Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith je komediální génius! Všechno, základní myšlenka, detaily i provedení je na více než jen maximální hodnocení, ovšem pokud člověk není zarytým křesťanem - katolíkem. Vždyť jakého ateistu nebo přinejmenším nevěřícího by nepobavil humorný slogan CATHOLICISM - WOW! nebo nové ztělesnění Božího Syna jako "Buddy Christa"? Ale rukopis Kevina Smithe se dá poznat až podle bizarních postaviček, které totálně bortí všechny možná dogmata, které jim přijdou pod ruku. Tak například Boží tlumočník Alan Rickman, Chris Rock jako 13. apoštol, Ben Affleck a Matt Damon jako dva padlí andělé, Linda Fiorentino jako Kristův potomek, múza Salma Hayek, spousta mrtvol, ztracený Bůh - Alanis Morissette, hovnodémon a v neposlední řadě i Jay a Silent Bob v roli proroků. Zábava je jednoznačně zaručena. A Wisconsin je horší než peklo.. ale tak to snad už vědí všichni. ()

A_san 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle moje osobní kultovka a jedna z nejlepších komedií nadupaná známými jmény, skvělými hláškami a svěžím tempem bez nudných sekvencí od počáteční scény Lokiho a jeptišky po konec. Skvělý humor narážející na katolickou církev, a to bez servítek. A i po letech, co se na to kouknu, v tom vždycky najdu něco, co mě dostane. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Nevím jak tohle mám hodnotit a proto jen řeknu,že to byla nebetyčná kravina. Nicméně jsem to musela dokoukat, protože to bylo zároveň boží :))) ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Při druhém shlédnutí mě tenhle film bavil ještě mnohem víc, než poprvé. Kontroverzní může být jen pro ortodoxní křesťany a blbce, protože je to vynikající chytrá a vtipná agitka pro věřící, která si z hlásaných "pravd" nádherně střílí a vysvětluje, jak to "opravdu" je. Žádné tvrdé si střílení z náboženství, je to laskavá komedie s nabitým ansámblem. To já můžu. 90% ()

kslaww 

všechny recenze uživatele

Gagy a hlášky jsou fajn ale čekal jsem víc narážek na náboženství...jinak s ohledem času hvězdně obsazená komedie kterou musíte vzít takovou jak vám jí servírují. Jinak výborná hláška : Vy znáte Krista? Jo, ten negr mi dluží 12 babek. :-D ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Woody Allen meets Monty Python... Tato podivuhodná směsice jistě neosloví každého, ale situační komikou a vtipnými dialogy určitě nadchne mnohé příznivce některé z uvedených filmových ikon. Jak je vidět, legraci je možné si dělat ze všeho... i z toho že Bůh je Alanis Morissette! ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem zaznamenal 2 až 3 scénky, při kterých jsem se usmál. Celý zbytek filmu je ublábolená trapná kravina a 99% dialogů jsou otravné žvásty, které mě ničím nezaujaly, jen mi lezly na nervy pro jejich četnost a obsah. Konec jsem už nezvládl a vypnul to. (8%) ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se nesmí brát vážně, asi i proto to upozornění na začátku. Asi lepší zážitek bude mít kdo se v této mytologii více orientuje, ale většinu věcí zde vysvětlují, takže si to i bezvěrec užije. Vtipné to je o tom žádná. Hodnocení: 84/100. ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

Celkem blábol. Založit komedii jenom na tom, že si bude utahovat z křesťanství a do toho "prdne" pár fekálních vtipů, to prostě nestačí. Asi dva tři opravdu dobré vtipy jsem tam našel, ale jinak slabota. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejslabší film Kevina Smithe, hvězdičkové hodnocení je přesto absolutní. Nevím, jestli jsem se dostal do fáze nekritického nahlížení na Smithova dílo, nebo je opravdu tak dobré, každopádně, spousta perfektních fórků, dobře vystavěná zápletka i celkové vyznění filmu, všechno tohle mi mluvilo do duše i z duše - 5*. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh Kevina Smithe, se kterým se (s hlediska náboženského, tak morálního) plně ztotožňuju. Nevím, kteří lidi pochopí a kteří nepochopí zvláštná humor K. Smithe. Vím, že kritika tento film zavrhovala kvůli jeho rouhačství (Ježíš je negr) atd., ale z filmového hlediska je to skvělý počin. Skvělé dvojice, jako M. Damon a B. Affleck (kteří tam májí mimochodem vynikající postavy) Jay a Mlčenlivý Bob (ti jsou opět super) dělají z tohoto díla klasickou podívanou ze zvláštního úhlu pohledu na otřepané téma. Kevin Smith je pro mě jeden z "živých" režisérů, kteří se nebojí natáčet dopředu zavrhované dílo. ()

Martass21 

všechny recenze uživatele

Takovouhle ujetost může natočit jen Smith. A v jeho podání je Bible mnohem zábavnější. Akorát ve škole při písemce se to použít nedá. Bavil jsem se od začátku až do konce. Díky Kevine ()

pasqviL 

všechny recenze uživatele

Smith umí mixovat vtipnou komedii s naprostou zhovadilostí. Tenhle film mě dostal svou církevní nadsázkou, kterou dokazuje už při úvodních titulcích. Prostě a jasně bůh je žena. ()

johnson 

všechny recenze uživatele

Dogma byl jeden z prvních filmů co jsem od Smithe viděl. A právě kvůli tomuto filmu bude Smith navždy jedním z mých nejoblíbenějších režisérů. Způsob jakým se tu naváží do náboženství je naprosto nepřekonatelný. Já, nevěřící, jsem se bavil naprosto královsky. Chápu, že tento film může někoho urazit, ale musí se brát s nadsázkou. Affleck i Damon podali skvělý výkon a jako dvojka fungují perfektně. Chris Rock mě bavil naprosto neskutečným způsobem o dvojce Jay a mlčenlivej Bob ani nemluvím:-) Scenář naprosto geniální a z některých hlášek nechápu ještě teď: ''Ty si znal Ježíše?'' ''Jasně, ten negr mi dluží dvanáct babek!'' Sečteno podtrženo perfektní film a určitě jeden z nejlepších filmů co kdy Smith natočil. ()

Broda84 

všechny recenze uživatele

Film o andělech, Ježíši a Bohu? V tomto filmu zjistíte, že to takhle v bibli nebylo. Námět tohoto filmu je neotřelý a originální. Největší zbraní tohoto filmu jsou velmi vtipné dialogy, přesto ve filmu se objevuje příliš mnoho postav a dvojice Matt Damon a Ben Affleck zastiňují hlavní hrdinku. V první polovině se snaží Smith vysvětlit pravidla, aby mohla fungovat druhá polovina. Přesto považuji film za zdařilé dílko plné vtipných dialogů a bizardních situací. Film je takovou road movie za spásou, záchranou světa, plný černošského sarkasmu a satiry o náboženství. ()

mgerlich 

všechny recenze uživatele

Pro mně trochu slabší Smith. Filmu chybí jakékoliv tempo a pár skvělích nápadů to nezachrání. Jak tu už ale někdo napsal, oproti průměru je to nadstandartní komedie. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadprůměrná komedie s prvky fantasy. Hezké stvárněný u kterého jsem se dobře pobavil. Úderný satyrický snímek poukazující na občas slepou lidskou víru. Výborné herecké obsazení herců, kteří do rolí krásně padly. Zasmál jsem se a pobavil jak humornýmy scénkami tak chválihodným scénářem. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama