Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

Rawenika 

všechny recenze uživatele

co k tomu dodat...kámoš Kristus mi způsobil vytrvalé křeče břišního svalstva stejně tak Alan Rickman jako Metatron. Nařážky na různé přehmaty a nedokonalosti matičky církve mě trochu zlomyslně bavily a pak ve finále zjištění že bůh je žena mi definitivně zvedly náladu jednoho depresivního studeného odpoledne. Pokud trpíte zrovna splínem vřele doporučuji. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná komédia, veľa známych hereckých tvárí, ale pri konci to trochu strácalo šťavu. Je mi úplne jasné, prečo bola kopa katolíkov naštvaná, ale nad mnohými výrokmi v tomto filme by sa mali mnohí rádobykatolíci zamyslieť, lebo niektoré naozaj za to stoja. Slušné, ale nie je to zrovna nenáročná komédia. ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Souhlas, ze se asi jedna o to nejslabsi co Kevin natocil. Takova komedie s poselstvim pro ortdoxni katoliky aby se nebrali tak vazne a pro liberalni katoliky, ze jsou na spravne ceste. Alanis v roli Boha prekvapila, myslim jako obsazenim, jinak jakoze standard. ()

Ginnidlo 

všechny recenze uživatele

Alanis jako bohyně, metatron ochuzený jako Ken, Ježíš kámoš, Mlčenlivý Bob, Bartleby a Loki jeptišku donutí pařit..jo, tak tohle by šlo:-) ()

Vopice2 

všechny recenze uživatele

Jakože cože? Jedna hvězdička je tak tak za scény s Affleckem a Damonem, ty ještě docela šly, ale k tomu pararelně běžela nějvětší ptákovina viděná snad za poslední půlrok. Jako kdyby to mělo těsně nad pade, tak to chápu, ale takhle teda fakt ne. Je pravda, že jsem to ani nezvládla dokoukat, ale po hodině dvacet už byl můj pohár "nejsem zas takovej hater" spolehlivě naplněn. ()

teseth 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s mnoha hláškami, které trefně naráží do svaté matky "církve" a shazují tento institut v podobě v jaké se dnes nachází. Jediné co bych filmu vytkl je démon z hoven, který se sem naprosto nehodil. Ten v mých očích sráží film o stupínek níž. Bez tohoto přešlapu by to bylo naprosto "boží". Ona to ví! Pokud jste bigotní katolíci tak se tomuto filmu vyhněte velkým obloukem. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Strašná sranda zahuštěná o celkem dost osobitý výklad Bible. Ti, kteří četli Bibli nebo znají její příběhy, pokud se jich to nedotkne, budou se bavit víc než ti, kteří neví, o čem Bible je. :) ()

Corim 

všechny recenze uživatele

Ještě před tím, než Jay a mlčenlivý Bob vrátili úder, vydali se na duchovní cestu. Cestu, na které potkali spoustu hvězd stříbrného plátna, aby pozvedli bránice každému, kdo se dokáže uvolit lehce sarkastickému humoru. Veskrze vtipná a neurážející komedie do šedivého a smutného počasí. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Perfektní námět s dokonale debilní zápletkou plnou ujetých frků. Perfektní Kevin Smith a perfektní Jay a Bob. Perfektní Linda Fiorentino i Salma Hayek. Všechno je tak perfektní, až se divím, kde se to posralo. Jak je možné, že tomu chybí trochu té šťávy, trochu těch nápadů a hlavně trochu víc té neotřelé kritiky náboženství. Každopádně Bohyně nemá chybu. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to od začátku nechytlo, takže moje hodnocení nebude úplně objektivní. Opět mi přišlo vhod vidět film s dobrými herci. A opět mi přišlo škoda, že šlo více méně o za sebou poskládané scénky plné hlášek a situačního humoru, které mě po chvíli přestaly bavit. Vlastně je to klasická honička dobrých proti špatným, postupně se objevují další postavy na jedné či druhé straně, nakonec honička vrcholí velkou akcí a krvavými efekty a řád světa je zachráněn. Náboženské odkazy asi zasvěcené pobaví víc a asi je to jedna z těch vtipných úrovní filmu, kterou ale nemůžu hodnotit, protože jsem se moc nechytal. Zkrátka tohle nebyl můj šálek kávy ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie plivajicí na kabát chtonické katolické církvi, která si věru zaslouží více než jen nějaký ten plivánek za to, co napáchala na křesťanství a gnózi vůbec. S rozvojem příběhu je tam postav víc jak na orloji a konec dost doširoka, ale na to že je to americké, tak je to fakt hodně dobré. Doufám, že to jednou natře i těm našim zvěrozvěstům, Nikejskému koncilu a klerofašistům vůbec. Hráli si na bohy, tak teď se nad tím můžou zasmát. K tomuto tématu vřele doporučuji třeba Život Briana (1979). Jen více takových filmů! Jay a Mlčenlivý Bob a režisér Kevin Smith vůbec stojí za shlédnutí. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie, ale nebýt Jaye a Silent Boba, asi by si těžko obhájila zasazení do komedie. Ostatně, to bylo prakticky to jediné, co mě na filmu bavilo. Jak před dvaceti lety, tak i dnes. ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze začátku Dogmatu zjistil, že se jedná o film utahující si z křesťanství, zaradoval jsem se. Aby si Američané dělali srandu ze své posvátné víry v celovečerním filmu, se opravdu moc často nevidí. Radost mě ale opustila v okamžiku, kdy jsem zjistil, že film přes tu všechnu ironii a drsný, místy hodně nechutný humor, ve skutečnosti křesťanství uznává a tímto způsobem ho prakticky popularizuje a snaží se ho příblížit lidem, kteří by o něj jinak neměli zájem. A skrytá propagace lží mě uráží daleko víc než ti zaslepení pánbíčkáři, co chodí od domu k domu a přesvědčují o existenci boha. Jednu hvězdičku dávám za geniální hlášku jednoho černocha: “Ježíše? Jo, toho znám. Ten negr mi dluží moje prachy.“ ()

jirik 

všechny recenze uživatele

Vynikající zábava obzvláště pro trošku zasvěcené do biblické tématiky. Pak si tam najdete opravdu velké množství narážek a jinak zajímavých věcí a dozvíte se,že svět není jenom černobílý, stejně jako, že Bůh je žena... Ale s tím Golgoťanem (zasvěcení dobře ví) to podle mě přehnali a na chviličku spadli někam na úroveň fekálních komedií současnosti ()

colin 

všechny recenze uživatele

Moje krevní skupina :-) ... Takže Bůh je žena? A ty o tom pochybuješ? Takže sex je v nebi k smíchu? Jak já to vidim, tak tady na Zemi taky. Vy lidi, když to není film, nestojí za to se o to zajímat. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama