Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

naprosto božská komedie.a ten kdo se rád směje církvi ten se u ní pobaví naprosto perfektně.třináctý apoštol mi vyrazil dech a pán bůh...tak ten vám vyrazí dech ()

foxing 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl nucen část dětství trávit v kostele a kdyby dědův bratr nebyl kněz, tak bych si tenhle skvost vůbec neužil! Kdo nemá základní znalosti, kterými se katolíci snaží úporně přesvědčit o "své" pravdě, ten by si ten film neměl vůbec pouštět, protože jinak by mu nemohl dát míň jak čtyři hvězdičky. Takhle skvěle na hlavu postavená základní církevní pravidla, to se fakt jen tak nevidí. Kéž by bylo více takových filmů! ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá komedie. Nedávno jsem si ji pustila po několika letech a pořád mě baví. A to hodně. Vzpomínám si, jak jsem si ji poprvé pustila na VHS a "kámoš Kristus" a Metatronova křídla reflektující jeho úšklebky mě dostali. Alan Rickman je jako vždy báječný a dokonce pro mě obyčejně plochý Affleck dokáže zahrát arogantního floutka přesvědčivě. I moje máti, která je věřící katolička, se smála. Ale není bigotně věřící, takže chápu, že to některé lidi nepobaví. Každopádně film stojí za zhlédnutí, neztrácí nic na své aktuálnosti ani po letech, snad jen některé efekty vás rozesmějí, kvůli své nedokonalosti. A dnešní teenageři asi nepochopí, jaký šok-efekt mělo tehdy obsazení Alanis. ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu se mi těžko hodnotí.Žádné velké umění ,pokud se nepočítá způsob podání církve a Boha samotného,ovšem Alan Rickman opět exceluje,ale to už u něj beru jako samozřejmnost. Tenhle film pobaví, i když fanatičtí katolíci by asi byli jiného názoru. Mě se to líbilo,nečekala jsem nic velkého a poté jsem byla překvapena. Za mě 4 hvězdy. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

A to som po úvodných 30 minútach tomu chcel dať plné hodnotenie... fúúú... ako sa jeden film môže pohnojiť. Neviem či to je cz dabingom (prekladom) ale ja som si niektoré momenty musel prehrať 2x aby som to pochopil. Veci ktoré sú len tak mimochodom, potichu povedané sa neskôr ukážu (môžu ukázať) ako dosť podstatné (vid návrat boha a kde vlastne bol ? ako nato prišli ?) To hovno tam nemuselo byť a celé to pôsobilo ako lacný film, dokonca aj ozvučenie bolo také komorné ako v komore na zmetáky. čiže ak mám niečo z toho doporučiť tak asi len prvých 30 minút... potom sa to začne ťahať... a to prosím pekne nie som žiaden pánbíčkár. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Asi jediná komédia o ktorej viem, ktorá sa naváža do samotnej podstaty katolicizmu. Lenže slabý scenár a priemerné herecké výkony jej nijako nepomáhajú vymaniť sa z šedivého priemeru. A Alanis, ako (ne)herečka je kapitola sama o sebe. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Ujetý. Ale kurva ujetý až jsem se bavil. Nemělo to chybu. Pár andělů proti nadrženým kamarádům... to prostě nemělo chybu. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Ten film je přímo napumpovanej hereckejma hvězdama a dobrejma nápadama. Není zas až tak vtipnej, ani tu se nevyhne pubertálnímu humoru, ale má to hloubku až do prdele. Jednoznačně sem si to užil a bejt prdelka Salma víc a častěji obnažená tak dám i za pět. ()

ivttw 

všechny recenze uživatele

Nejsem křesťan a neznám nijak dobře Bibli nebo její příběhy, takže věřím, že mi asi tak polovina humoru jednoduše unikala, ale i tak se jednalo o dobrou komedii. 4 * dávám rozhodně za odvahu něco takovýho natočit. Celkově se jednalo o zajímavý film, který se jen tak na trhu nevyskytne. ()

vilis_11 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá ani ponětí o Bibli a katolícismu, ať se ani nedívá. Jinak nemá chybu, manželka nechápala, já se skvěle bavil a konečně jsem viděl pána boha a úplně jí rozumím mi z nás za tu dobu už taky hráblo, aneb nikdo normální tenhle job dělat nemůže. ()

frasier 

všechny recenze uživatele

Vtipné, trefné, trošku poburujúce, skvelí herci, dobrý príbeh. Mám rád nadhľad a filmy kde sa herci neberú príliš vážne, práve na to má Kevin Smith talent. A práve tu je v najlepšej forme ! ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie napasovaná na biblické postavy. Neotřelé téma, musím říct, že mě to dost bavilo. Klasický rozkol dobra se zlem a vtipně pojatá katolická konspirace. A stejně si člověk láme hlavu jak to skončí...Spousta známých tváří, herci se svých rolí zhostili vskutku skvostně. Pokud jste unaveni filmy o mafiánských bossích, drogových dalerech, prostitutkách a zkorumpovaných policajtech, tak Dogma uvítáte jako příjemné osvěžení. ()

goldvise 

všechny recenze uživatele

"Metatron, vystupuje jako boží hlas. To znamená, že v jakýmkoli případě, kdy nějaký pako tvrdí, že mluvilo s Bohem, tak mluvilo se mnou....... nebo jen samo se sebou." ()

Miso1985 

všechny recenze uživatele

Ukecaná herecky vynikajúco obsadená blbosť.Od začiatku som tomu nevedel prísť na chuť a to sa nezmenilo počas celého filmu.Dve hviezdy za Afflecka,Damona,Rickmana.Inak je to strata času. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý, velmi dobrý. Spousta známých herců, včetně jako vždy sexy Salmy. Skvělý Alan Rickman a úplně nejlepší sám režisér v roli nemluvy Boba. Ze závěrečných titulků jsem pochopil, že známá tvář, hrající Boha tedy Bohyni, je Alanis Morrisette. Skvělá prča, fakt. Zajímalo by mne, co na to věřící. Bůh je ženská, Kristus černoch a Apoštolů bylo 13. ()

mkadlec 

všechny recenze uživatele

Mám rád ten film. Mám obecně rád filmy, které donutí člověka k zamyšlení a tenhle to dělá vtipnou formou. Když se dva andělé, vykázaní z nebe Kam je poslal? Do pekla? Hůř, do Wisconsinu. rozhodnou vrátit, nastartují řetěz událostí, který je vede až k osobnímu setkání s bohem. Kvalitní herecké výkony (Alan Rickman je boží... ehm, hlas), legendární hlášky Jaye a Mlčenlivýho Boba, celkem svižný děj, tedy až na tu "všichni mně opustili" pasáž a konec, se kterým se dokážu smířit. Doslova. Hvězdička dolů za tu v nitru pihňací pasáž. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama