. hláškám ()

Veruca 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí této dokonalé srandy začínám milovat Kevina Smithe jako režiséra i představitele Mlčenlivého Boba. Po celou dobu filmu jsem se bavila a bylo by mi líto, kdyby trval kratší dobu, zvlášť když má tolik co říct. Affleck a Damon mě překvapili tím, jak moc jim sedla role záporáků. Několik hvězd navíc (kdyby to šlo) bych s radostí dala Alanu Rickmanovi za postavu Metatrona, který byl doslova boží. Plus: zajímavé bonusy. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Po stránce příběhu, nápadu na zápletku a dialogů, to nemá chybu, a byl jsem fascinovanej, jak obtížná témata lze nacpat do filmu s humormým podtextem. A tyto zmiňované věci jsou tahounem celého filmu, protože té stránky komediální z mého pohledu bylo pomálu. Spíše mi to připadalo jako parodie.. kor´ s postavami Jaye a Mlčenlivého Boba. A je dobré vědět, že hvězdy spolu kamarádí a že se tady sešlo mnoho dobrých a známých herců! ()

lobodlak 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi jak si Smith zahrává s náboženstvím a tím, co je pro většinu amíků a katolíků tabu. A i když se to nezdá, tenhle film nabízí spousty opravdu inteligentních myšlenek k zamyšlení. PS katolíci a jiní "zapálení" věřící by si měli opravdu zkusit přečíst Písmo, než začnou tenhle film pranýřovat. ()

Verunka84 

všechny recenze uživatele

Moje druha Smithovstina a vidim to asi tak, ze byt katolik, tak me asi trefi slak. Ano, bylo tam par dobrych vtipku, par dobrych hercu (proc si vsichni Alana Rickmana pamatuji jen jako Snapea?), mela jsem radost, ze vidim zase v necem na pul minuty Janeane Garofalo, ale jinak to pro me kultak fakt neni...a nebo mam nejakou divnou naladu ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Strašně sprostý film, který si dělá legraci z Boha, víry, lidí, vesmíru a vůbec! :) Nicméně, ve svém důsledku je to celkem milá komedie s pozitivním duchovním přesahem! Což tu naštěstí publiku nedošlo, neboť to se teďkom v ČR nesmí, že! :) Pan Smith si vydobil pozici, která mu umožňuje sdělovat hezké věci hrozným způsobem... Soudě tedy aspoň dle toho, co tu na CSFD píšete... ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Smith by za tohle ještě poměrně v nedávné době byl minimálně úpálen spolu se všemi kdo se na tenhle film jen podívaly. Dost vtipné, do nebebe volající rouhání : ) Jen škoda už až moc šíleného finále. "Ty si znal Ježíše? Jo ten negr mi dluží dvanáct babek" No já jen doufám, že má Bůh doopravdy takový smysl pro hůmor jinak jsme všichni v pr...ly ()

Leonora 

všechny recenze uživatele

Po tomhle naprosto zásadním filmu už nebudu váhat co říct, až zase přijdou nějací pánové v obleku a zeptají se na Ježíše :-D ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně drzej film, ale je tu překvapivě dost narážek, za který bych se postavil. Zbytku se od srdce zasměju, prostě tenhle film mi padnul do noty. Nic víc, nic míň. Moje topka. :) ()

zed. 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku celkom vtipný a nápaditý snímok. Ten rickmanov vstup a tak....Presne v takomto tempe malo byť aj pokračovanie. Lenže nebolo. Zlomový moment prišiel asi s postavou múzy Serendipity či s vtipným démonom hovien. Salmu Hayek síce nemám rád, no od toho by som sa teraz odosobnil. Trefných narážiek ubúdalo, humoru takisto. A ten koniec....ten bol buď myslený úplne ironicky alebo to bol proste trapas. Berem asi skôr tú druhú možnosť a preto je to tak 60%. Škoda. ()

princesofpersia 

všechny recenze uživatele

Škoda že druhá polovina filmu mi připadala jako pekelná slátanina, ale stejně jsem se bavila božsky ( teda s výjimkou Alanis Morissette...to už na mě bylo trochu příliš) 3,5* ()

subic 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré obsazení kompenzuje slabší scénář a až nepřiměřenou délku se spoustou natahovaných scén, je to takový slabší průměr. 55% ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama